ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πώς να ελέγξετε αν χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία στο iPhone σας

Πώς να ελέγξετε αν χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία στο iPhone σας Facebook Twitter
1

Εάν ο αριθμός μετρήσων φτάσει τους 500 πλήρεις κύκλους φορτίσεων, η μπαταρία του iPhone σας θεωρείται ότι έχει συμπληρώσει τον κύκλο ζωή της με αποτέλεσμα να μειώνεται έτσι και η ικανότητα της συσκευής να παρέχει πλήρη ισχύ. Ως αποτέλεσμα, ίσως χρειάζεται να φορτίζετε το κινητό σας όλο και συχνότερα ενώ παράλληλα ενδέχεται να κλείνει απροσδόκητα, αμέσως και μετά από μια φόρτιση. Πρέπει να θυμάστε ότι όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν περιορισμένο αριθμό φόρτησης. Ενώ το macOS καθιστά πολύ εύκολο να εντοπίσετε τον αριθμό κύκλων φόρτισης μπαταρίας ενός MacBook, το iOS δεν παρέχει καμία τέτοιου είδους επιλογή. Ευτυχώς, όμως, μπορείτε να διαπιστώσετε αν η μπαταρία στο iPhone σας πλησιάζει στο τέλος της διάρκειας ζωής της και πρέπει να την αντικαταστήσετε.

Πώς να ελέγξετε αν χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία του iPhone

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία απαιτεί iOS 10.2.1 ή νεότερη έκδοση. Δεν υποστηρίζεται σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS ούτε λειτουργεί σε iPad ή σε iPod touch.

1) Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2) Πατήστε πάνω την ενότητα Μπαταρία.

Εάν δείτε μια ειδοποίηση στην κορυφή που γράφει ότι "Η μπαταρία του iPhone μπορεί να χρειάζεται να επισκευαστεί", η μπαταρία έχει φτάσει ή είναι κοντά στην επίτευξη 500 πλήρων κύκλων φόρτισης.

Πώς να ελέγξετε αν χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία στο iPhone σας Facebook Twitter
Χρησιμοποιώντας διαγνωστικούς ελέγχους το iOS, εντοπίζει εάν η μπαταρία του iPhone σας ενδέχεται να χρειάζεται αντικατάσταση.

Εάν δείτε αυτό το μήνυμα, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το iPhone σας μέχρι να ελεγθεί η μπαταρία ή να αντικατασταθεί από εξουσιοδοτημένο τεχνικό σέρβις. Για όλο αυτό το διάστημα, όμως, μέχρι να το δει κάποιος ειδικός θα πρέπει να περιμένετε να κλείνει χωρίς προειδοποίηση ή να συμπεριφέρεται περίεργα στις εφαρμογές. Οι απροσδόκητες διακοπές λειτουργίας και η μειωμένη απόδοση είναι μεταξύ των ενδεικτικών σημείων ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone έχει εξαντληθεί γρήγορα. Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται επίσης σε περίπτωση που η μπαταρία του iPhone είναι ελαττωματική, οπότε και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειάζεται να ελεγθεί (ειδικά στα μοντέλα 5s ήταν πολύ συχνές οι αναφορές για ελαττωματικές μπαταρίες). Εάν δεν εμφανίζεται κάποιο μήνυμα στις Ρυθμίσεις, τότε η μπαταρία στο iPhone σας είναι σε καλή κατάσταση.

Πώς να ελέγξετε αν χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία στο iPhone σας Facebook Twitter
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κύκλων φόρτισης, της ηλικίας της μπαταρίας και της έκθεσής της σε ακραίες θερμοκρασίες.

Η Apple αναφέρει ότι οι μπαταρίες iPhone έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν έως και 80% της αρχικής τους χωρητικότητας σε αυτούς τους 500 πλήρεις κύκλους φόρτισης. Η βασική ετήσια εγγύηση της εταιρείας περιλαμβάνει κάλυψη service για μια ελαττωματική μπαταρία, αλλά δεν καλύπτει τη φθορά της από την κανονική χρήση.

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια