10 μικρά μυστικά του Messenger

10 μικρά μυστικά του Messenger Facebook Twitter
Το Messenger αναβαθμίζεται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς, παρέχοντας αμέτρητες δυνατότητες στον τεράστιο όγκο χρηστών που φιλοξενεί και ταυτόχρονα μετατρέποντας την επικοινωνία σε διασκέδαση.
0

Το Μessenger είναι συνήθως ενσωματωμένο στην desktop εκδοχή του Facebook (αν και διαθέτει και δικό του website). H αυτόνομη λειτουργία της εφαρμογής στα κινητά την καθιστούν ως μια εξίσου γοητευτική και διασκεδαστική πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όσο και κάποιες άλλες πιο «νεανικές» από αυτή. Πέρα από την ευκολία των δωρεάν κλήσεων (ακόμα και σε άτομα που βρίσκονται σε άλλες χώρες, μέσω Wi-Fi) ή τις μαζικές προσκλήσεις για το επόμενο μεγάλο event που ετοιμάζει κάποιος, θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο χρήσιμα καθημερινά εργαλεία της ψηφιακής ζωής.

1. Απελευθερωθείτε από το Facebook

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Messenger είναι η πλήρης ανεξαρτησία του από την εφαρμογή του Facebook, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να έχετε ενεργό λογαριασμό στο Facebook. Απλά δοκιμάστε να συνδεθείτε μαζί του χρησιμοποιώντας τον αριθμό του τηλεφώνου σας, αντί του προφίλ σας στο Facebook. 

2. Μοιραστείτε μουσική

Εάν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό του Facebook για να συνδεθείτε στο Spotify, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Messenger για να μοιράζεστε εύκολα τραγούδια με τους φίλους σας. Απλά πατήστε το εικονίδιο (+) σε μια συνομιλία και πατήστε το κουμπί Spotify που εμφανίζεται. Εάν δεν υπάρχει εκεί, μπορείτε να μοιράσετε πρώτα ένα κομμάτι μέσα από την εφαρμογή του Spotify στέλνοντάς το στο Μessenger κάποιου φίλου σας, και μετά θα υπάρχει και μέσα στο δικό σας Messenger. To ίδιο συμβαίνει και με το Apple Music.

10 μικρά μυστικά του Messenger Facebook Twitter
Μέσω Spotify και Apple Music μπορείτε να μοιράζεστε τις αγαπημένες μουσικές ανακαλύψεις με τους φίλους σας.

3. Προστατέψτε την ιδιωτικότητά σας

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι σημαντική και το Messenger σάς επιτρέπει να προστατεύετε τις συνομιλίες σας ενεργοποιώντας την κρυπτογράφηση. Απλά ανοίξτε ένα νέο μήνυμα, πατήστε το πλήκτρο Secretεπάνω δεξιά. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε με ποιον θέλετε να ξεκινήσετε μια "κωδικοποιημένη" συνομιλία. Αυτά τα μηνύματα καταστρέφονται μετά από το διάστημα που θα ορίσετε εσείς. Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα εμφανίζονται μόνο σε μια συσκευή, που έχετε επιλέξει.

10 μικρά μυστικά του Messenger Facebook Twitter
Πατώντας πάνω σε μια επαφή μπορείτε να ορίσετε πολλές παραμέτρους και να έχετε την πιο ασφαλή δυνατότητα αποστολής μυστικών κωδικοποιημένων μηνυμάτων.

4. Παίξτε παιχνίδια

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στο Messenger που βγαίνουν πατώντας το εικονίδιο του Joystick που βρίσκεται μέσα στο μενού του (+) στην αρχική οθόνη. Παιχνίδια όπως τα νοσταλγικά Pac-Man και Space Invaders μαζί με το θρυλικό Snake διατίθενται μαζί με τους νεότερους τίτλους και μπορείτε επίσης να τα παίζετε εναντίον των φίλων σας.

5. Κρυμμένα μηνύματα

Όπως και ένας email λογαριασμός, το Messenger διαθέτει το δικό του φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που διατηρεί μηνύματα από άτομα οι οποίοι δεν είναι φίλοι σας στο Facebook μακριά από τα εισερχόμενά σας. Μπορείτε να τα βρείτε πατώντας στο εικονίδιο «People» στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέγοντας το Connection Requests (αιτήματα σύνδεσης).

6. Θέματα και ψευδώνυμα

Το μπλε είναι το προεπιλεγμένο θέμα του Messenger όπως και του Facebook. Εάν το έχετε βαρεθεί, όπως εγώ, μπορείτε να αλλάζετε τα χρώματα των συνομιλιών με τους φίλους σας, πατώντας το όνομα του χρήστη στο κέντρο πάνω σε κάθε συνομιλία. Αυτό θα σας βγάλει σε ένα νέο μενού όπου μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας, το χρώμα των μηνυμάτων σας, να σημαδέψετε με emoji τις συνομιλίες σας και να κάνετε και περαιτέρω αλλαγές στα «Secret» μηνύματα που στέλνετε σε κάποιο συγκεκριμένο λογαριασμό.

10 μικρά μυστικά του Messenger Facebook Twitter
Κάθε επαφή μπορεί να έχει το δικό της χρώμα στις συνομιλίες του Μessenger. Οι χρωματικές αλλαγές είναι εμφανείς και στην desktop έκδοση του Facebook.

7. Messenger Day

Eίναι σχεδόν το ίδιο όπως το Snapchat Stories, και σας επιτρέπει να να δημοσιεύσετε φωτογραφίες και βίντεο που τα έχετε «πειράξει» αναλογα με τις διαθέσεις σας και τα οποία θα εξαφανισούν μετά από 24 ώρες. Απλώς αγγίξτε την επιλογή της κάμερας (στο κυκλικό εικονίδιο στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης του Messenger), ανεβάστε μια φωτογραφία ή βίντεο, επεξεργαστείτε το και τοποθετήστε το στο Messenger.

8. Μεγαλώστε τα emoji

Όταν πατήσετε το (+) στο βασικό μενού θα σας βγάλει στα GIFs, Stickers και Emojis. Όταν επιλέξετε το emoji που θέλετε να στείλετε και το κρατήσετε πατημένο, θα το δείτε να μεγαλώνει όσο το κρατάτε.

10 μικρά μυστικά του Messenger Facebook Twitter
Πριν στείλετε ένα emoji δοκιμάστε να το πατήσετε λίγο "επίμονα" και θα το δείτε να φουσκώνει. Αν ακούσετε το "πλοπ" σημαίνει ότι το σκάσατε και πρέπει να ξαναδοκιμάσετε.

9. Chatbots

Tο Facebook σας αφήνει να χρησιμοποιείτε το Messenger για να μιλήσετε σε επιχειρήσεις και μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας μια συνομιλία με ένα από τα δεκάδες χιλιάδες chatbots. Είναι ένα παράξενο χαρακτηριστικό το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πατώντας στη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή της εφαρμογής, είτε γράφοντας στη λίστα των προτεινόμενων bots είτε αναζητώντας κάποιο συγκεκριμένο πληκτρολογώντας το όνομα μιας εταιρείας.

10 μικρά μυστικά του Messenger Facebook Twitter
Υπάρχουν αμέτρητα chatbots που έχουν πλάκα στο Μessenger, αρκεί να έχετε το χρόνο για να ακούτε τι σας λένε.

10. Προγραμματίστε τις συναντήσεις σας

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα σχέδιά σας και τις συναντήσεις με κάθε μια από τις επαφές σας, με την επιλογή «Start Plan» η οποία σας ειδοποιεί την ώρα που έχετε επιλέξει να μιλήσετε ή να καλέσετε κάποιον ή ακόμα και να συναντήσετε κάποιον έξω.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM