Με τις ταχύτητες σύνδεσης που διαθέτουμε στις μέρες μας, μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο μια πληθώρα πληροφοριών που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, λαμβάνοντας έτσι χρήσιμα κι ενδιαφέροντα LIVE στοιχεία για πληθώρα θεμάτων, όπως ο καιρός, η κίνηση στους δρόμους, ακόμα και το ποια και πόσα πλοία ή αεροπλάνα διασχίζουν τους ουρανούς και τις θάλασσες της Γης.

 

Εάν θέλεις να κάνεις μια ακτινογραφία του internet σε πραγματικό χρόνο, με τις ασύλληπτες ταχύτητες μίας σύνδεσης Cosmote VDSL, ή να μάθεις πόσες επιθέσεις hacking έγιναν το τελευταίο λεπτό αλλά και πόσα email στάλθηκαν μέχρι να διαβάσεις το τέλος αυτής της φράσης, ακολούθησε τα links που σου προτείνει το σημερινό 'Top Tips'.

 

1. INTERNET LIVE STATS

 

Πόσους χρήστες έχει αυτή τη στιγμή το Internet; (Περισσότερους απ' όσους είχε όταν ξεκίνησες να διαβάζεις αυτή τη φράση). Πόσα emails στάλθηκαν το τελευταίο λεπτό; Πόσα σάιτ υπάρχουν online (θα εκπλαγείς!). Πόσες φωτογραφίες ανέβηκαν στο Instagram την τελευταία ώρα; Αυτά και πολλά ακόμα -μεθυστικά για κάποιους, τρομακτικά για άλλους- στοιχεία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο το Internet Live Stats. 

 

2. NORSE

 

Η εταιρεία ασφαλείας NORSE, δημιούργησε αυτόν τον καταπληκτικό χάρτη, που απεικονίζει με ακρίβεια όλες τις κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο. Παρακολούθησε κάθε τύπο hacking από χώρα σε χώρα, τη στιγμή που συμβαίνει και νιώσε σαν να παίζεις σε ταινία (όχι και τόσο) επιστημονικής φαντασίας!

 

3. WEATHER UNDERGROUND

 

Τώρα που αλλάζει ο καιρός, ίσως σου φανεί χρήσιμο, αλλά ακόμη κι αν είσαι τύπος "παντός καιρού" το Wundermap του σάιτ Weather Underground είναι μια από τις κορυφαίες πηγές για να παρατηρείς τον καιρό σε πραγματικό χρόνο, ακριβώς στην περιοχή που σε ενδιαφέρει, με βάση τους κατά τόπους μετεωρολογικούς σταθμούς. Για μια πιο ... ψυχεδελική, σχεδόν υπνωτιστική -real time- απεικόνιση του καιρού, μην παραλήψεις να επισκεφθείς και το project Nullschool Earth.

 

4. ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ

 

Δες έναν παγκόσμιο χάρτη με όλες τις πτήσεις που πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, και άσε τη φαντασία σου να ταξιδέψει με  τα εικονίδια των αεροπλάνων να κινούνται στο τεραίν, και μάθε πληροφορίες για το κάθε αεροσκάφος. Αντίστοιχα εάν είσαι πιο θαλασσινός τύπος ή έχεις συγγενικά πρόσωπα που εργάζονται ως ναυτικοί, στους χάρτες του Marine Traffic και του Vessel Finder, μπορείς να παρατηρήσεις real time, τις κινήσεις των 70.000 και πλέον καραβιών κάθε τύπου που διασχίζουν τις θάλασσες της Γης, με φωτογραφίες για το πλήρωμα, τον προορισμό, το φορτίο κλπ.

 

+ BONUS:

Αν θες να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή πόσοι αστροναύτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο διάστημα, σε τροχιά γύρω από τη Γη, και να μάθεις τα πάντα γι' αυτούς, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στο www.howmanypeopleareinspacerightnow.com