Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
0

Θα μπορούσε να είναι η απόλυτη ελληνική γαστρονομική υπογραφή ανά την υφήλιο αν είχε δεχτεί την κατάλληλη υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα προώθησης και προβολής.

Ακόμα και αν δεν έχει γίνει έτσι, μάλλον αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο ελληνικό προϊόν διεθνώς, παρά τις απομιμήσεις που κυκλοφορούν. Ανεξάρτητα από τη διεθνή της υπόσταση, για μας η φέτα φαντάζει σαν ένας παλιός, καλός φίλος που έχει πάντα πολλά να πει στο τραπέζι μας.


Η Ελληνίδα «ντίβα», χιονάτη και με ισχυρή γευστική προσωπικότητα, είναι το λατρεμένο τυρί των Ελλήνων και πολλοί υποστηρίζουν ότι η ιστορία της κρατά από την εποχή του Ομήρου.

Όπως και να 'χει, ο συνδυασμός της με τα παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας είναι μοναδικός. Δεσπόζει στη χωριάτικη σαλάτα και η αιχμηρή, πικάντικη γεύση της συνοδεύει τα λαδερά, τα όσπρια και τα καλοκαιρινά φρούτα.


Ο σεφ Νίκος Φωτιάδης είναι ένας από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές της φέτας και πάντοτε την τιμά στα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του.

«Έχουμε στη μυθολογία μας τον πρώτο παρασκευαστή τυριού στον κόσμο, τον Πολύφημο, που έφτιαχνε τυρί στη σπηλιά του, αποδεικνύοντας ότι ήταν γνωστή η τέχνη της τυροκόμησης στα χρόνια του Ομήρου.

Οι Έλληνες τιμούν αυτή την κληρονομιά και αγαπούν τη φέτα, δίνοντάς της την ένδειξη ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) σε μια προσπάθεια να την προστατεύσουν από τις απομιμήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να την οικειοποιηθούν.

Η Ελληνίδα «ντίβα», χιονάτη και με ισχυρή γευστική προσωπικότητα, είναι το λατρεμένο τυρί των Ελλήνων και πολλοί υποστηρίζουν ότι η ιστορία της κρατά από την εποχή του Ομήρου.


Έχουμε ένα προϊόν που οι επιστήμονες απέδειξαν ότι έχει πάρα πολλά οφέλη και είναι από τα πιο γνωστά τυριά στον κόσμο. Παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα ‒το γάλα της αίγας δεν ξεπερνά το 30%‒ και η διατροφική της αξία είναι πολύ υψηλή.

Αυτό οφείλεται στην ποιότητα του γάλακτος, που, μεταξύ άλλων, επηρεάζεται από τη μεγάλη ποικιλία βοτάνων που έχουμε και αποτελούν την τροφή αυτών των αιγοπροβάτων.

Ταυτόχρονα, είναι ένα προϊόν με καλό οικολογικό αποτύπωμα λόγω της εκτατικής εκτροφής των αιγοπροβάτων».

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
Ο σεφ Νίκος Φωτιάδης είναι ένας από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές της φέτας και πάντοτε την τιμά στα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο Νίκος, δηλώνοντας «ερωτευμένος» με τη φέτα, υποστηρίζει ότι ένα τόσο ξεχωριστό και ανώτερης ποιότητας προϊόν θα έπρεπε να υποστηρίζεται στην εξαγωγική του πορεία και να πωλείται ακριβά, γεγονός που θα απέτρεπε τη νοθεία.


Ο ίδιος, σε σχέση με τη φέτα και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, δεν μένει στα λόγια. Μπήκε στην κουζίνα του εστιατορίου Balcony στο Κουκάκι και δημιούργησε συνταγές που θα σε κάνουν να δεις το κλασικό ελληνικό και παγκοσμίως δημοφιλές τυρί αλλιώς ‒ και όχι μόνο.


Μουσακαδάκι της παλιάς Θεσσαλονίκης με φασολάκια, αρνί και «φύλλο» φέτας

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 4 άτομα

1 κ. βρασμένα φασολάκια

1 κρεμμύδι τριμμένο

100 γρ. πολτός ντομάτας

4 αυγά

300 γρ. γιαούρτι σακούλας

150 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

250 γρ. φέτα τριμμένη

Καλαμποκάλευρο

700 γρ. αρνί ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα 150 γρ. φέτα, τα 2 αυγά, ρίχνουμε, πασπαλίζοντας λίγο-λίγο, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Ανακατεύουμε τα φασολάκια με 70 γρ. βούτυρο, τη φέτα και τα αυγά και τα στρώνουμε σε ταψί. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, με 40 γρ. βούτυρο, το κρεμμύδι και τη μισή σκελίδα σκόρδο για 3 λεπτά και προσθέτουμε το αρνί. Σοτάρουμε για 15 λεπτά και ανακατεύουμε.

Σε ταψί απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα φασολάκια με το μείγμα, προσθέτουμε το αρνί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φασολάκια.

Πολτοποιούμε το υπόλοιπο σκόρδο, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από τα φασολάκια, στρώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Ρολάκι φέτας πανέ με ψημένη ψίχα από φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα από γλυκόξινο παντζάρι

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 4-6 άτομα

Υλικά για το ρολάκι φέτας

500 γρ. φέτα τριμμένη

20 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος

100 γρ. ψίχα από φιστίκι Αιγίνης, τριμμένη και καβουρδισμένη

Υλικά για τη σάλτσα παντζάρι

900 γρ. παντζάρι

600 γρ. ζάχαρη

100 γρ. τζίντζερ τριμμένο

30 γρ. χυμός λεμονιού

Νερό όσο χρειαστεί

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε καρεδάκια το παντζάρι, το ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα. Ρίχνουμε σε φαρδύ κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα ως ότου μαλακώσει αρκετά το παντζάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τζίντζερ. Πολτοποιούμε με το pimmer, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και όσο νερό χρειάζεται για να είναι ο χυλός παχύρρευστος. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.

Πλάθουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια των 15 cm. Πανάρουμε με άνηθο, πατώντας ελαφρά για να κολλήσει. Πανάρουμε με το φιστίκι, επίσης πατώντας ελαφρά για να κολλήσει, και τα βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Κόβουμε κάθε μπαστουνάκι σε 4 μέρη και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 7 λεπτά.

Για το σερβίρισμα: Στο πιάτο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη μαρμελάδα παντζαριού, τοποθετούμε το ρολάκι, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σταγόνες αγουρέλαιο.

Σαλάτα με κεχρί, πολύχρωμα ντοματάκια και καρεδάκια ψητής φέτας πανέ με πούδρα λιαστής ντομάτας

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για τη σαλάτα:

100 γρ. κεχρί βρασμένο

100 γρ. ντοματάκια πολύχρωμα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/5 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος

¼ μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Χυμός λεμόνι

Καρεδάκια φέτας

Πούδρα λιαστής ντομάτας

Εκτέλεση

Για την πούδρα λιαστής ντομάτας: Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις λιαστές ντομάτες και τις στεγνώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70ºC για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Για τη σαλάτα ανακατεύουμε τα υλικά και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι. Πανάρουμε τη φέτα με την πούδρα ντομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 3 έως 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα κεχρί και επάνω τοποθετούμε ζεστά τα καρεδάκια φέτας.

«Πιτάκι» τραγανού ριζότου γεμιστών με σάλτσα φέτας

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά για το ριζότο

200 γρ. ρύζι για ριζότο μουλιασμένο για 15 λεπτά

4 κ.σ. βούτυρο

100 γρ. τυρί φέτα

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1/3 μάτσο δυόσμος

1/3 μάτσο μαϊντανός

1 μεγάλη ντομάτα μόνο τη σάρκα, κομμένη καρεδάκια

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη καρεδάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. κουκουνάρι

30 γρ. σταφίδες μαύρες

Πιπέρι άσπρο

50 γρ. ζωμός κότας

Υλικά για τη σάλτσα φέτας

100 γρ. φέτα τριμμένη

60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50 ml γάλα

50 ml κρέμα γάλακτος

50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για σάλτσα φέτας: Βάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθούν τα υλικά.


Για το ριζότο: Σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουκουνάρι για 2 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά, το ρύζι, δυόσμο, μαϊντανό, σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τη φέτα και την ντομάτα και δίνουμε σχήμα πίτας. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει τραγανό το κάτω μέρος της πίτας. Γυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να γίνει επίσης τραγανή. Βάζουμε από πάνω χλιαρή τη σάλτσα φέτας και σερβίρουμε.

Σαμιώτικος ρεβιθοκεφτές με γέμιση γαρίδας, επικάλυψη φέτας και βρώμης σε ντιπάκι πιπεριάς Φλωρίνης με πετιμέζι σύκου

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Υλικά για 4-6 άτομα

Υλικά για ρεβιθοκεφτέ:

500 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα για 12 ώρες σε άφθονο νερό με 1/3 κ.γ. σόδα μαγειρική

3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

1 μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλεύρι όσο πάρει

Πιπέρι μαύρο

Αλάτι

Νερό όσο πάρει

20 μικρές γαρίδες ζεματισμένες και καθαρισμένες

500 γρ. βρώμη

2 αυγά

1 λίτρο ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για την επικάλυψη φέτας:

150 γρ. φέτα τριμμένη

50 γρ. γιαούρτι

2 κρόκοι αυγού

Καλαμποκάλευρο όσο πάρει

Για το ντιπάκι πιπεριάς Φλωρίνης με πετιμέζι σύκου:

500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό

1 κ.σ. ντοματοπελτές

200 ml πετιμέζι σύκου

50 γρ. τζίντζερ

100 ml ζωμός κότας

Αλάτι


Εκτέλεση

Για τους ρεβιθοκεφτέδες:

Σουρώνουμε τα ρεβίθια, βγάζουμε τη φλούδα τους, τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τον πολτό από τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να δέσουν. Ζυμώνουμε και, αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε προσεκτικά για να μη λασπώσει το μείγμα. Πλάθουμε σε μπάλες και καρφώνουμε στο κέντρο κάθε μπάλας από μια γαριδούλα, αφήνοντας έξω την ουρά.


Για την επικάλυψη της φέτας: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι. Με αυτό τυλίγουμε τους ρεβιθοκεφτέδες, πλάθουμε για να κολλήσει η ζύμη επάνω τους και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν. Περνάμε ελαφρώς από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος ρολάρουμε στη βρώμη. Βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να σφίξουν. Τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.


Για το ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να ενσωματωθούν και να γίνουν κρέμα.


Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο τη σάλτσα πιπεριάς και επάνω τους ρεβιθοκεφτέδες.

Καρπούζι ψητό με μέλι, τυρομπαλάκια φέτας με βότανα και πασπαλισμένα με περγαμόντο και ανθό μοσχοκάρυδου

Έξι συνταγές με φέτα, τη «βασίλισσα» της ελληνικής κουζίνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 3 άτομα

Για το καρπούζι:

6 τρίγωνες χοντρές φέτες καρπούζι χωρίς το πράσινο μέρος του

200 γρ. μέλι

Για τα τυρομπαλάκια φέτας:

150 γρ. φέτα τριμμένη

50 γρ. γιαούρτι

20 ml γάλα φρέσκο

30 γρ. δυόσμος

30 γρ. μέντα

Για το μείγμα πούδρας περγαμόντου

5 γρ. ανθός μοσχοκάρυδο

1 κ. περγαμόντο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τις φέτες καρπουζιού με το μέλι για 1 ώρα.

Για το μείγμα περγαμόντου, με έναν πατατοκαθαριστή αφαιρούμε τη φλούδα από το περγαμόντο, τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε φούρνο προθερμασμένο στους 80ºC και αφήνουμε μέχρι να ξεραθεί. Χτυπάμε σε μούλτι τον ανθό μοσχοκάρυδου και τις φλούδες μέχρι να γίνουν πούδρα.

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τα υλικά της φέτας και ζυμώνουμε καλά. Βουτώντας το χέρι μας σε νερό φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από φέτα και τις κυλάμε μέσα στο μείγμα της πούδρας περγαμόντου. Βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.


Έχουμε κάψει πολύ καλά τη σχάρα μας ή το σχαροτήγανο και βάζουμε το καρπούζι να ψηθεί μέχρι να πάρει γραμμές και από τις δύο πλευρές. Το ζουμί που έχει μείνει από το μαρινάρισμα του καρπουζιού το βράζουμε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι.


Σερβίρουμε ζεστό το καρπούζι στο πιάτο, ρίχνουμε επάνω το σιρόπι και δίπλα βάζουμε κρύα τα τυρομπαλάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 24.3.2018

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ