Karma is a bitch!

Karma is a bitch! Facebook Twitter
3
Karma is a bitch! Facebook Twitter
Έχω μια τρομερή όρεξη για όσους ψωνίζουν τις Κυριακές και για Γερμανοτσολιάδες

Όλοι ξέρουμε τον τίμιο αγώνα που έδωσε η κυβέρνησή μας για να αποτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά όπως όλους τους υπόλοιπους τίμιους αγώνες τους οποίους έδωσε, τον αγώνα τον έχασε. Και έτσι νομοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων την μέρα που θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στο branch και στην θεραπεία του hangover. Με μεγάλη στεναχώρια, όπως όλα τα άλλα που νομοθέτησε παρά τη θέλησή της, αλλά πάντως το ψήφισε. Πώς γίνεται να μην έχουν καταφέρει να επιβάλλουν ούτε μια από τις αρχικές τους θέσεις αλλά να συνεχίζουν να έχουν αυτό το αποφασιστικό ύφος δεν γνωρίζω αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό τώρα.

Απορημένος ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και πως βρέθηκε να αιμορραγεί ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να αγοράσει σουβενίρ και δωράκια χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κατάλαβε ότι μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλύτερα με τα καγκουρό παρά με τους κατά το ήμισυ συμπατριώτες του.

Κάποιοι αδιόρθωτοι πάντως βγήκαν στα μαγαζιά χτες, κυρίως τουρίστες, μια και οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά όχι για ψώνια, αλλά ούτε για να κλείσουν μια καθώς πρέπει ξαπλώστρα στην Ψαρού. Χαμός χτες στη Ερμού, δεν χωρούσες να περπατήσεις από το πλήθος που απολάμβανε τον πανβρώμικο πεζόδρομο και προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποφύγει τα κορίτσια που προσπαθούν να σε αρωματίσουν παρά τη θέλησή σου. Παρόντες και συνδικαλιστές διαφόρων οργανώσεων που αντιτίθενται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εκτός κι αν είναι εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, περίπτερα, ψιλικατζίδικα μια και εκεί οι εργαζόμενοι έχουν προφανώς κατουρήσει στο πηγάδι και δεν τρέχει κάστανο να δουλεύουν Κυριακάτικο. Για κάποιο λόγο είναι απολύτως φυσιολογικό να θες να φας κροκόδειλο τεμπούρα Κυριακή μεσημέρι αλλά αν θες να ψωνίσεις ένα σώβρακο, είναι απαράδεκτο.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας όμως είναι πιο θερμόαιμοι στην προσπάθεια υποστήριξης των απόψεών τους και θεώρησαν λογικό να γρονθοκοπήσουν ένα τυχαίο τουρίστα μπροστά στην οικογένειά του επειδή έκανε το έγκλημα να πάει σε ένα μαγαζί για ψώνια. Έβαλαν λοιπόν την κουκούλα τους και προχώρησαν μέρα μεσημέρι σε μια πράξη αγάπης στο κεντρικό σημείο της πόλης. Γιατί μη μου πείτε τώρα ότι το να φοράς κουκούλα και να χτυπάς απροειδοποίητα τυχαίους τουρίστες δεν είναι μια βαθιά, αγωνιστική πράξη αλληλεγγύης.


Απορημένος ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και πώς βρέθηκε να αιμορραγεί ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να αγοράσει σουβενίρ και δωράκια χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κατάλαβε ότι μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλύτερα με τα καγκουρό παρά με τους κατά το ήμισυ συμπατριώτες του.

Karma is a bitch! Facebook Twitter
Karma is a bitch

Ένα φαινομενικά άσχετο αλλά κατά τη γνώμη μας παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης θεώρησαν ότι είναι καλή ιδέα να παραστούν σε συγκέντρωση υπέρ της αποφυλάκισης της 29χρόνης Ηριάννας που έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για συμμετοχή της στους Πυρήνες της Φωτιάς. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δεν το βρήκαν και τόσο καλή ιδέα και έλουσαν τους Διόσκουρους της αριστερής διανόησης με καφέδες και νερά επειδή «ψήφισαν μνημόνια».


Εμείς καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προσέρχεται και ειδικά όταν στρέφεται ενάντια σε αυτούς που την ανάθρεψαν για να γίνουν εξουσία. Όταν όμως εκπαιδεύεις μια κοινωνία να θεωρεί ότι μνημόνιο = προδοσία, είναι λίγο δύσκολο να πείσεις ότι εσύ μπορείς να διαπράττεις την ίδια προδοσία αλλά να παραμένεις άσπιλος και αμόλυντος. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι όταν δημιουργήσεις ένα τέρας το πιο πιθανό είναι να στραφεί πρώτα εναντίον σου. Ευχόμαστε μόνο να μην βράχηκαν τα πούρα του κυρίου Ξυδάκη.

Όπως έλεγε και ο Τρότσκι, το να μην πιστεύεις στη βία είναι σαν να μην πιστεύεις στη βαρύτητα και είναι προφανώς αλήθεια, η βία θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Και όσοι παίζουν μαζί της, θα την βρουν σίγουρα μπροστά τους. Ελπίζουμε μόνο να είναι «κάνα γιαουρτάκι» όπως έλεγε σαρκαστικά ο Πρωθυπουργός σε όσους διαμαρτύρονταν για την κουλτούρα της βίας που διαμορφωνόταν με τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, τις επιθέσεις στις παρελάσεις και τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη.

Οπτική Γωνία
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «λαμπεροί» υποψήφιοι που δεν λάμπουν στην Ευρωβουλή

Βασιλική Σιούτη / Οι «λαμπεροί» υποψήφιοι που δεν λάμπουν στην Ευρωβουλή

Οι «λαμπεροί» υποψήφιοι που έχασαν το φως τους στην Ευρωβουλή και τα παθήματα που δεν έγιναν μαθήματα. Υπάρχει ωστόσο ακόμα χρόνος για ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, που θα διαχωρίσει την ήρα από το σιτάρι.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Το Κοσσυφοπέδιο, η Ντόρα, η Ευρώπη και οι αντιδράσεις

Βασιλική Σιούτη / Το Κοσσυφοπέδιο, η Ντόρα, η Ευρώπη και οι αντιδράσεις

Τι σημαίνει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κοσσυφοπέδιο; Τι εισηγήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί την επαίνεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ποιες αντιδράσεις υπάρχουν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο διευθυντής των «Financial Times» στη LiFO: «Οι επιστροφές είναι δύσκολες στην πολιτική, ιδίως για τους πρώην πρωθυπουργούς»

Οπτική Γωνία / Ο διευθυντής των «Financial Times» στη LiFO: «Οι επιστροφές είναι δύσκολες στην πολιτική, ιδίως για τους πρώην πρωθυπουργούς»

Ο Πίτερ Σπίγκελ, επικεφαλής των «Financial Times» στις ΗΠΑ και ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους στον κόσμο, μιλά για την τραγωδία στα Τέμπη και τον Κ. Μητσοτάκη, σχολιάζει το rebranding του Τσίπρα, την εκλογή Κασσελάκη αλλά και τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι δραματικές;

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι συνέπειες μπορεί να είναι δραματικές

Τρεις ακαδημαϊκοί αναλύουν τις επιπτώσεις μιας γενικευμένης σύγκρουσης για τον κόσμο και την Ελλάδα και επιχειρούν μια ιστορική αναδρομή, όταν οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ, το Ιράν και την Υεμένη ήταν ασυνήθιστα θετικές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πλατείες

Ρεπορτάζ / Τέσσερις ιστορικές πλατείες της Αθήνας αλλάζουν πρόσωπο

Στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου τέσσερις ιστορικές πλατείες αναμορφώνονται και πρασινίζουν. Ποια θα είναι η νέα τους εικόνα και πότε θα τη δούμε; Μια πρόγευση για το τι θα συμβεί, μέσα από φωτορεαλιστικές αποτυπώσεις.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση εγκρίθηκε, οι διαφωνίες παραμένουν

Βασιλική Σιούτη / Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση εγκρίθηκε, οι διαφωνίες παραμένουν

Εγκρίθηκε χθες το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια διαβουλεύσεων και διαφωνιών που υπήρχαν μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών ομάδων και των κρατών-μελών. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Δύο περιστατικά του Σαββατοκύριακου που δείχνουν με τρόπο που πονάει πόσο καθυστερημένοι ούγκανοι είμαστε σαν κοινωνία. Αλλά και πόση ζημιά έχουν κάνει στη mainstream νοοτροπία αυτά τα απεχθή αποβράσματα, οι κύριοι τίποτες, γελοίοι γραμμιτζήδες στο κομματικό έντυπο, ανεπάγγελτοι (οι περισσότεροι) π@π@ρολόγοι της δεκάρας και, ως επί το πλείστον, αστοιχείωτοι κατσαπλιάδες. Είναι Αριστεροί όμως, δεν είναι τίποτα κορόιδα..