Επιτέλους εκλογές!

Επιτέλους εκλογές! Facebook Twitter
2
Επιτέλους εκλογές! Facebook Twitter
Πολιτικά ανήσυχοι νέοι εξασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν και φέτος οι φοιτητικές εκλογές, ένας θεσμός που είναι πιο γραφικός κι από το χιονισμένο Πήλιο. Επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα αλλά υπολογίζεται ότι το άθροισμα των ποσοστών των παρατάξεων ξεπερνάει το 180% αφού η σπουδάζουσα νεολαία της χώρας μας είναι πολύ large και δε μπορεί να περιοριστεί από τα κοινά, Ευκλείδεια μαθηματικά. Όπως και κάθε χρόνο, 50 άτομα που ασχολούνται ακόμα με αυτές τις εκλογές μαζεύονται, φωνάζουν ποδοσφαιρικής αισθητικής συνθήματα, πλακώνονται στις φάπες και στο τέλος πανηγυρίζουν όλοι αφού είτε έχουν νικήσει, είτε έχουν διπλασιάσει τα ποσοστά τους.

Είναι γνωστό ότι εκτός από τα φανατικά κομματόσκυλα, οι υπόλοιποι φοιτητές που είναι γραμμένοι στις κομματικές νεολαίες το κάνουν για να βγάλουν γκόμενα ή για να πάρουν καμιά σημείωση από τα μαθήματα δωρεάν αφού τα κόμματα κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν πελατεία. Υπάρχουν και κάποιοι ιδεολόγοι αλλά αυτοί είναι κλινικές περιπτώσεις και δεν θα μας απασχολήσουν.

Παρόλη την κριτική που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια, οι φοιτητικές παρατάξεις είναι απαραίτητες, γιατί πως αλλιώς θα μάθουν τα παιδιά το γλείψιμο, το τσατσιλίκι, την συναλλαγή και την αναξιοκρατία;

Παρόλη την κριτική που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια, οι φοιτητικές παρατάξεις είναι απαραίτητες, γιατί πώς αλλιώς θα μάθουν τα παιδιά το γλείψιμο, το τσατσιλίκι, την συναλλαγή και την αναξιοκρατία; Κάποιοι λένε ότι ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και διχαστικός αλλά εμείς δεν συμφωνούμε καθώς τα περισσότερα από τα πιο υψηλά κομματικά στελέχη όλων των κομμάτων, του ίδιου του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, έχουν ανδρωθεί μέσα στους πολιτικούς αγώνες των πανεπιστημίων με χτισίματα καθηγητών, ξυλοδαρμούς αντιπάλων αλλά και τραμπουκισμούς ατόμων που τολμούν να μιλάνε σε αμφιθέατρα και να λένε κάτι σαχλαμάρες για ελεύθερη διακίνηση ιδεών και άλλα φαιδρά.

Όποιο κι αν είναι λοιπόν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει σημασία, αυτό που μετράει είναι ότι η νεολαία μας μαθαίνει να μην χάνει το χρόνο της στη μελέτη και την έρευνα πράγματα τα οποία μόνο εμπόδια θα δημιουργήσουν στην μελλοντική τους καριέρα. Όταν το μοναδικό όνειρο όλων είναι ο διορισμός στο Δημόσιο, ποιος χέστηκε για τα πραγματικά προσόντα του υποψηφίου; Γι αυτό άλλωστε ο Πρωθυπουργός μας έτρεξε να αναγγείλει την κατάργηση των Πανελληνίων, κάποιοι μαθητές είχαν αρχίσει να διαβάζουν και χαλούσαν την πιάτσα.

Επιτέλους εκλογές! Facebook Twitter
Το ΟΧΙ θέλει Έλληνες, το ΝΑΙ θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίζουνε τ' αγρίμμια από αυτούς που ενώ ψηφίζουν μνημόνια πουλάνε τσάμπα μαγκιές

Δεν ξέρω αν σε βγάζει ο δρόμος σου από κάνα νοσοκομείο, αλλά αν βρεθείς κοντά, πέρνα να τσιμπήσεις κάνα αξονικό τομογράφο, γίνεται διάλυση και χαρίζονται σε όποιον ενδιαφέρεται. Μέχρι στιγμής έχει ξεπουλήσει ο Άγιος Σάββας αλλά και τα νοσοκομεία, Λάρισας, Βόλου και Λαμίας, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας αφού έχουν περίσσεια πανάκριβων διαγνωστικών μηχανημάτων και για να ελευθερωθεί ο χώρος, τα προσφέρουν απλόχερα σε φτωχούς συνανθρώπους μας που χρειάζονται μια συσκευή υπερηχογραφήματος για το καθιστικό τους.

Υπολογίζεται ότι η αξία των μηχανημάτων ξεπερνάει τις αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αλλά τι αξία έχουν τα λεφτά όταν έχεις την υγειά σου; Προβληματισμένη παρουσιάζεται η ηγεσία του Υπουργείου για το φαινόμενο αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει καλύτερα πράγματα να ασχοληθεί, όπως για παράδειγμα να αναρτά χουλιγκανικές απειλές για τους μενουμευρώπηδες, βαστασοιμπλέδες όπως πολύ χαρακτηριστικά και κόσμια ονομάζει όσους δεν πανηγύρισαν αρκετά θερμά την πρόσφατη τεράστια επιτυχία του Τσίπρα στο Eiurogroup όπου και διεγράφη ολόκληρο το δυσβάσταχτο χρέος της χώρας μας. Μας έχει συνηθίσει σε ψύχραιμες και συναινετικές τοποθετήσεις ο κ. Πολάκης αλλά αυτή τη φόρα ξεπέρασε τον εαυτό του και πλέον φτιάχνει προφίλ για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Της Βορείου Κορέας.

Διάφορα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Καλά, μην ταράζεστε. Παλιότερα ίσως να ήταν "σημαντικές" οι φοιτητικές εκλογές. Κατα τάλλα απαξιωμένες είναι με τεράστια αποχή τα τελευταία έτη. Οι παρατάξεις αγνοούνται απ τους περισσότερους φοιτητές και δεν έχουν ιδιαίτερη δύναμη ή αποδοχή πια. Κάποιες μάλιστα δε σε αρκετά ιδρύματα δεν υπάρχουν άλλο (ΠΑΣΠ κυρίως). 10-15% των φοιτητών πάνε να ψηφίσουν αν δείτε τους αριθμούς. Και για σημειώσεις ή καμια διευκόλυνση σε κανα μπαρ δεν χρειάζεται νάσαι και μέλος αν έχεις κάναν γνωστό που ναναι μέλος. Σπανίως κάνουν μια καλή ενέργεια ή διεκδίκηση οι παρατάξεις πλέον. Με τους μεταξύ τους τσακωμούς πάντως στις Γενικές Συνελεύσεις λογικό να μην πατάνε πια φοιτητες που αρχικά δείχνουν καλή θέληση να κάτσουν (μετά το 1ο αντε 2ο έτος ξέρουν τι γίνεται και δεν πάνε πια). Επιπλέον οι Εκλογές αυτές δεν σημαίνουν κάτιπολιτικά θα έλεγα καθώς ξέρω Συριζαίο ας πουμε ναχει ψηφίσει ΔΑΠ γιατί ήταν φίλος του μέσα και είπε μια φορά να του κάνει την χάρη (και αντίστροφα).