Η οικογένεια Durrell μετακομίζει στην Κέρκυρα!

Η οικογένεια Durrell μετακομίζει στην Κέρκυρα! Facebook Twitter
Οι ομορφιές της ελληνικής φύσης έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης κατά καιρούς για αρκετούς συγγραφείς και σεναριογράφους
0

Αυτό το καλοκαίρι η Κέρκυρα έχει την τιμητική της! Τα κωμικά και ταυτόχρονα περιπετειώδη χρόνια που έζησαν στο γοητευτικό νησί ο Βρετανός συγγραφέας και φυσιοδίφης Τζέραλντ Ντάρελ και η οικογένειά του περιγράφει η νέα τηλεοπτική σειρά «The Durrells» που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 22:00 αποκλειστικά για τους συνδρομητές του OTE TV.

Βασισμένη στη διάσημη αυτοβιογραφική τριλογία του Τζέραλντ Ντάρελ («Η οικογένειά μου και άλλα ζώα», «Πουλιά, κτήνη και συγγενείς» και «Ο κήπος των Θεών»), η τηλεοπτική σειρά του βρετανικού δικτύου ITV – σε σκηνοθεσία του Στιβ Μπάρον - μάς μεταφέρει πίσω, στο έτος 1935, όταν η χήρα Λουίζα Ντάρελ θα πάρει την τολμηρή απόφαση να εγκαταλείψει, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, την Αγγλία και μαζί με τα τέσσερα παιδιά της να μετακομίσουν στην Κέρκυρα.

Η απόφαση αυτή θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέλη της οικογένειας ενώ θα ακολουθήσουν ομηρικές μάχες καθώς η προσαρμογή στο παρθένο ελληνικό νησί θα είναι δύσκολη, ακόμη περισσότερο όταν ανακαλύπτουν ότι η νέα τους πατρίδα δεν διαθέτει καν ηλεκτρικό ρεύμα!Τον πρώτο καιρό, οι Durrells θα εγκατασταθούν στο Κοντόκαλι ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην καλύβα ενός ψαρά στο Καλάμι, στο «Άσπρο Σπίτι». Θα καταφέρει άραγε η οικογένεια Durrell να προσαρμοστεί, παρά τις αντιξοότητες, σε αυτόν τον αδάμαστο παράδεισο;

Η οικογένεια Durrell μετακομίζει στην Κέρκυρα! Facebook Twitter
Μερικές από αυτές τις περιοχές, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα της σειράς, είναι το Καλάμι, η θέα από το Κανόνι, o Ναός του Άγιου Αρσένιου και το νησί του Βίδο.

Οι ομορφιές της ελληνικής φύσης έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης κατά καιρούς για αρκετούς συγγραφείς και σεναριογράφους. Αυτή τη φορά, όμως, μεταφέρεται στη μικρή οθόνη η αληθινή ιστορία μέσα από τα μάτια μιας διάσημης οικογένειας που γοητεύτηκε και επηρεάστηκε βαθύτατα από την ακατέργαστη κερκυραϊκή ομορφιά μιας άλλης εποχής. Θα γνωρίσουμε μια Κέρκυρα που, πιθανώς, εμείς σήμερα δεν θα μπορέσουμε πια να ανακαλύψουμε μετά την ξέφρενη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών στα ελληνικά νησιά.

Πρωταγωνιστούν η Κίλι Χοζ (Ένας θάνατος σε μια κηδεία, The bank job: Το μεγάλο κόλπο, Οι εκδικητές) και ο Τζέιμς Κόσμο (Braveheart, Trainspoting, Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα) ενώ το ελληνικό καστ πλαισιώνουν μεταξύ άλλων ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Γιώργος Καραμίχος. Μάλιστα ο Αλέξης Γεωργούλης υποδύεται τον φιλόξενο Σπύρο, έναν κερκυραίο οδηγό ταξί, ο οποίος από την πρώτη στιγμή θα βοηθήσει την οικογένεια και θα εξελιχθεί σε καλό φίλο. Το ρόλο του Θεόδωρου Στεφανίδη, γιατρού, φιλόσοφου και μέντορα του 10χρονου Τζέραλντ Ντάρελ υποδύεται ο Γιώργος Καραμίχος.

Η οικογένεια Durrell μετακομίζει στην Κέρκυρα! Facebook Twitter
Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία μέσα από τα μάτια μιας διάσημης οικογένειας που γοητεύτηκε και επηρεάστηκε βαθύτατα από την ακατέργαστη κερκυραϊκή ομορφιά μιας άλλης εποχής

Ο πρώτος κύκλος της σειράς, η οποία αποτελείται από έξι επεισόδια, θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ από το OTE Cinema 4HD!

Telegraph: Αναζητώντας την Κέρκυρα του Ντάρελ

Ένα εγκωμιαστικό άρθρο για τις ομορφιές της Κέρκυρας δημοσίευσε πρόσφατα η Telegraph με αφορμή την προβολή της νέας βρετανικής σειράς του «The Durrells». Με ένα οδοιπορικό σε διαδρομές που ακολούθησε η οικογένεια Durrell κατά την παραμονή της στο νησί, η εφημερίδα αναζητεί σήμερα την άγρια και παρθένα ομορφιά της Κέρκυρας, όπως περιγράφεται μέσα από τα βιβλία του Τζέραλντ Ντάρελ. Μερικές από αυτές τις περιοχές, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα της σειράς, είναι το Καλάμι, η θέα από το Κανόνι, o Ναός του Άγιου Αρσένιου και το νησί του Βίδο.

Η οικογένεια Durrell μετακομίζει στην Κέρκυρα! Facebook Twitter
Oι Durrells θα εγκατασταθούν στο Κοντόκαλι ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην καλύβα ενός ψαρά στο Καλάμι, στο «Άσπρο Σπίτι»

Λίγα λόγια για τον Τζέραλντ Ντάρελ

Γεννημένος το 1925 στην Ινδία από Βρετανούς γονείς, ο Τζέραλντ Ντάρελ έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία και το 1935 μετακόμισε με τη μητέρα και τα αδέρφια του στην Κέρκυρα. Εκεί, σταθμό στη ζωή και περαιτέρω πορεία του αποτέλεσε η γνωριμία και η φιλία με τον Έλληνα γιατρό, ποιητή και φιλόσοφο Θεόδωρο Στεφανίδη μαζί με τον οποίο εξερεύνησαν την κερκυραϊκή φύση. Αυτές οι εμπειρίες του αποτέλεσαν άλλωστε πηγή έμπνευσης για τη μεταγενέστερη συγγραφική του δραστηριότητα με πιο γνωστό έργο του το βιβλίο «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα». Το 1939 επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία και στα χρόνια που ακολούθησαν εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους ακτιβιστές και υποστηρικτές της άγριας ζωής. Μεταξύ άλλων ίδρυσε το Ταμείο Προστασίας της Άγριας Ζωής και τον Ζωολογικό Κήπο του νησιού Τζέρσεϊ της Βόρειας Θάλασσας ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1995, έλαβε μέρος σε εκστρατείες παρατήρησης της άγριας ζωής στην Αφρική.

Αδιαμφισβήτητα οι αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια που έζησε ο βρετανός Τζέραλντ Ντάρελ στην «πρωτόγονη» τότε Κέρκυρα υπήρξαν καθοριστικές για τη ζωή του. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από τα λόγια του ίδιου, λίγο πριν το θάνατό του το 1995: «Εάν μπορούσα να κάνω ένα δώρο σε κάποιο παιδί, αυτό θα ήταν η παιδική μου ηλικία».

Πάρτε μία πρώτη γεύση με το τρέιλερ και η συνέχεια επί της οθόνης!

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ