Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά)

Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά) Facebook Twitter
Μέσω της υπηρεσίας Get Lost μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο περιβάλλοντος που θέλετε για την ταξιδιωτική σας περιπέτεια: ζούγκλα, έρημος, βουνό ή παραλία. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν εκείνοι και μόνο εκείνοι θα ξέρουν που θα καταλήξετε.
0

Τα περισσότερα οργανωμένα ταξίδια εμπειριών στην άγρια φύση περιλαμβάνουν συνήθως την οδήγηση σε ημι-απομακρυσμένες περιοχές, μαζί με έναν οδηγό που ξέρει τα κατατόπια της περιοχής όπου θα βρεθείτε μαζί με μια ομάδα κι άλλων ανθρώπων, για να γίνει έτσι καλύτερη και η παρέα και η παραμονή. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις, στην τιμή ενός τέτοιου ταξιδιού συμπεριλαμβάνονται συνήθως και τα πολύτελή καταλύματα που με τη σειρά τους συμπληρώνουν την εμπειρία του μοδάτου «glamping». Η υπηρεσία «Get Lost» είναι λίγο πολύ το αντίθετο. Λειτουργεί κάπως έτσι: σας αφήνουν σε έναν άγνωστο προορισμό, σε μια αγνωστη γη ενώ εσείς πρέπει να εξερευνήσετε την περιοχή για να βρείτε το δρόμο σας μέσω διαφόρων σημείων ελέγχου. Για μια εβδομάδα, το μόνο πράγμα που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θα είναι το μυαλό και οι αντοχές σας. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός σας θα είναι ελάχιστος: μόνο κάποια εργαλεία πλοήγησης (όχι κινητό) για να φτάσετε εκεί που πρέπει. Μπορείτε, φυσικά, να επιλέξετε τον τύπο περιβάλλοντος που θέλετε για την περιπέτειά σας: ζούγκλα, έρημος, βουνό ή παραλία. Αλλά αυτό θα είναι το μόνο πράγμα που θα γνωρίζετε. Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο, δεν θα ξέρετε τον προορισμό σας, δεν θα ξέρετε τι ρούχα θα πρέπει να έχετε μαζί σας για να αντέξετε σε όλες τις πιθανές καιρικές συνθήκες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψετε πολύ μακριά και όταν φτάσετε στο στόχο σας, θα πρέπει, όχι μόνο, να υπερνικήσετε όλες τις πιθανές αντιξοότητες μέχρι να βρείτε το (σωστό) δρόμο σας, αλλά και να αντιμετωπίσετε το ανοιχτό φυσικό περιβάλλον που θα σας φιλοξενήσει.

Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά) Facebook Twitter
Αφού καθένα από τα περιβάλλοντα (πολικό, παραλιακό, ζούγκλα, έρημος) προσφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών χωρών, αυτό σημαίνει ότι οι τελικοί προορισμοί που πιθανόν να ταξιδέψετε είναι όχι μόνο άγνωστοι αλλά και πάρα πολλοί.

Βασιζόμενοι στο παλιό γνωμικό που λέει «κάποιες φορές πρέπει να χαθείς για να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό» η Get Lost υπηρεσία μοιάζει σαν την απόλυτη εμπειρία που θα βοήθησει κάποιους να αποσυνδεθούν, να ασχοληθούν με τη στιγμή της ζωής που κυλάει μπροστά τους, να ωθήσουν τους εαυτούς τους έτσι ώστε να επιτύχουν μια πραγματικά υπέροχη αίσθηση ικανοποίησης. Η Black Tomato είναι η ταξιδιωτική εταιρεία που κρύβεται πίσω από την υπηρεσία του Get Lost. Είναι μια βρετανική εταιρεία που έχει βάση στην Αμερική, βραβευμένη για τις ταξιδιωτικές της καινοτομίες της, η οποία προσφέρει εκπληκτικές και πρωτοποριακές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, λοιπόν, το Get Lost σάς φέρνει σε άγνωστους προορισμούς και σας χρεώνει την εξερεύνηση του δρόμου σας μέσα απ' αυτόν. Ξεκινώντας από το αίσθημα της πραγματικής απώλειας, θα ξεκινήσετε (κάτω από το συνεχή έλεγχο μιας ειδικής ομάδας υποστήριξης) να βρείτε την εσωτερική σας δύναμη, τις πεποιθήσεις και το πάθος για να οδηγήσετε τον εαυτό σας στο τέλος του ταξιδιού. Όπως λέει και η εταιρεία «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναλάβετε την ευθύνη να κάνετε ένα Get Lost ταξίδι, χωρίς να ξέρετε που πηγαίνετε ή τι χρειάζεστε. Η Black Tomato θα φροντίσει για όλα τα υπόλοιπα. Η μοναδική πληροφορία που θα έχετε θα είναι η ώρα αναχώρησής σας από το αεροδρόμιο. Εκεί θα μάθετε τι πρόκειται να ακολουθήσει».

Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά) Facebook Twitter
Για να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, θα πρέπει πρώτα να δεσμευθείτε στην εμπειρία της Get Lost υπηρεσίας, η οποία θα απαιτήσει από εσάς να ταξιδέψετε χωρίς να γνωρίζετε τον προορισμό σας.

Ακολουθώντας επτά βασικά βήματα μπορείτε να σχεδιάσετε μια πρώτη ιδέα του «φανταστικού» ταξιδιού σας. Η υπηρεσία λειτουργεί κάπως έτσι: αρχικά συμπληρώνετε μια φόρμα και κάνετε αίτηση. Ένας ειδικός της εταιρείας θα υπολογίσει πόσο πολύ είστε διαθετιμένοι να χαθείτε μέσα στη φύση. Η μόνη επιτρεπόμενη επιλογή σας είναι το φυσικό περιβάλλον στο οποίο επιθυμείτε να αφεθείτε μόνοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθένα από τα περιβάλλοντα (πολικό, παραλιακό, ζούγκλα, έρημος) προσφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών χωρών, άρα οι τελικοί προορισμοί που θα ταξιδέψετε είναι άγνωστοι μέχρι να φτάσετε. Εναλλακτικά, αν θέλετε, μπορείτε να το αφήσετε τελείως στην τύχη και αφήσετε την εταιρεία να επιλέξει που θα πάτε, χωρίς να δηλώσετε σε τι φυσικό περιβάλλον θέλετε να χαθείτε. Όπως, υποστηρίζει η εταιρεία αυτή είναι η επιτομή της ιδέας του Get Lost. Ανάλογα με το έδαφος στο οποίο θα καταλήξετε, η Black Tomato θα σας δώσει συμβουλές και θα οργανώσει συνεδρίες κατά την άφιξή σας, δημιουργόντας έτσι μια πετυχημένη πρόταση περιπέτειας. Στον προορισμό σας φτάνετε με ιδιωτική μεταφορά και εκεί σας εξοπλίζουν με τα απαραίτητα του ταξιδιού σας. Όλη το ταξίδι σας θα παρακολουθείται στενά από τις έμπειρες ομάδες της Black Tomato ως δίχτυ ασφαλείας. Δεν θα τις βλέπετε, αλλά θα είναι πάντα σε θέση να σας βλέπουν εκείνες.

Κάθε μέρα θα χρησιμοποιείτε το μυαλό και τις αντοχές σας για να σχεδιάσετε το δρόμο σας μέσα από μια σειρά χαρτογραφημένων σημείων ελέγχου έχοντας στην κατοχή σας την πρωτοποριακή τεχνολογία πλοήγησης της what3words. H what3words έχει χωρίσει τον κόσμο σε ένα πλέγμα τετραγώνων 3x3 χιλιοστών και σε κάθε τετραγωνάκι έχουν εκχωρήσει μία μοναδική διεύθυνση τριών λέξεων. Αυτό το νέο πρωτοποριακό σύστημα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε, χωρίς σύνδεση, με απίστευτη ακρίβεια, ακόμη και σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της γης. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής σας, θα αποκομίσετε και την ανταμοιβή σας - μια μοναδική γιορτή και ξεκούραση στο τοπίο (χωρίς το άγχος της εξερεύνησης), κάτι βαθύτατα προσωπικό και προσαρμοσμένο σε εσάς. Σαμπάνια; Χαβιάρι; Μια μέρα στο σπα; Ποιός ξέρει. Σίγουρα, θα πάρετε πίσω το κινητό σας και θα στείλετε μια φωτογραφία στο Instagram που θα δείχνει ότι τα καταφέρατε, αλλά και πάλι δεν μπορεί να είστε σίγουροι πόσα likes θα πάρει. Μια ενδεικτική τιμή για ένα τόσο περιπετειώδες ταξίδι ξεκινάει από 30.000 δολάρια. Η ιδέα είναι τρελή, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Black Tomato

Ταξίδια
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ