Ένας ευπατρίδης στη χώρα των βαρβάρων. Από τον @aNameToCome

Ένας ευπατρίδης στη χώρα των βαρβάρων. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
It’s so easy to laugh, it’s so easy to hate, it takes strength to be gentle and kind.
16

Πανελλήνια συγκίνηση από το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου που άφησε τον μάταιο αυτό κόσμο πλήρης ημερών στα 90 του χρόνια. Όλοι μίλησαν και εκθείασαν το ήθος και την ευπρέπεια του Κωστή Σταφανόπουλου αλλά απέφυγαν να εξηγήσουν γιατί ψηφίζουν τον πιο μαλάκα που θα βρουν μπροστά τους. Είναι ανεξήγητο σε μένα τουλάχιστον πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι δημοσίως να διατρανώνουν την προσήλωσή τους στα υψηλά ιδανικά ενώ ταυτοχρόνως θεωρούν όποιον τα τηρεί τουλάχιστον βλαμμένο.

Γιατί κακά τα ψέματα, όπως ο Δάσκαλος όλων ημών των κυνικών, ο Διογένης, έψαχνε με το φανάρι να βρει τον άνθρωπο, έτσι θα έπρεπε και τώρα να αναζητήσουμε τον νεοέλληνα που ενώ θα είχε τη δυνατότητα να ζει στη χλιδή, θα ζούσε με τον λιτό και αξιοπρεπή τρόπο που έζησε ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Έτσι οι άνθρωποι όπως ο εκλιπών Πρόεδρος λειτουργούν κάπως ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, εκφράζεις την εκτίμηση σου προς αυτόν και αμέσως μετά γυρνάς το κεφάλι και συνεχίζεις τη βουτηγμένη στη χυδαιότητα ζωή σου που δεν τέμνεται με τη ζωή του Κωστή Στεφανόπουλου ούτε σε ένα τυχαίο δευτερόλεπτο αγνότητας.

Η μεγάλη του στιγμή ήταν για μένα όταν σε κόντρα των συντηρητικών του αντιλήψεων αρνήθηκε να συμμετάσχει στο μισαλλόδοξο παιχνίδι του μακαριστού Χριστόδουλου και να επιτρέψει το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες, αποδεικνύοντας ότι η ευγένεια δεν είναι αδυναμία και ότι θέλει κότσια για να πας ενάντια στις καταβολές σου και τα κελεύσματα των λαϊκιστών.

Ήταν ο Στεφανόπουλος ο καλύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είχαμε ποτέ; Δεν ξέρω, ήταν πάντως ο γλυκύτερος, ο τιμιότερος και η σύγκριση με το σήμερα φέρνει δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένα σύμβολο, ένα σύμβολο της αθωότητας που σχεδόν δε τολμάμε πια να επιθυμήσουμε.

Ένας ευπατρίδης στη χώρα των βαρβάρων. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Αγναντεύοντας το τίποτε με βάρκα την λακ μαλλιών.

Δεν ξέρω πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο σας, εγώ ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από τη σκιώδη κυβέρνηση που σχημάτισε η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι μόνο η υπουργοποίηση του Καραμανλή τζούνιορ, η ανάθεση της εκπροσώπησης στον πιο εύγλωττο κι από συναγρίδα Βασίλη Κικίλια και η ανάθεση του υπουργείου εξωτερικών στο γίγαντα της διανόησης που λέγεται Γεώργιος Κουμουτσάκος, ούτε αυτή και της συμπαθέστατης κυρίας Κατερίνας Παπακώστα που φροντίζει τόσο πολύ την εικόνα της που τη βάζει συνημμένη μέχρι και στα λάχανα.

Είναι κυρίως το νευραλγικό υπουργείο μετανάστευσης όπου τομεάρχης τοποθετείται ο γνωστός μπον βιβέρ γυναικοκατακτητής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γνωστός και στους φίλους του ως Μίλκος με αναπληρώτρια την Σοφία Βούλτεψη σε μια προσπάθεια προφανώς να αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση εν τη γενέσει της αφού οι ταλαίπωροι που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν θα βλέπουν το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου και θα προτιμήσουν τις βόμβες ναπάλμ και τον λιμό από την ακατάσχετη μπουρδολογία της Βούλτεψη.

aNameToCome
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δυστυχώς και τις δύο φορές που διεκδίκησε την αρχηγία στο κόμμα του, ηττήθηκε κατά κράτος. Δυστυχώς αργότερα, όταν ίδρυσε το κόμμα του, την ΔΗΑΝΑ, ο σοφός λαός τον αγνόησε και ψήφισε τον Αντρεα ή τον Εβερτ και τον Αβερωφ. Σήμερα ο ίδιος λαός πενθεί για την απώλεια....
Το ότι προσπαθείτε να συνέλθετε υποδηλώνει σοκ που δεν ταιριάζει ιδιαίτερα σε κυνικούς. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον πολιτικό χώρο που τη δεκαετία του '80 επέλεξε την τάχα "φιλελεύθερη ανανέωση" του Κ. Μηστοτάκη έναντι του Κ. Στεφανόπουλου. Η παράδοση συνεχίζεται και με τον υιό. Κάποια πράγματα στην Ελλάδα αλλάζουν πιο αργά από ότι θα ήθελε να ελπίζει κανείς. Αν δεν αλλάξουν αυτοί που στηρίζουν δεν θα αλλάξουν αυτοί που ηγούνται. Γιατί οι τελευταίοι χρειάζονται τους πρώτους.
Σύμφωνα με τον avalanche, ο Μητσοτάκης δεν είναι φιλελεύθερος. Θα έχει ενδιαφέρον να μας πει ο Αβαλάκης ποιος είναι κατά τη γνώμη του φιλελεύθερος και πως ορίζει τον φιλελευθερισμό. Έτσι για να γελάσουμε.
Σκελετούλη δεν αρχίζεις εσύ να μας λες πόσα εισπράττουν οι "φιλελεύθεροί" σου απο τα κρατικά ταμεία; Και πόσοι ΔΥ είναι είτε διορισμένοι απο αυτούς είτε είναι "πιστοποιημένοι φίλοι";
Σκελετούλη μου ζώ ένα δράμα ... ΈΓΙΝΕ ανασχηματισμός , μου έφυγε η κα Όλγα μου και ήρθε ένας μουσάτος φερέλπις νέος ...δράμα σκελετούλη ... Μα καλά δεν το άκουσες;;;;
Στεφανόπουλος από τη μία - αντίπαλος της φαμίλιας .... ΣΚΙΩΔΗΣ κυβέρνηση υιού Μητσοτάκη από την άλλη (Φυσικά η λέξη "ΣΚΙΩΔΗΣ" παραλείπεται απο τον αρθρογράφο και επιλέγονται λέξεις όπως "υπουργοποίηση" "ανάθεση υπουργείου" κλπ κλπ - υπομονή ρε παιδιά!!!!).Τα δύο άκρα όπως σωστά αναφέρεις;Ή απλά μια χοντροκομμένη προσπάθεια εξομοίωσης;
Την εποχή του Χριστόδουλου είχαμε κυβέρνηση Σημίτη, ενός προοδευτικού ανθρώπου που το τελευταίο που θα μπορούσε να τον πει κάποιος ήταν "λαϊκιστή", έναν άνθρωπο που δεν λογάριαζε το πολιτικό κόστος μπροστά σε συντεχνιακές ή και παραταξιακές αντιδράσεις. Επίσης είχαμε τον Στεφανόπουλο που όπως γράφεις, ασχέτως καταβολών και πιστεύω, τίμησε τον θεσμό και το Σύνταγμα όσο κανείς προκάτοχός του. Για μετά από αυτόν άστο θα βάλω τα κλάματα. Όσο για τη σκιώδη κυβέρνηση που σε ενόχλησαν κάποια πρόσωπα, να σου πω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί κάποιος που ενοχλείται από τη Βούλτεψη να ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και παίρνει στη ζωή αυτό που του αξίζει. Ας πούμε οι συνταξιούχοι ενοχλούνταν από τον Βρούτση και τις αναλύσεις τους, τώρα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι με τη 13 σύνταξη, τη μακρύτερη. Τα νησιά επίσης. Οι ιατροί στα δημόσια νοσοκομεία επίσης. Οι ασφαλισμένοι επίσης. Όλοι παίρνουν αυτό που τους αξίζει. ============