5 μεγιστάνες της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που δεν πήραν ποτέ πτυχίο!

5 μεγιστάνες της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που δεν πήραν ποτέ πτυχίο! Facebook Twitter
Δεν είναι μόνο ο Bill Gates της Microsoft που αποφάσισε να χαράξει τον δικό του δρόμο, εγκαταλείποντας το κολέγιο...
0

O Steve Jobs δεν το έκρυβε ότι ποτέ δεν κατάφερε να τελειώσει το κολέγιο κι ότι επέλεγε ο ίδιος τα μαθήματα που ήθελε να παρακολουθήσει και κυρίως εκείνα που πίστευε ότι κάτι θα είχαν να του προσφέρουν στο μέλλον. 

Και γενικά το ζήτημα "εκπαίδευση" φαίνεται να απασχολεί καιρό τώρα κάποιους από τους ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών που φροντίζουν είτε με χορηγίες και υποτροφίες είτε με ειδικά βραβεία να προωθούν τις προσπάθειες φοιτητών και εξαιρετικών ταλέντων. 

 

Εκείνο, ωστόσο, που δεν είναι και πολύ γνωστό είναι ότι κάποιους από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες στον κόσμο και κυρίως οι μεγιστάνες τεχνολογικών κολοσσών δεν πήραν ποτέ πτυχίο, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αυτό που αποκαλούμε "συμβατική εκπαίδευση". 

 

Μάλλον, θιασώτες της θεωρίας που θέλει το σχολείο κρατίστικα οργανωμένο, προτίμησαν να εγκαταλείψουν την ανώτατη εκπαίδευση για να αφοσιωθούν στις ιδέες τους, που τελικώς τους έκαναν ζάμπλουτους και ταυτόχρονα πρότυπα επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. 

Ιδού το top - 5 αυτών των περιπτώσεων, έτσι όπως τις κατέγραψε το Bloomberg αναλυτικά με τα κέρδη των επιχειρήσεων και των χρυσοφόρων ιδεών τους:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM