Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter
© Γιώργος Γινάτης, Patras Events
0

ΑDVERTORIAL

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον τρόπο που διασκεδάζουμε. Κάπου ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν μείνει σταθερά και φωτίζουν τις στιγμές μας σαν ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι. Όπως το αστέρι πάνω στο μπουκάλι της Heineken που εξακολουθεί χρόνια τώρα να αποτελεί οδηγό μας για μια απολαυστική premium lager μπίρα η οποία, όχι τυχαία, βρίσκεται στην κορυφή σε 192 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Η αυθεντική συνταγή με τα τρία φυσικά συστατικά είναι σίγουρα μέρος αυτής της επιτυχίας που κάνει τόσο δημοφιλή την Heineken όχι μόνο σε όσους την πίνουν αλλά και σε εκείνους που την σερβίρουν. Για του λόγου το αληθές, συναντήσαμε τον bartender Δημήτρη Κωνστανατκόπουλο που τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις μπίρες. Ο Δημήτρης μας εξήγησε τι είναι αυτό που υπάρχει πίσω από το κόκκινο αστέρι της επιτυχίας.

―Δημήτρη πόσα χρόνια βρίσκεσαι πίσω από την μπάρα;

Για πρώτη φορά πίσω από την μπάρα βρέθηκα το καλοκαίρι του 2004 να «καλύψω» έναν φίλο... και έμεινα όλη τη σεζόν. Από τότε δεν έχω σταματήσει. Δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι γνώσεις, δημιουργικότητα, επικοινωνία, γνωριμίες.

―Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη νύχτα τα τελευταία χρόνια και τι είναι αυτό που έχει μείνει σταθερό σε σχέση με τις συνήθειες του κόσμου;

Υπάρχουν αισθητές διαφορές. Ο κόσμος παλιά ήταν πιο ξέγνοιαστος, πιο ελεύθερος, πιο άνετος (οικονομικά) σε αντίθεση με σήμερα... Αυτό που έχει μείνει σταθερό ίσως είναι ότι ο κόσμος συνεχίζει να αποζητά την ποιότητα, την καλή εξυπηρέτηση και την επικοινωνία με τον μπάρμαν ή τους γύρω του.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

―Πες μας κάποια πράγματα για τα χαρακτηριστικά της μπίρας. Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Η μπίρα (στην ελληνική ζύθος), αποτελεί ένα ελαφρά αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά όπως νερόκριθάρι (ή άλλα δημητριακά), ζύμη (μαγιά) και λυκίσκο.

Πολλά είναι τα είδη της μπίρας, γύρω στα 50, με διαφορετικές γεύσεις και χαρακτηριστικά. Ο βασικός παράγοντας της κατηγοριοποίησης της μπίρας εξαρτάται από το είδος της ζύμωσης κατά την παραγωγή της. Επίσης, δευτερεύοντες παράγοντες είναι ο τρόπος παραγωγής και ο τόπος προέλευσης.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι το χρώμα, η γεύση και το άρωμά της τα όποια εξαρτώνται από τα παραπάνω. Οι Lager είναι οι γνωστές σε όλους μας «ξανθές» μπίρες, χαμηλής ζυμώσεως. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες. Ελαφριές με έντονη την αίσθηση του ανθρακικού, περιέχουν μαγιά, η οποία κατά την ζύμωσή τους κατακάθεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης (βυθοζύμες).

―Ποια μπίρα θεωρείς ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά;

Η μπίρα Heineken έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (χρώμα, γεύση άρωμα και είδος ζύμωσης) που την κατατάσσουν ως μια από τις καλύτερες στην κατηγορία Lager!

―Πόσο δημοφιλής είναι η Heineken και που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Η Heineken είναι μια ανοιχτόχρωμη ξανθιά Premium Lager μπίρα με πλούσια διεθνή παρουσίαση καθώς διατίθεται σε 192 χώρες. Η μοναδικότητά της οφείλεται σεμια ειδική μαγιά (A-yeast) που την κάνει ξεχωριστή σε άρωμα και γεύση! Έχει γεμάτη γεύση και διακριτικό άρωμα λυκίσκου και βύνης . Συνοδεύεται άριστα με ποικιλία τυριών και αλλαντικών, ψητά λαχανικά διάφορα είδη κρέατος καθώς και με ζυμαρικά.

#MoreBehindTheStar

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ