Ο 30χρονος συγγραφέας Στράτος Γιάγκος ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Εμπνέεται από βιντεοπαιχνίδια, anime και manga

Ο 30χρονος συγγραφέας Στράτος Γιάγκος ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Εμπνέεται από βιντεοπαιχνίδια, anime και manga Facebook Twitter
0
Ο 30χρονος συγγραφέας Στράτος Γιάγκος ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Εμπνέεται από βιντεοπαιχνίδια, anime και manga Facebook Twitter

«Είμαι ο Στράτος Γιάγκος, και είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να σας παρουσιάσω το πρώτο μου βιβλίο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κερατσίνι. Είμαι μέλος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ) από το 2012. Εκεί πηγαίνω καθημερινά και ασχολούμαι με διάφορα όπως θέατρο, γυμναστική, δημοσιογραφία κ.α», μας συστήνεται ο Στράτος που με τη βοήθεια του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της Ε.ΨΥ.ΜΕ κατάφερε να ολοκληρώσει και να εκδώσει το μυθιστόρημά του κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

«Πριν χρόνια (το 2003) διάβαζα ένα περιοδικό για videoπαιχνίδια, εκεί είδα μια φωτογραφία ενός παιδιού που είχε βγει νικητής σε ένα διαγωνισμό ενός videoπαιχνιδιού. Επειδή μου αρέσουν τα videoπαιχνίδια, σκέφτηκα στην αρχή να φτιάξω ένα, όμως γνωρίζοντας ότι δεν έχω τις γνώσεις να φτιάξω κάτι ανάλογο σκέφτηκα ότι μπορώ όμως να το γράψω σαν μια ιστορία. Παίρνοντας λοιπόν ιδέες από διάφορα videoπαιχνίδια, anime και manga, ξεκίνησα να γράφω την ιστορία που κατέληξε σε βιβλίο. Βρισκόμενος στην Ε.ΨΥ.ΜΕ λοιπόν μίλησα για την ιστορία που ήθελα να τελειώσω αλλά όμως ήταν στη μέση. Αφού το συζήτησα με έναν εκπαιδευτή μου, τον Διονύση, προσπαθήσαμε να βρούμε έναν τρόπο να τελειώσω την ιστορία μου. Έτσι από τότε μέχρι και το καλοκαίρι του 2014 βρισκόμασταν 2 φορές κάθε εβδομάδα και δουλεύαμε πάνω στην ιστορία μου. Στις συναντήσεις μας εντάχθηκε και η Κέλλυ για να βοηθήσει στην εικονογράφηση της ιστορίας.»

Από τον Στράτο πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη η αξιέπαινη Ομάδα Δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ που την αποτελούν νέοι με αυτισμό. (Η Ομάδα δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα δράση στην εκπαίδευση των Α.με.Α εστιάζοντας στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων.)

Δείτε την εδώ: 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση...

Πριν από χρόνια ένας πόλεμος είχε ξεσπάσει σε ολόκληρο τον κόσμο και μάλιστα μεταξύ κατοίκων από την ίδια χώρα, λόγω της απληστίας και του εγωισμού που είχε ο καθένας. Όμως με όλη αυτή την αρνητική ενέργεια τρεφόταν ο Darkull. Ένας δαίμονας που είχε σκοπό να κυριεύσει αυτόν τον κόσμο στέλνοντας τον στρατό του να χύσει αίμα. Έτσι οι κάτοικοι από όλον τον κόσμο, καθώς και μάγοι σταμάτησαν να πολεμούν και εναντιώθηκαν στις δυνάμεις του Darkull, χωρίς όμως μεγάλο αποτέλεσμα, διότι ο Darkull είχε τραφεί με αρκετή αρνητική ενέργεια που κανείς δεν μπορούσε να του εναντιωθεί.

Τότε ένας σοφός αποφάσισε να κάνει κάτι γι΄αυτό και μαζί με 8 από τους πιο γενναίους και πιο δυνατούς πολεμιστές στον κόσμο, οι οποίοι ήταν 6 άντρες και 2 γυναίκες, πήγανε σε ένα ασφαλές μέρος. Όταν φτάσανε σ' εκείνο το μέρος, ο σοφός επικαλέστηκε τους θεούς. Έτσι δημιούργησε 8 μαγικές ασπίδες οι οποίες συμβολίζουν την δικαιοσύνη, την αγάπη, την φιλία, την σοφία, το θάρρος, την γενναιοδωρία, την κατανόηση και την ευγένεια. Κάθε μιά από τις ασπίδες διάλεξε τον οικοδεσπότη της και ύστερα ο σοφός τους εξήγησε ότι ο Darkull μόλυνε τις καρδιές όλων αυξάνοντας το σκοτάδι μέσα τους. Τους είπε επίσης ότι αυτές οι ασπίδες θα τους προστάτευε από οποιαδήποτε διαβολική μαγεία, φτάνει μόνο να είναι πιστοί σε αυτό που αντιπροσωπεύουν. Έτσι κατάφεραν να νικήσουν τον Darkull φυλακίζοντάς τον με τις μαγικές ασπίδες μέσα σ' έναν κρύσταλλο.

Ύστερα από χιλιάδες χρόνια ο Darkull κατάφερε και ανέκτισε τις δυνάμεις του με την βοήθεια των δύο υπηρετών του. (των σκοτεινών μάγων Tetsuo και Satsuki ). Ήταν αποφασισμένος να επανακαταλάβει ψυχές των ανθρώπων της Urbania και μέσω αυτών να αποκτήσει όση δύναμη του χρειάζεται για να διαφεντεύσει και να απλώσει το βασίλειο του σκότους σε ολόκληρο τον κόσμο. Τρεις 16χρονοι νεαροί, ο Ryo Και οι φίλοι του, η Yuka και ο Tadao, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη σχολή πολεμιστών του Έκτορα θα επωμιστούν το δύσκολο έργο να ιχνηλατήσουν και να βρουν τις 8 μαγικές ασπίδες που κάποτε έσωσαν τον κόσμο και να συνασπίσουν γύρω τους ότι καλύτερο έχει η ήπειρος Urbania. Ο σκοπός τους είναι ιερός και η αποστολή τους σχεδόν ακατόρθωτη αφού πρόκειται για τρεις εφήβους με ατσάλινη ορμή και θέληση αλλά νεαρούς με ελάχιστη πείρα για να αντιμετωπίσουν την οργή του μοχθηρού Darkull.

Το ταξίδι τους, γεμάτο αντιξοότητες και αντιθέσεις, ξεκινάει εντελώς απρόσμενα.

(Πληροφορίες για σημεία πώλησης του βιβλίου, εδώ)

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM