Καλή χώνεψη πατριώτες

Καλή χώνεψη πατριώτες Facebook Twitter
Μέχρι να έρθουν οι δεκαεφτά σόδες, ας κλείσω λίγο τα μάτια μου
4

Υπέροχη γιορτή το Πάσχα και δεν είναι μόνο επειδή ο συμπατριώτες μας προβαίνουν στην ομαδικότερη απόπειρα αυτοκτονίας του κόσμου καταναλώνοντας σε μια μέρα την χοληστερίνη που ένα μέσο ιαπωνικό χωριό καταναλώνει σε 20 χρόνια. Γίνονται και άλλα υπέροχα.

Πριν από λίγο σύσσωμη η πολιτική ηγεσία υποδέχτηκε με τιμές αρχηγού κράτους μια λάμπα, για την ακρίβεια μια ιερή λάμπα που περιέχει το Άγιο Φως, δηλαδή ένα σπαρματσέτο του οποίου η αφή έχει γίνει με ένα zippo που προφανώς ήταν του Ιησού αν και στην Παλαιά Διαθήκη δεν αναφέρεται πουθενά ο θεάνθρωπος να καπνίζει αλλά ίσως να τον είχε για να ανάβει στον Ιούδα που ήταν θεριακλής. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ένας λαός που δεν έχει μαντήλι να κλάψει ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να μεταφέρει ένα καντήλι, ούτε στο γεγονός ότι το φως παρόλες τις τιμές που του γίνονται αρνείται πεισματικά να κάνει δηλώσεις στην λαμπρή τελετή που του γίνεται, θα σταθούμε όμως στο ότι για μια κυβέρνηση που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, περιμέναμε το φως να ταξιδέψει τουλάχιστον οικονομική θέση και όχι business class.

Καλή χώνεψη πατριώτες Facebook Twitter
Αυτές τις σκηνές αγάπης και ανάτασης στερήθηκαν φέτος οι τουρίστες

Πάντως συμφωνούμε ότι είναι παράλογο να μην επιτρέπεται ο ρουκετοπόλεμος σε μια χώρα με τόσα βλήματα.

Χαμός στον Βροντάδο της Χίου από την απαγόρευση του παραδοσιακού ρουκετοπόλεμου στη διάρκεια του οποίου ένα χωριό προσπαθεί να εξοντώσει ένα γειτονικό χωριό, πάντα σε πνεύμα κατάνυξης και αγάπης. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, έκαναν πορεία και γιόρτασαν την Ανάσταση με μαύρες σημαίες, ενώ οι τουρίστες από όλο τον κόσμο οι οποίοι είχαν αφιχθεί για να απολαύσουν το θέαμα, δήλωσαν απογοητευμένοι αφού προσδοκούσαν ότι με τη διεξαγωγή του θα μειώνονταν οι άνθρωποι που του ζητούν διαρκώς δανεικά. Πάντως συμφωνούμε ότι είναι παράλογο να μην επιτρέπεται ο ρουκετοπόλεμος σε μια χώρα με τόσα βλήματα.

Κατά τα άλλα μόνο 50 πυρκαγιές και ένας ακρωτηριασμός από τα βεγγαλικά φέτος, απολογισμός τόσο φτωχός που μόνο στα μνημόνια μπορεί να αποδοθεί, ούτε λεφτά για να ακρωτηριαστεί δεν έχει ο μέσος Έλληνας, δεν πάει άλλο. Έτσι λιγότεροι παπάδες εμφανίστηκαν με κράνος την ώρα του Χριστός Ανέστη ενώ γριές που μέχρι πέρσι κρύβονταν στα καταφύγια, φέτος πήγαν μέχρι την εκκλησία και απόλαυσαν το κατανυκτικό κλίμα κουτσομπολεύοντας χωρίς το φόβο γίνουν οι ρόμπες τους παρανάλωμα.

Καλή χώνεψη πατριώτες Facebook Twitter
«Πάνο, τι πατάω για να γυρίσει η σούβλα;»

Οι υπουργοί και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη φέτος επέλεξαν να μην κάνουν πολλές δημόσιες εμφανίσεις από το φόβο των εκδηλώσεων υπερβολικής λατρείας από τους ψηφοφόρους ενώ ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξοχικό του Υπουργού του Τίποτα Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα ενώ πριν σε μια προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού του στρατεύματος που ως γνωστόν πέφτει ιδιαίτερα πάντα ανήμερα του Πάσχα, βρέθηκε παρέα με τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο για λίγο στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας». Εκεί οι κεφαλές της κυβέρνησης προσποιήθηκαν πολύ επιτυχώς ότι καταλάβαιναν τι τους έλεγαν και το πλήρωμα του πολεμικού προσποιήθηκε επιτυχώς ότι ένοιωσαν εμψυχωμένοι από την τιμή που τους έγινε.

Καλή χώνεψη πατριώτες Facebook Twitter
Καταναλωτές στο Καράκας στα εγκαίνια του νέου H&M

Στο υπόλοιπο κόσμο ξεχωρίζουν οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα όπου η σοσιαλιστική μετεξέλιξη πάει περίφημα αφού οι κάτοικοι πλέουν έχουν απελευθερωθεί από τα υλικά αγαθά μια και τους έχουν τελειώσει σχεδόν όλα. Έτσι μπορούν τώρα να συγκεντρωθούν σε υψηλά ιδανικά και αθάνατες ιδέες απαλλαγμένοι από ποταπά άγχη όπως τι θα φάμε για παράδειγμα. Κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με το χαρτί υγείας αλλά πως γίνεται οι Βενεζουελάνοι από τη μια να μην έχουν να φάνε κι από την άλλη να διαμαρτύρονται για τα κωλόχαρτα; Αφού δεν τρώνε, πως αφοδεύουν; Και τέλος πάντων όπως είχε πει και η Μαρία Αντουανέτα αν δεν έχουν κωλόχαρτο ας κάνουν μπιντέ.

aNameToCome
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ