Μια χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια

Μια χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια Facebook Twitter
Tο Love the Coopers, με το πολύ δυνατό καστ, που ξεπερνάει λίγο την γνωστή ιστορία μιας αγαπημένης οικογένειας γύρω από το τραπέζι, παρουσιάζει χαρακτήρες που όλοι ζουν ένα δράμα.
0

Πλησιάζουν οι γιορτές, που σημαίνει ότι θα περάσει μπροστά από τα μάτια μας, όλη η σχετική φιλμογραφία των Χριστουγέννων. Λογικό και επόμενο. Κλισέ, όπως κλισέ είναι οι γιορτές, όπως είναι και οι ταινίες για αυτές. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι έχουν γίνει κομμάτι του εθίμου πια. Δώρα, στολίδια, συγκεντρώσεις, ταινίες με θέμα τις γιορτές. Το ξέρουμε, πολλοί το αναζητάμε κιόλας...

Μην μας κάνει εντύπωση και μην περιμένουμε από οικογενειακές χριστουγεννιάτικες ταινίες, αριστουργήματα της 7ης τέχνης, υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσές Άρκτους. Ας μην ξεχνάμε πως η κάθε ταινία έχει ένα σκοπό να επιτελέσει και αυτός δεν είναι πάντα μια υποψηφιότητα στα κόκκινα χαλιά. Μπορεί απλά να θέλει να ψυχαγωγήσει μια οικογένεια, που θέλει να περάσει ευχάριστα ένα απόγευμα μαζί.

Μια τέτοια ευχάριστη στιγμή, μπορείτε να ζήσετε, πρώτοι και πριν από όλους, στα Novacinema αυτές τις γιορτές αλλά και όποτε θέλετε με την υπηρεσία Nova On Demand (χωρίς καμία επιπλέον χρέωση) . Συνδέστε απλά τον αποκωδικοποιητή στο ίντερνετ φτιάξτε ποπ κορν, και πιάστε θέση σε καναπέδες, πατώματα, πολυθρόνες.

Μια χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια Facebook Twitter

Μια τέτοια ταινία είναι και το Love the Coopers, με το πολύ δυνατό καστ, που ξεπερνάει λίγο την γνωστή ιστορία μιας αγαπημένης οικογένειας γύρω από το τραπέζι, παρουσιάζοντας χαρακτήρες που όλοι ζουν ένα δράμα. Ναι, αναφέρεται σε μια καθόλα δυσλειτουργική οικογένεια, που στο παρελθόν είχε γράψει πολλές όμορφες στιγμές, είχε δημιουργήσει και κάποια εσωτερικά προβλήματα στα μέλη της (όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις οικογένειες παγκοσμίως), αλλά που πάντα κατάφερνε να γεμίζει την γιορτινή τραπεζαρία του σπιτιού. Γιατί, αν και χαριτωμένα περνάει μια βόλτα από όλες τις προβληματικές ιστορίες των πρωταγωνιστών, στο τέλος κάνει αυτό που οφείλει ως μια χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία: δίνει ένα χαρούμενο τέλος.

Πρωταγωνίστρια η μάνα του σπιτιού, Σάρλοτ Κούπερ που έχει μια μόνο ευχή για τα φετινά Χριστούγεννα. Να καταφέρει να δημιουργήσει μια τελευταία τέλεια εορταστική ανάμνηση για όλη την ιδιαίτερη αυτή οικογένεια. Αυτό το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, όταν πρέπει να συγκεντρώσει κανείς τέσσερις γενιές των Κούπερ και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες (ακολουθούν κάποια spoilers που δεν είναι ακριβώς spoilers): οι γονείς στα πρόθυρα του διαζυγίου, η θεία ακόμη μόνη ψάχνει, η κόρη ακόμα μόνη ψάχνει, ο γιος χωρίς δουλειά διαζευγμένος με παιδιά, η θεία της μάνας με μερική άνοια, ο παππούς μόνος αναζητάει από κάπου λίγο ζεστασιά και όλα αυτά με μια κακοκαιρία που θα φέρει και κάποιες ανατροπές.  

Οι ανατροπές όμως είναι αυτό που αγαπάμε, και δεν είναι τυχαίο που ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν "The Most Wonderful Time".  Οι γιορτές, που όλοι ψάχνουν να δημιουργήσουν όμορφες στιγμές, είναι προ των πυλών και ο καιρός ενδείκνυται για λίγο παραπάνω σπίτι και οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Jessie Nelson, Σενάριο: Steven Rogers. Παίζουν:Alan Arkin, John Goodman, Ed Helms, Diane Keaton, Jake Lacy, Anthony Mackie, Amanda Seyfried, June Squibb, Marisa Tomei και Olivia Wilde

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM