Θα γυρίσει ο τροχός, θα χορτάσει κι ο φτωχός. Από τον @aNameToCome

Θα γυρίσει ο τροχός, θα χορτάσει κι ο φτωχός. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Κανείς δεν κατάλαβε την μέτα-ειρωνεία του Δημάρχου Αθηναίων
2

Δεν υπάρχει πιο ωραίος συμβολισμός για την υπέροχη πατρίδα μας από τη ρόδα του Συντάγματος που αποσυναρμολογήθηκε πριν κάνει έστω μια γύρα. Σου λέει ο άλλος πώς να στολίσω το Σύνταγμα τις γιορτινές αυτές μέρες, κάτσε να βάλω μια ρόδα που την έχω δει και στο Λονδίνο που είχα πάει για ψώνια του Αγίου Σπυριδώνου μεγάλη η χάρη του. Κάνει τα κουμάντα του, βγάζει τους προϋπολογισμούς του, κάνει το διαγωνισμό του, φωνάζει μηχανικούς, αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγους, επιπλοποιούς, σαλαμέμπορους και τελικά το όνειρο πραγματοποιείται: ο ταλαίπωρος αθηναϊκός λαός που είναι μέσα στην κατάθλιψη εδώ και πέντε χρόνια λόγω κρίσης, θα κάνει γιορτές με ένα υπέροχο τροχό να στολίζει το κέντρο της πόλης του. 

Στήθηκε λοιπόν η μεγαλοπρεπής ρόδα, οι περαστικοί κοιτούσαν απορημένοι, σου λέει πότε έγινε το Σύνταγμα Λούνα Πάρκ, δε γαμιέται, τόσα έχει δει αυτή η δύσμοιρη πλατεία, εδώ θα κωλώσουμε; Σιγά σιγά λοιπόν άρχισαν όλοι να αναρωτιούνται για το προφανές: Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει; Τι εννοείς θα λειτουργήσει, λέει ο Καμίνης. Να λειτουργήσει δήμαρχε, να πάρει μπρος. Τι εννοείς να πάρει μπρος λέει ο Καμίνης, πού να πάει; Να γυρίσει Δήμαρχε, να γυρίσει! Και γιατί να γυρίσει λέει ο Καμίνης, είναι απαραίτητο; Επειδή είδατε δηλαδή μια ρόδα, πρέπει και να γυρνάει;

Όχι παιδιά, δεν υπάρχει καμιά κακοτεχνία, καμία ολιγωρία, κανένας κακός σχεδιασμός, όλα έγιναν όπως είχαν αρχικά σχεδιαστεί. Η ρόδα του Συντάγματος δεν φτιάχτηκε για να γυρνάει, φτιάχτηκε για να υπάρχει. Για να δίνει μια προσδοκία, μια υπόσχεση, ένα ψυχικό αγλάισμα. Εσείς είστε οι μικροαστοί που δεν μπορείτε να δείτε πέρα από την πεζή λειτουργικότητα των πραγμάτων, πέρα από τα προφανή και προβλέψιμα που έχετε μάθει. Και επειδή είστε τέτοιοι, ο Καμίνης δεν σας αξίζει. Ούτε και ο τροχός του. Γι' αυτό και ήδη αποσυναρμολογείται αφού εκπλήρωσε το έργο του. Έκανε την αποτυχία του πολιτικό statement και έγινε ήδη το μεγαλύτερο ντανταϊστικό έργο του 21ου αιώνα.

Θα γυρίσει ο τροχός, θα χορτάσει κι ο φτωχός. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Πανεπιστημίου τώρα

Βέβαια η επίσημη δικαιολογία για την απομάκρυνση της ρόδας ήταν η επικείμενη κακοκαιρία. Τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές μάλλον είσαι σε αντιπυρηνικό καταφύγιο αφού η Ελλάδα πλήττεται ήδη από τη μεγαλύτερη κακοκαιρία από τότε που ανακαλύφθηκε ο τροχός, δεινόσαυροι έχουν βγει στους δρόμους ενώ το Γιέτι των Ιμαλαίων περιφέρεται στου Ψυρρή αν και δεν είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη συνοικία υπάρχει πλέον. Τουλάχιστον αυτές είναι οι προβλέψεις των πάντα ψύχραιμων μέσων μαζικής ενημέρωσης της πατρίδας μας που έχουν δώσει οδηγίες πυρηνικού ολέθρου.

Εγώ πάλι βρίσκομαι σε μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης με -40C όπου δεν τρέχει κάστανο και οι ντόπιοι κυκλοφορούν με τα κοντομάνικα χωρίς να αναρωτιούνται πού είναι το κράτος. Βέβαια εδώ δεν έχουν επιδόματα θέρμανσης, τα σχολεία δεν κλείνουν επειδή ψιχαλίζει και γενικώς υπάρχει μια πολιτεία που λειτουργεί σε καιρικές συνθήκες που θα έκαναν τον μέσο Αθηναίο να στοκάρει κονσέρβες για καμιά δεκαετία. Δεν είναι ότι δεν είμαστε ικανοί, είναι ότι αν ήμασταν δεν θα είχαμε λόγο να κλαίμε και να διαμαρτυρόμαστε.

Θα γυρίσει ο τροχός, θα χορτάσει κι ο φτωχός. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Πoια επιστολή Τσακαλώτου παιδιά, εδώ σας μιλάει ο Κυρ-Αλέκος ο κιμπάρης

Σε άλλα νέα, δημοσιοποιήθηκε και η επίσημη επιστολή Τσακαλώτου την οποία εμείς βέβαια είχαμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο προηγούμενο ποστ μας. Δεν είναι πρόβλημα που η ριζοσπαστική μας κυβέρνηση ορκίζεται πίστη στους μνημονιακούς κανόνες, ούτε που ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση αποτυχίας των στόχων ο κόφτης θα μπει αποκλειστικά στις συντάξεις, στην συμπαθή τάξη δηλαδή στην οποία απευθύνθηκε το φιλοδώρημα που προκάλεσε το σχετικό χαμό. Είναι που πριν στεγνώσει το μελάνι της εξευτελιστικής αυτής επιστολής, τα αρχιλαμόγια ήδη κάνουν το ποντίκι που βρυχάται υπονοώντας ότι πιάσανε κορόιδα τους κουτόφραγκους που πείστηκαν με μια επιστολή και σχεδόν υποσχέθηκαν ότι το φιλοδώρημα θα επαναληφθεί και του χρόνου. Μάλιστα ό γίγας Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης μας είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε 13η σύνταξη εκπληρώνοντας μια βασική δέσμευση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης κόντρα μάλιστα στο ΔΝΤ και τους Γερμανούς και στους εδώ εκπροσώπους τους. Είπατε τίποτα; Όχι, καλύτερα κρατήστε το σάλιο σας για αποδοτικότερη χρήση.

aNameToCome
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κατ αρχην Χρονια Πολλα αρθρογραφε της "καρδιας" μας κ μια φιλικη συμβουλη:Μεινε εκει...στους -40 και -80 να παει μη το κουνησεις ρουπι...το πολυ-πολυ μια κρυογονικη κανε κ επεστρεψε παλι πισω οταν, πρωθυπουργος θα ειναι ο Ερνεστος Τσιπρας ή ο γιος του Μητσοτακη (δεν ξερω τ ονομα του παιδιου, αλλα...το επιθετο μετραει)Αλλωστε όπως ακρβως μας αφησες θα μας βρεις και τιποτα δε θα εχεις χασει! Για τη ροδα παντως νομιζω οτι δεν εγινε σωστη και εντιμη...διαπραγματευση!!! Ο Καμινης επρεπε να αντιμετωπισει τη Ροδα, οπως ο Τσιπρας τη Μερκελ ενα πραγμα!Να βγαλει τους Αθηναιους στο Συνταγμα, με το εθνικο μας πλεον οργανο το...Ζουρνα και εκει να της δωσει να καταλαβει της Ροδας!Προσωπικα παλι, πιστευω οτι σε λιγοτερο απο 17 ωρες η Ροδα θα γυριζε και θα ηταν...μερα μεσημερι!Αλλα...ΝΔουλης δεν ειναι ο Καμινης? τι να μας πει απο επαναστασεις!Ετσι λοιπον...go back κυρια Ροδα, go Back!