H Apple έγινε 40 ετών

H Apple έγινε 40 ετών Facebook Twitter
2

Σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας που ξεκίνησε από τρία άτομα σε ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια κι εξελίχθηκε στο πολυτιμότερο brand του πλανήτη, με την αξία κεφαλαιοποίησής της να ξεπερνά τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

H Apple έγινε 40 ετών Facebook Twitter

 

Οι ιδρυτές της Apple, Steve Jobs, Steve Wozniak, αλλά και ο "ξεχασμένος" συνιδρυτής της και πρώτος άνθρωπος που πίστεψε σε αυτήν, Ronald Wayne, έκαναν το όραμά τους πράξη την 1η Απριλίου του 1976, πουλώντας ολοκληρωμένα κυκλώματα και μητρικές πλακέτες - βάσεις για αυτοσχέδιους υπολογιστές - που είχε φτιάξει στο χέρι ο Wozniak, σε ένα κατάστημα για χομπίστες.

 

H Apple έγινε 40 ετών Facebook Twitter

 

Σαράντα χρόνια -και 40 κύματα- μετά, η Apple διαθέτει 480 καταστήματα σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, είχε καθαρά κέρδη τετραμήνου 18 δισ. δολάρια, στα τέλη του 2015, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι κυκλοφορούν πάνω από ένα δισεκτομμύριο ενεργές συσκευές με το μηλαράκι στο λογότυπο, σε όλο τον κόσμο.

 

H Apple έγινε 40 ετών Facebook Twitter
H πειρατική σημαία με το ουράνιο τόξο στο μάτι της νεκροκεφαλής, κυματίζει σήμερα, 1η Απριλίου 2016, στην είσοδο της Apple στη λεωφόρο Infinite Loop στο Κουπερτίνο. Πρόκειται για ένα ισχυρό σύμβολο ανταρσίας, που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα που δημιούργησε τον πρώτο Macintosh το 1984, υπό την ηγεσία του Steve Jobs, όταν η υπόλοιπη Apple επέμενε να επενδύει στο ΄σιγουράκι' του υπολογιστή Apple Lisa.

 

Χρόνια Πολλά Apple!

 


Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM