20 μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά τον Αύγουστο

20 μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά τον Αύγουστο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

 

Cantina Social

Η Cantina δεν κλείνει ποτέ. Είναι από τα λίγα μαγαζιά στην Αθήνα που είναι ανοιχτά όλο το καλοκαίρι, ακόμη και τον Αύγουστο που η πόλη είναι άδεια. Είναι ιδανική έξοδος για όσους έχουν ξεμείνει και αναρωτιούνται τι θα κάνουν τα βράδια. DJ sets που δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού, ατμόσφαιρα φιλική και κοκτέιλ σε μια «στοά» με ανοιχτή οροφή.
Λεωκορίου 8, Ψυρρή, 210 3251668

Boiler
Η ατμόσφαιρα θυμίζει μπαράκι του Λονδίνου, αρκετά σκοτεινό, self-service, με έμφαση στη δυνατή, εναλλακτική μουσική. Φθηνά και καλά ποτά και μπίρες, underground ατμόσφαιρα και ωραίος κόσμος. Διοργανώνει συχνά live με ενδιαφέροντα ονόματα και μουσικές.
Βλαχάβα 9, Γκάζι, 210 3615649

Baba au Rum
Στο Baba au Rum που μόλις μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2016, θα δοκιμάσεις εξαιρετικά κοκτέηλ αλλά, θα πιεις ρούμι. Το πιο καλοκαιρινό ποτό είναι η ειδικότητά τους κι εκεί θα βρείτε μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία από ποιοτικά και ιδιαίτερα αποστάγματα και λικέρ. Υπόσχονται ότι οι επισκέπτες θα γευθούν ανώτερες γεύσεις, θα μάθουν πολλά για την ιστορία του κοκτέιλ και τις διαφορετικές κουλτούρες του. Το ανανεωμένο μενού και οι επιγραφές του είναι πολύ ωραία και δένουν όμορφα με την ατμόσφαιρα του μαγαζιού.
Κλειτίου 6, Αθήνα, 211 7109140

Otto
All-day χώρος που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό που υπήρξε κάποτε κατοικία του Όθωνα. Το ροζ χρώμα που χρησιμοποιούσαν στα παλιά αρχοντικά κυριαρχεί στο εσωτερικό και, σε συνδυασμό με τον μαύρο γρανίτη, το μάρμαρο, τα περίτεχνα γύψινα, το μπροκάρ στα έπιπλα και τους πολυελαίους, φτιάχνει μια αξέχαστη ατμόσφαιρα. Τα κοκτέιλ βασίζονται σε ένα παιχνίδι «αλχημείας» με βάση διαφορετικά υλικά και ελληνικά αποστάγματα.
Καλαμιώτου 16-18, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3314676

20 μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά τον Αύγουστο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

A for Athens
Στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου υπάρχει μια βεράντα με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, στην Πλάκα και στην πλατεία Μοναστηρακίου, που παραμένει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι. Ιδανικό μέρος για πρωινό και καφέ αλλά και κοκτέιλ το βράδυ. Δίνουν έμφαση στα τοπικά και υγιεινά προϊόντα.
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, 210 3244244


360 Cocktail Bar
Ανοιχτό καθημερινά και όλο το καλοκαίρι, με εκπληκτική θέα 360 μοιρών. Το προτιμούν οι τουρίστες λόγω της θέας αλλά και οι Αθηναίοι που θέλουν να απολαύσουν την πόλη τους από μια νέα οπτική. Το πλούσιο μενού με νόστιμα πιάτα και κοκτέιλ ολοκληρώνει ιδανικά την εμπειρία.
Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, 210 3210006

Λόλα
Στη γωνία της οδού Κειριαδών, σε έναν αρκετά μεγάλο πεζόδρομο, θα βρείτε τη Λόλα με τζαζ μουσικές, χαλαρωτικό, χαμηλό φωτισμό και λιτή διακόσμηση. Η χαλαρή ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα περιβάλλον πρόσφορο για γνωριμίες και ωραίες κουβέντες. Το πινκ-πονκ στο υπόγειο είναι must!
Κειριαδών 11, Πετράλωνα, 213 0159902

Tiki Bar
Με πολλά live και DJ sets, προσφέρει εδώ και χρόνια έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Η διακόσμηση του μαγαζιού παραπέμπει στη Χαβάη των '50s, που, αν τον χειμώνα σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου τροπικά, φαντάσου το καλοκαίρι! Μια μεγάλη λίστα με κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος bartender του Τiki Bar θα σας φτιάξει τη διάθεση. Αν δεν σας αρέσει κάποιο από αυτά που έχει στο μενού, ενημερώστε πώς περίπου θέλετε να είναι το κοκτέιλ σας και θα σας το φτιάξουν.
Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 210 9236908

20 μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά τον Αύγουστο Facebook Twitter
Bios ταράτσα

Six D.o.g.s
Ο πιο αγαπημένος κήπος του κέντρου θα παραμείνει ανοιχτός όλο το καλοκαίρι, για λίγη δροσιά και ωραία παρέα, αν έχεις ξεμείνει στην πόλη το καλοκαίρι. Ο κήπος του six d.o.g.s παραμένει για μια ακόμη χρονιά η ιδανική επιλογή με ωραία μουσική, μπίρα, κοκτέιλ και καθαρά ποτά.
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510

Bios
Η ταράτσα με την ωραιότερη θέα, το δροσερό αεράκι και τα παποτά (κοκτέιλ σε ξυλάκι) θα είναι μια όαση γι' αυτούς που θα μείνουν στην πόλη το καλοκαίρι. Βιομηχανική, λιτή διακόσμηση, έμπειροι bartenders, ωραία μουσική και ενδιαφέρουσες προβολές στον μεγάλο τοίχο του μπαρ.
Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335

Gin Joint
Ένα μπαρ με ιδιαίτερο concept που σε μεταφέρει στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης. Αν είσαι λάτρης του gin, το Gin Joint είναι ο απόλυτος προορισμός. Με πάνω από 65 ποικιλίες –πολλές από αυτές σπάνιες–, με μουσική που τριγυρνάει νοσταλγικά στην Αμερική του '20-'30, είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.
Χρήστου Λαδά 1, κέντρο, 210 3218646

7 Jokers
Το after-άδικο της οδού Βουλής, όπου ο χρόνος σταματά. Το μπαρ που θα βρεις πάντα γεμάτο, με απίστευτη ποικιλία κόσμου, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιάσεις κουβέντα με τον διπλανό σου. Το 7 Jokers είναι από αυτά τα μπαρ όπου πας για ένα ποτό και κάθεσαι μέχρι το πρωί.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3219225

20 μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά τον Αύγουστο Facebook Twitter
Noel. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Drunk Sinatra
Κατάφερε να συγκεντρώσει στα λίγα τετραγωνικά του ένα ιδιότυπο κράμα ανθρώπων. Πρόκειται για το απόλυτο hot spot της πόλης και κάθε μέρα της εβδομάδας γίνεται το αδιαχώρητο. Το vintage bar, που μοιάζει να ξεπετάχτηκε από τα '50s και τα '60s, είναι σταθερή αξία χειμώνα και καλοκαίρι.
Θησέως 16, Σύνταγμα, 210 3313733

Noel
Το Noel είναι βγαλμένο από μια άλλη εποχή: τα ρετρό φωτιστικά, οι μπορντό τοίχοι, η μπάρα στις αποχρώσεις του λαδί με τις χρυσές λεπτομέρειες και οι φθαρμένοι καναπέδες θυμίζουν σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Εντός της ιστορικής στοάς Κουρτάκη, σε ένα από τα πιο δροσερά και ωραία σημεία του κέντρου, το bar-restaurant ξεκινάει το πρωί, σερβίροντας καφέ, και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με ιταλικά πιάτα και μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ.
Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα, 211 2159534

Heteroclitο
Στη συμβολή των οδών Πετράκη και Φωκίωνος, απέναντι από τη Μητρόπολη, το ιδιαίτερο wine bar μάζεψε όσους αγαπούν το κρασί και τα τυριά, συστήνοντας ένα concept (φθηνά ελληνικά κρασιά, ελληνικά προϊόντα) που έκανε τη διαφορά. Το Heteroclito είναι corner shop κυριολεκτικά κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του: φιλικό περιβάλλον που προσφέρεται για κουβέντα και γνωριμίες, ανθρώπους που έχουν προσωπική σχέση με τους επισκέπτες τους, μια διαφορετική αντίληψη για τον ψυχρό όρο «πελάτης».
Πετράκη 30, Σύνταγμα, 210 3239406

20 μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά τον Αύγουστο Facebook Twitter
Α for Athens. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Trap
Είναι κρυμμένο στο πιο αναπάντεχο σημείο του κέντρου και μέχρι που μπήκε η ταμπέλα του δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να υποπτευθείς ότι μέσα στο μικρό, κάπως έρημο στενάκι θα άνοιγε ένα τέτοιο μαγαζί. Ένας χώρος με χαρακτήρα, κλασική αισθητική και πελάτες που θέλουν τίμιο και καθαρό ποτό. Όλο αυτό στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα.
Όθωνος 10, Σύνταγμα, 210 3225561

Beluga
Το πολυτελές μπαρ αναβάθμισε ολόκληρη την πασίγνωστη συνοικία του Πειραιά. Η επιλογή του concept και η υλοποίησή του είναι εξαιρετικές και το αποτέλεσμα πραγματικά ισχυρό. Σε αυτό το γοητευτικό περιβάλλον με ωραίες μουσικές που ανεβάζουν το κέφι και ενισχύουν τη ζεστή φιλοξενία θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα που ετοιμάζει με κέφι ο σεφ Στράτος Κουλέλης, θα πιείτε καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ.
2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505

Barrett
Το Barrett είναι ένα underground στέκι. Ο χώρος είναι μεγάλος, η διακόσμηση λιτή, με μερικούς πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους, μεγάλη μπάρα στην οποία χωράνε χίλιοι καλοί, πολύ ωραία μουσική και κόσμο. Δημιουργεί το αδιαχώρητο στην Πρωτογένους με τον κόσμο που αράζει και έξω από το μαγαζί. Πήρε το όνομά του από τον μουσικό και leader των Pink Floyd, Syd Barrett (aka Roger Keith).
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, 210 3218373

Τρανζίστορ
Το καλό με το Τρανζίστορ είναι ότι υποστηρίζει όλες τις εποχές και όλες τις ώρες, με τραπεζάκια και πάγκους έξω, έναν πολύ ζεστό χώρο μέσα. Η διακόσμηση παραπέμπει σε βιομηχανικό στυλ κι έχει χειροποίητα αντικείμενα με καλλιτεχνικές αναφορές. Μαζί με το Barrett, που βρίσκεται σχεδόν απέναντι, έχουν κάνει την Πρωτογένους στέκι.
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, 210 3228658

Bartesera
Ο παλιός περιστερεώνας που έχει γίνει ένα από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα μπαρ του κέντρου ανοίγει τις πόρτες του το πρωί για να προσφέρει καφέ, τσάι, σπιτικούς χυμούς και ροφήματα που θα σε ξυπνήσουν ευχάριστα. Σαλάτες και σάντουιτς με διάφορα υλικά απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, φτιαγμένα στο μαγαζί για τις λιγούρες της ημέρας, και, φυσικά, ποτά το βράδυ. Ο εκθεσιακός χώρος του Bartesera διατίθεται δωρεάν σε καλλιτέχνες για να εκθέσουν τα έργα τους.
Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα, 210 3329805

Γκαζόν all day garden
Ένας όμορφος, δροσερός κήπος στην καρδιά του βιομηχανικού Γκαζιού που λειτουργεί από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Με διαφορετικές μουσικές επιλογές καθημερινά, κοκτέιλ, ποτά και ατμόσφαιρα που σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα, ό,τι πρέπει για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες.
Τριπτολέμου 48, Γκάζι, 210 3428028

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ