Το τελευταίο τσάμικο στο Παρίσι. Από τον aNameToCome

Το τελευταίο τσάμικο στο Παρίσι. Από τον aNameToCome Facebook Twitter
Περάστε κύριε Τσίπρα, έχουμε βάλει τον Ολάντ στο Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης
3

Στη Γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αφού επιθυμεί να κατασκευαστεί αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ στην Κουμουνδούρου. Εμένα μ' αρέσει πολύ το Παρίσι, όσο μπορεί να σου αρέσει μια πόλη χωρίς θάλασσα δηλαδή. Δεν είναι μόνο τα υπέροχα αξιοθέατά του, η ιστορία που ξεχειλίζει από κάθε γωνιά, η κουλτούρα που αποπνέει κάθε σοκάκι του. Είναι κυρίως η ευδαιμονία που νοιώθεις στο αέρα, η ωδή προς την απόλαυση τού να είσαι ζωντανός που αντηχεί από παντού, ο ερωτισμός που είναι διάχυτος σε κάθε σου βήμα, από την βόλτα στην Champs-Élysées μέχρι τις φτωχογειτονιές στα γκέτο των μεταναστών.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Παρίσι ήταν πάντα ένας από τους πέντε κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου και συνεχίζει να είναι παρ' όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών που έχουν αναστατώσει την ζωή στη πρωτεύουσα της Γαλλίας. Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε μήνα για μια επίσκεψη στο Λούβρο και το Πομπιντού, τον πύργο του Άιφελ ή ακόμη και την Eurodisney, την ευρωπαϊκή έκδοση της Disneyland δηλαδή, του τεράστιου θεματικού πάρκου όπου μπορείς να δεις τον Μίκυ Μάους αλλά και όλους τους άλλους ήρωες του κατεψυγμένου δημιουργού που υπήρξε πάντα στο στόχαστρο της αριστερής ιντελιγκέτσιας.

Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό το ευχάριστο σαββατοκύριακο του ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο το οποίο καίει όσο να 'ναι λίγο παραπάνω από το παπάκι με το οποίο πήγαινε βόλτες ο Αλέξης όταν ήταν έφηβος. Και φυσικά το κόστος αυτό επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή εσένα κι εμένα.

Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν ξεσπάσει από χτες μετά από καταγγελία του πιο διάσημου τηλεβιβλιοπώλη της Ευρώπης, του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο Πρωθυπουργός κατά την επιστροφή του από την Σύνοδο της Λισσαβόνας, έκανε μια στάση στο Παρίσι - η οποία κρατήθηκε απολύτως μυστική -για να κάνει τραμπάλα με την Ποκαχόντας. Θα μου πεις είναι κακό αυτό; Προφανώς όχι, τα βίτσια του καθενός είναι απολύτως σεβαστά αν και εμείς θα προτιμούσαμε τις κούνιες με το Ντάμπο το ιπτάμενο ελεφαντάκι. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό το ευχάριστο σαββατοκύριακό του ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο (το οποίο θα πουλούσαν δήθεν) και το οποίο καίει όσο να'ναι λίγο παραπάνω από το παπάκι με το οποίο πήγαινε βόλτες ο Αλέξης όταν ήταν έφηβος. Και φυσικά το κόστος αυτό επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή εσένα κι εμένα.

Το Μαξίμου εξέδωσε ένα από τα γνωστά non paper του με το οποίο στην ουσία επιβεβαιώνει το ταξίδι και ενημερώνει ότι έγινε για να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της L'Oreal διότι προσφάτως ο Αλέξης αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα πιτυρίδας και ο πασίγνωστος Γαλλικός οίκος καλλυντικών έχει ανακαλύψει ήδη τη λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους. Με την ευκαιρία συναντήθηκε και με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild που ανήκει στην γνωστή ζάμπλουτη εβραϊκή οικογένεια και σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται πίσω από όλα τα μυστικά νεοταξικά σχέδια που σκοπό έχουν να αφανίσουν τον απανταχού ελληνισμό.


Αυτό βέβαια που αποτυγχάνει να εξηγήσει το non paper είναι γιατί η κυβέρνηση που διατυμπανίζει ακόμα και ένα πετυχημένο κούρεμα στελέχους της, επέλεξε να κρατήσει μυστικό ένα τέτοιο ταξίδι που υποτίθεται ότι φέρνει επενδύσεις στη χώρα. Ποιος είναι ο λόγος να μην θριαμβολογήσει το Μαξίμου για τις επαφές του Πρωθυπουργού με επενδυτικούς παράγοντες, φοβάται μην τις ματιάσουν; Πιθανώς αν και κάποιοι καχύποπτοι υποστηρίζουν ότι ο μόνος λόγος για αυτή τη μυστικοπάθεια είναι ότι ο Τσίπρας πήγε στην πόλη του φωτός για να φάει ταρτάρ που το λιμπίστηκε.

Εντύπωση προκαλεί και το αυτογκόλ της ανακοίνωσης να ζητά να αφεθούν τα παιδιά του πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση, πράγμα φυσικά αυτονόητο, μόνο που στις ερωτήσεις και δηλώσεις του Γεωργιάδη πουθενά δεν αναφέρονται τα παιδιά του Αλέξη. Αν συνυπολογίσουμε ότι το non paper αποτυγχάνει ακόμα και στο να παραθέσει σωστά τις ημερομηνίες αφού ο Ιανουάριος φέρεται να έχει 30 αντί για 31 μέρες, μάλλον οι συντάκτες του κειμένου φαίνεται να βρίσκονταν υπό καθεστώς πανικού.

Η δημοσίευση της λίστας των επιβατών θα λύσει κάθε απορία για το ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του Πρωθυπουργού αφού αν όντως πήγαινε για δουλειές θα συνταξίδευε με Έλληνες επενδυτές και όχι με μέλη της οικογένειας του. Αν αυτό δε γίνει θα έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός πήγε ταξιδάκι αναψυχής με δικά μας έξοδα. Όχι ότι αυτό βέβαια θα είναι και τίποτα τρομερό για αυτή την κυβέρνηση μπροστά σε ό,τι έχει κάνει, αλλά όσο να 'ναι το ηθικό πλεονέκτημα πρέπει να πάει στον φαναρτζή.

aNameToCome
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ