Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter
0

Πού θα βρεις το πιο παλιό μπαρμπέρικο στην Αθήνα; Στην οδό Ευπόλιδος, κοντά στο κτίριο του παλιού δημαρχείου, με όλα εκείνα τα στοιχεία των παραδοσιακών παλιών καλών μπαρμπέρικων που πλέον έχουν εκλείψει στην Αθήνα. Ανήκει στον κύριο Φούκη, που πρέπει να κοντεύει τα 90, και έχει ελάχιστους πελάτες πια. Πέρα από τα κουρέματα και τα ξυρίσματα, που σε παλιότερες εποχές ήταν καθημερινή συνήθεια, το μπαρμπέρικο ήταν ένας χώρος κοινωνικής συναναστροφής. Εκεί μέσα λεγόταν οτιδήποτε μπορεί να λεχθεί στις αντροπαρέες. Κουβέντες για την πολιτική, το ποδόσφαιρο, τους έρωτες. Σε περιόδους εκλογών ο κουρέας ήξερε τι ποσοστό θα πάρει το κάθε κόμμα.

Το κομμωτήριο προσπάθησε να το αντικαταστήσει, προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον, αλλά δεν ήταν το ίδιο, γιατί απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στις γυναίκες. Η ανάγκη του σύγχρονου άντρα να βρει τον δικό του χώρο γέννησε μια νέα τάση, το σύγχρονο μπαρμπέρικο. Υπήρξε και μεγάλη ώθηση από το εξωτερικό, όπου η τάση εμφανίστηκε αρκετά χρόνια πριν. Το σύγχρονο μπαρμπέρικο ξεχωρίζει από το παραδοσιακό, γιατί προσφέρει μεγάλη γκάμα υπηρεσιών σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερη αισθητική και σύγχρονες ανέσεις. Η τάση πέτυχε, οι άντρες την αγκάλιασαν και πλέον έχει καθιερωθεί.
Το σύγχρονο μπαρμπέρικο κρατάει πολλά στοιχεία από το παρελθόν και αναβιώνει, κατά κάποιον τρόπο, το υπό εξαφάνιση παλιό κουρείο. Το μπαρμπέρικο εξακολουθεί να είναι ένας χώρος συναναστροφής για τον άντρα. Εκεί μπορεί να πάει για να χαλαρώσει και να μιλήσει. Το περιβάλλον είναι τόσο φιλικό, που είναι εύκολο να ανοιχτείς ακόμη και στον διπλανό σου, που είναι άγνωστος. Πέρα από τις υπηρεσίες που θα δεχτεί ο άντρας, στο μπαρμπέρικο θα περάσει και όμορφα την ώρα του, μετά την κούραση ή την ταλαιπωρία της ημέρας. Στο μπαρμπέρικο θα δει και θα ακούσει πράγματα που δεν θα δει πουθενά αλλού και θα βιώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.


Ο ρόλος του κουρέα παραμένει το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα μπαρμπέρικο. Ο καλός σύγχρονος μπαρμπέρης δεν ξεχνάει την παράδοση, αλλά, πάνω απ' όλα, είναι μέσα στην εποχή του. Γνωρίζει καλά τη δουλειά του μπαρμπέρη, μπορεί να την προσαρμόσει στις σύγχρονες απαιτήσεις και είναι πάντα έτοιμος να ανταποκριθεί σε ό,τι ζητήσει ο πελάτης. Εκτός από την τεχνική, ο καλός μπαρμπέρης πρέπει να μπορεί να ερμηνεύει την ψυχοσύνθεση του πελάτη του και να είναι έτοιμος να κάνει και ένα βήμα παραπέρα. Η σχέση πελάτη-μπαρμπέρη, ειδικά ύστερα από μερικές επισκέψεις, παγιώνεται. Οι παλιοί έλεγαν ότι ο μπαρμπέρης και ο ράφτης πρέπει να διατηρούν σχέση ζωής με τους πελάτες τους.


Τα παλιά μπαρμπέρικα ήταν πολύ πιο απλά στη διακόσμηση, γιατί και οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο απλοί. Τα σύγχρονα επενδύουν στη διακόσμηση και στη δημιουργία χώρων με vintage αισθητική με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Οι προσλαμβάνουσες του σύγχρονου ανθρώπου από τα ταξίδια και το Ίντερνετ είναι πολύ πιο σύνθετες, με αποτέλεσμα το γούστο του να γίνεται πολύ πιο απαιτητικό. Ζητάει το πιο ευχάριστο περιβάλλον, εκεί όπου θα νιώσει πιο ωραία και πιο άνετα.

Η σχέση πελάτη-μπαρμπέρη, ειδικά ύστερα από μερικές επισκέψεις, παγιώνεται. Οι παλιοί έλεγαν ότι ο μπαρμπέρης και ο ράφτης πρέπει να διατηρούν σχέση ζωής με τους πελάτες τους.


Το κούρεμα, το ξύρισμα και η περιποίηση στα γένια είναι οι πιο συνηθισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα μπαρμπέρικο. Ακολουθούν σε δημοτικότητα το μανικιούρ και το πεντικιούρ με εξειδικευμένα προϊόντα. Η καινούργια τάση και πρόταση είναι η περιποίηση προσώπου: ο καθαρισμός, η ευεξία και το μασάζ από εξειδικευμένο προσωπικό. Τα σύγχρονα μπαρμπέρικα προσφέρουν ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων για το ξύρισμα, όπως η κρέμα ξυρίσματος, ο αφρός, τα σαπούνια και τα πινέλα. Για την περιποίηση των γενιών προσφέρουν ειδικό σαμπουάν γενιού, conditioner, ενυδατικές κρέμες και έλαια. Η περιποίηση του δέρματος περιλαμβάνει μάσκες, face scrub, καθαριστικά προσώπου, αντιρυτιδικές κρέμες, κρέμες για τα μάτια, αντηλιακές και, φυσικά, δεν λείπει η κολόνια σε μεγάλη ποικιλία και για όλα τα γούστα. Σε ό,τι αφορά τα μαλλιά, τα προϊόντα περιποίησης και στυλιζαρίσματος που μπορείς να βρεις σε ένα μπαρμπέρικο καλύπτουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα. Στο ξύρισμα τα σύγχρονα μπαρμπέρικα κρατάνε τη φαλτσέτα και το κλασικό σαπούνι ή την κρέμα ξυρίσματος. Το '40s στυλ στο κούρεμα και τα γένια στο πρόσωπο παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των αντρών και φέτος. Το μακρύ μαλλί το προτιμούν οι πιο τολμηροί. Μια ολοκληρωμένη περιποίηση περιλαμβάνει και αφαίρεση τριχών από τη μύτη και τ' αυτιά. Ιδανικά, ένας άντρας θα πρέπει να πηγαίνει για γένια δύο με τρεις φορές τον μήνα, κάθε δέκα μέρες δηλαδή, και για μαλλιά μία φορά. Τελευταία, το μπαρμπέρικο έχει γίνει δημοφιλής επιλογή για το bachelor party ενός μέλλοντα γαμπρού: κλείνουν τον χώρο με τους φίλους τους για μερικές ώρες, περνάνε όμορφα και δέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες περιποίησης από το προσωπικό.


Οι παραδοσιακές αξίες του κλασικού μπαρμπέρικου συνδυάζονται με μια πιο σύγχρονη πινελιά σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, τα υλικά και τον χώρο. Η ανακουφιστική επιστροφή στις αξίες του συνοικιακού μπαρμπέρικου και το ότι τα μικρά αυτά μαγαζιά επενδύουν στην προσωπική σχέση με τον πελάτη, την έλλειψη επισημότητας, τη σχολαστική περιποίηση, την κουβεντούλα, ενώ παράλληλα λανσάρουν εκ νέου το τελετουργικό του ξυρίσματος με τη φαλτσέτα, το πινελάκι με τον αφρό και την παλιά κολόνια είναι οι λόγοι που έχουν κάνει τα μπαρμπέρικα της πόλης τόσο αγαπητά. Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα νέα μπαρμπέρικα στην πόλη και σας τα παρουσιάζουμε.

✂ Papageorgiou
Interior Design & Hair Equipment

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter


Τα σύγχρονα κομμωτήρια τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες είναι πια σαλόνια ομορφιάς και ως τέτοια δεν μπορούν παρά να συναγωνίζονται όχι μόνο σε υπηρεσίες αλλά και σε αισθητική. Την εποχή που τα new age μπαρμπέρικα έχουν αρχίσει να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες νοιάζονται για την προσωπική τους φροντίδα, η συνολική εμπειρία της περιποίησης των μαλλιών και της επιδερμίδας έχει να κάνει και με την άνεση που θα νιώσει ο καθένας σε ένα απ' αυτά και το πόσο όμορφα θα αισθανθεί στον χώρο. Γι' αυτό και η επιλογή των επίπλων και αξεσουάρ σε μια τέτοια ανδρική λέσχη, όπως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ένα μπαρμπέρικο, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, εξίσου με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Γιατί, όπως και οι γυναίκες, έτσι και οι σύγχρονοι άνδρες έχουν ανάγκη από στιγμές προσωπικής χαλάρωσης και περιποίησης. Η κατάλληλη καρέκλα, που θα κάνει ένα κούρεμα ή ένα ξύρισμα με φαλτσέτα απολαυστικό, όπως στα παλιά, κλασικά κουρεία περασμένων δεκαετιών, είναι ένα από εκείνα τα αξεσουάρ ενός barber shop που κάθε άνδρας θα προσέξει. Η εταιρεία μελέτης, σχεδιασμού και εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων κομμωτηρίου Παπαγεωργίου Ν&Μ Α.Ε., με εμπειρία 35 ετών, είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές για κάθε barber shop και κομμωτήριο που θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του στην πόλη για το στυλ και την αισθητική του. Στον πλήρως ανακαινισμένο εκθεσιακό του χώρο στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Καραϊσκάκη, δίπλα ακριβώς στον σταθμό του μετρό) κάθε κομμωτής θα βρει καινοτόμες και ντιζαϊνάτες επιλογές για να διαμορφώσει τον χώρο του μέσα από μια μεγάλη γκάμα κορυφαίων ειδών κομμωτικής από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους, όπως οι Maletti, Takara Belmont, Presence Paris, Nilo, Uki, και έπιπλα των μεγαλύτερων σχεδιαστών της εποχής μας, όπως οι Philippe Starvk, Ross Lovegrove, Claudio Silvestrine και Didier Gomez. Τι να πρωτοπεί κανείς για την καρέκλα Legacy, αυτό το αριστούργημα της Takara Belmont, που θυμίζει πολύ παλιά καρέκλα μπαρμπέρικου, αλλά διαθέτει τεχνολογίες που την κάνουν σούπερ αναπαυτική και άκρως λειτουργική σε έναν χώρο! Και για εκείνους που θέλουν κάτι ακόμη πιο vintage, κορυφαία επιλογή είναι η Apollo 2, η καρέκλα ανδρικού κομμωτηρίου στην οποία βασίστηκαν όλα τα άλλα μοντέλα. Το σετ ολοκληρώνεται με τον κατάλληλο λουτήρα που θα κάνει το λούσιμο απόλαυση, όπως ο Aubrey, φτιαγμένος από γνήσιο ξύλο ελληνικής καρυδιάς με την υπογραφή του eKounades και με ειδικό μαξιλάρι για να μην κουράζεται ο αυχένας. Extra tip: Στην εταιρεία Παπαγεωργίου προσφέρονται επίσης custom made κατασκευές και έπιπλα ανάλογα με τις προσωπικές, λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες κάθε κομμωτηρίου, με έμφαση σε πρωτοποριακά και υψηλών προδιαγραφών υλικά, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Επιπλέον, διατίθεται η ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης για τους άνδρες, «Clubman».

www.papageorgiou-sa.gr, 210 5246910

✂ Billy's barber shop

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter


Το πάθος του για την κομμωτική και το μεράκι ειδικά για το ανδρικό κούρεμα είναι η βασική φιλοσοφία του Billy's barber shop στο Ίλιον. Εδώ και εννιά χρόνια αυτό το μπαρμπέρικο αποτελεί σημείο αναφοράς στην περιοχή για κάθε άνδρα που δίνει σημασία στην προσωπική του φροντίδα και αγαπά τον μοντέρνο τρόπο περιποίησης. Πιστό στην αρχή της φιλικής εξυπηρέτησης, με γνώμονα πάντα το τι ταιριάζει σε κάθε άνδρα ξεχωριστά και τις προσωπικές του ανάγκες, προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες σε κλασικό και μοντέρνο κούρεμα και ξύρισμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Όλα αυτά σε έναν χώρο που δίνει σημασία τόσο στην αισθητική όσο και στην καθαριότητα, γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα κορυφαία προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούν για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη φροντίδα των μαλλιών και θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά.

Μενελάου 103, Ίλιον, 210 2620808, facebook.com/billysbarbershop.gr

✂ Anestis Barber

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter


Σε μια εποχή που το μούσι και τα γένια έχουν γίνει το χαρακτηριστικό που θα συναντήσεις σε μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού, ο σύγχρονος άνδρας γνωρίζει ότι δεν αρκεί απλώς να υιοθετεί ένα στυλ για την εμφάνισή του αλλά πρέπει να είναι και περιποιημένος. Ο Ανέστης Καραγιαννίδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το αναγνωρισμένο Anestis Barber shop στην Αγία Βαρβάρα, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, γι' αυτό εδώ και εννιά χρόνια έχει αφιερωθεί στην τέχνη του μπαρμπέρη και κατά καιρούς έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια. Στο Anestis Barber, ένα κλασικό μπαρμπέρικο με μοντέρνες πινελιές στη διακόσμηση, η περιποίηση γίνεται απόλαυση για κάθε άνδρα. Κλασικό κούρεμα και ξύρισμα με φαλτσέτα, περιποίηση γενειάδας και προσώπου με τα καλύτερα προϊόντα, με τη γνώση και το μεράκι του Ανέστη. Εδώ θα βρεις, εξάλλου, πολλά δυσεύρετα προϊόντα για το στυλ και την περιποίηση των μαλλιών, όπως πομάδες και τα καλύτερα κεριά στην αγορά για μια ολοκληρωμένη φροντίδα. Extra tip: Τo Barber shop λειτουργεί κατόπιν ραντεβού.

Πυθαγόρα 24, Αγ. Βαρβάρα, 210 5452341, facebook.com/Anestis-Barber

✂ DON Barber & Groom

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter


Ποιος είπε ότι τα σαλόνια ομορφιάς είναι μόνο για τις γυναίκες; Ο σύγχρονος άνδρας και ειδικά αυτός που έχει υιοθετήσει το μουσάτο στυλ, που φοριέται πολύ τα τελευταία χρόνια, ξέρει καλά πως χρειάζεται εξίσου φροντίδα και περιποίηση. Στο DON Barber & Groom ο Γιάννης Σακελλαράκης και η ομάδα του το έχουν κάνει επιστήμη και ξέρουν πολύ καλά τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε άνδρας που νοιάζεται για την εμφάνισή του. Στο ζεστό και οικείο περιβάλλον του, στην καρδιά της Αθήνας, που σύντομα θα ανοίξει σε ολοκαίνουριο χώρο, η περιποίηση γίνεται απόλαυση. Σε αυτό το μοντέρνο μπαρμπέρικο θα σας λούσουν σε κινούμενους λουτήρες-τρόλεϊ χωρίς να πρέπει να μετακινηθείτε από τη θέση σας, θα σας κουρέψουν με παραδοσιακό τρόπο ή θα σας προτείνουν τα πιο μοδάτα look, και θα περιποιηθούν το μούσι σας με το απαραίτητο trimming. Για εκείνο που φημίζονται περισσότερο, όμως, είναι το κλασικό ξύρισμα με φαλτσέτα σε απλό, ιταλικό στυλ ή στο δικό τους, το «DON». Στη συνέχεια θα σας περιποιηθούν με ειδικά λάδια και κολόνιες, όπως π.χ. η κλασική Acqua di Parma ή η hip Comme des Garçons. Στο DON Barber & Groom μπορείτε ακόμη να κάνετε θεραπείες προσώπου, μασάζ, αποτρίχωση και περιποίηση άκρων, αλλά και να προμηθευτείτε όλα εκείνα τα ψαγμένα προϊόντα που θα ολοκληρώσουν την περιποίησή σας.

Αμερικής 16 & Βαλαωρίτου, Κολωνάκι, 210 3617507, facebook.com/don.barber.groom

✂ Athens Barber Shop

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter


Με μυστικά φερμένα από το Λονδίνο και με μεράκι και γνώση ετών, το ξύρισμα σε αυτό το μπαρμπέρικο δεν είναι απλώς ένα ξύρισμα αλλά ολόκληρη ιεροτελεστία. Στο Athens Barber Shop θα εντυπωσιαστείτε και από τη διακόσμηση και τις καρέκλες, που θυμίζουν έντονα τα παλιά παραδοσιακά κουρεία, αλλά και τη σπάνια συλλογή από ξυράφια που διαθέτει. Ο master barber Βασίλης Θεοχάρης, καλλιτέχνης στο είδος του και ο άνθρωπος που έχει αναβιώσει το παραδοσιακό ξύρισμα με τη λεπίδα, τη σπουδαία αυτή τέχνη που εδώ και πολλά χρόνια είχε χαθεί, θέλοντας να τη μεταδώσει στους νεότερους, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και κάνει το ξύρισμα απόλαυση. Ξύρισμα αλά αγγλικά, κυριολεκτικά, αφού έχει υιοθετήσει τον αγγλικό τρόπο που ο διακεκριμένος κομμωτής και προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας κομμωτών έμαθε σε ένα από τα ταξίδια του στη βρετανική πρωτεύουσα. Ξεκινούν με μηχάνημα ατμού για να ανοίξουν οι πόροι, συνεχίζουν με scrub απολέπισης σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό και αφού προετοιμαστεί κατάλληλα η επιδερμίδα, προχωρούν σε ένα βαθύ, περιποιημένο ξύρισμα που ολοκληρώνεται με μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου και μασάζ σε όλη την επιφάνεια. Φυσικά, για να ολοκληρωθεί η περιποίηση θα πρέπει να περιλαμβάνει και κούρεμα από τα έμπειρα χέρια του Βασίλη Θεοχάρη, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του άπειρες επιδείξεις ανδρικών κομμώσεων και σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα και σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Φιλολάου 86, Παγκράτι, 210 7516984, www.barber.gr, facebook.com/athensbarbershop

✂ Spiridon the Barbershop

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter


Μπαρμπέρικο με ιδιοκτήτη τον Σπυρίδωνα Καπαράκη, έμπειρο κουρέα και κάτοχο του Α' βραβείου στο φετινό Greek Barber Festival για την κατηγορία των oldschool κουρεμάτων. Ο χώρος δίνει την εντύπωση άλλης εποχής, με vintage αισθητική, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές καρέκλες του μπαρμπέρικου. Η προσεγμένη προσέγγιση του κλασικού ενισχύεται με εξαιρετικές πομάδες και λοσιόν τόνωσης για τα μαλλιά, λάδια για τα γένια, κεριά για το μουστάκι και διαχρονικά αρώματα.

Πλούτωνος 34, πλ. Χαραυγής - Δάφνη, 6955 928747, Facebook: Spiridon the barbershop-dafni, Instagram: SPIRIDON_THE_BARBERSHOP

New age μπαρμπέρικα: It's a man's world!
Τα σύγχρονα ανδρικά σαλόνια ομορφιάς που ξεχωρίζουν για την αισθητική τους.

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter

Μνήμες από τα κλασικά παλιά κουρεία της Αθήνας μπλέκονται με μοντέρνες πινελιές και σύγχρονες υπηρεσίες για τον κάθε άνδρα που τιμά τα μούσια του στα new age μπαρμπέρικα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη και ξεχωρίζουν για την αισθητική τους.


Γιατί, όπως και οι γυναίκες, έτσι και οι άνδρες χρειάζονται την κατάλληλη περιποίηση και στιγμές προσωπικής χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει ένα σαλόνι ομορφιάς.


Τα σύγχρονα μπαρμπέρικα όμως δεν είναι απλώς κουρεία. Είναι χώροι με στυλ και όλες τις ανέσεις, ώστε να γίνει η εμπειρία στα χέρια του κουρέα πραγματική απόλαυση, όπως στην παλιά Αθήνα, όπου τα μπαρμπέρικα ήταν κάτι σαν είδος ανδρικής λέσχης.


Ο Νίκος Γυλός και οι συνεργάτες του, όλοι αρχιτέκτονες και βιομηχανικοί σχεδιαστές, του Architectural & Interior Design που έχουν επιμεληθεί κάποια από τα πιο ξεχωριστά barber shops στην πόλη, όπως το Don στο Κολωνάκι, το Paul's barber shop στο Πασαλιμάνι και το Plastiras hair code στη Γλυφάδα, ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η εικόνα και η αισθητική σε έναν τέτοιο επαγγελματικό χώρο, ώστε ο κάθε άνδρας να νιώσει οικεία και το κούρεμα/ξύρισμα να γίνει απόλαυση.


Μας μίλησε για τη νέα εποχή των ανδρικών κουρείων και τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου.

— Τι έργα κάνετε συνήθως;

Κάνουμε ό,τι είμαστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει. Μπορεί να είναι σπίτι, επαγγελματικός χώρος, αντικείμενο. Και αυτό γίνεται με σύμπνοια ιδέας, leader, χώρου και ύφους.


— Έχετε επιμεληθεί αρκετά μπαρμπέρικα;

Ναι, αλλά ποτέ κάτι του ίδιου είδους (τα μπαρμπέρικα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αρκετά). Σε κάθε έργο είσαι πιο «πλούσιος» από το προηγούμενο, γιατί, όπως λένε, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.


— Τι σας ζητάνε συνήθως όταν θέλουν να φτιάξετε έναν τέτοιο χώρο;

Μετά τη λειτουργική αρτιότητα, την πρωτοτυπία. Να είναι διαφορετικό από τα άλλα, κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως, γιατί κανένας δεν είναι ίδιος με τους άλλους, ούτε οι άλλοι μεταξύ τους!


— Ποιο στυλ θα λέγατε ότι θέλουν οι περισσότεροι;

Στο μυαλό όλων είναι πώς ήταν κάποτε τα μπαρμπέρικα – και είναι λογικό. Όμως το ξαναλέω, όλοι μέσα τους θέλουν κάτι που να τους ταιριάζει για να το υποστηρίξουν.


— Τι υλικά χρησιμοποιείτε κυρίως, τόσο για την κατασκευή όσο και για τη διακόσμηση;

Όποιο υλικό θα μπορέσει να βγάλει τη μυρωδιά και την αίσθηση που θέλουμε.


— Από πότε έχει ξεκινήσει να γίνεται ξανά της μόδας το κλασικό μπαρμπέρικο; Eσείς, δηλαδή, από πότε έχετε δει να αυξάνεται η ζήτηση για τη δημιουργία τέτοιων επαγγελματικών χώρων;

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι μόδα ή μια ανάγκη που υπήρχε, φιμώθηκε για ένα διάστημα (μικρό) και ξαναγεννήθηκε ! Το ότι ξαναγεννήθηκε το νιώθω την τελευταία πενταετία.


— Υπήρχε πάντα στην κουλτούρα του άνδρα το να πηγαίνει σε ένα τέτοιο κουρείο ή είναι μια μόδα των τελευταίων ετών;

Υπήρχε και υπάρχει ξανά. Το ενδιάμεσο χάθηκε.

Barbers & Co.: Υπόθεση αυστηρά ανδρική
Το μπαρμπέρικο που άλλαξε τη φιλοσοφία γύρω από την περιποίηση του άνδρα.

Tα νέα μπαρμπέρικα της Αθήνας Facebook Twitter

Τα τελευταία χρόνια, που τα μούσια και τα γένια είναι ένα στυλ που έχουν υιοθετήσει αρκετοί άνδρες, ξεπήδησαν πολλά new age μπαρμπέρικα. Πόσα όμως απ' αυτά δεν μένουν στο κλασικό ξύρισμα και κούρεμα αλλά έχουν δώσει σημασία στη συνολική περιποίηση ενός άνδρα; Η αλήθεια είναι λίγα. Στο Barbers & Co. στην Κηφισιά το έχουν κάνει επιστήμη. Ο Κώστας Μεγαπάνος και η ομάδα του δίνουν έμφαση σε όλα, γιατί ο σύγχρονος άνδρας, που εργάζεται πολλές ώρες, έχει και αυτός ανάγκη για συνολική περιποίηση και στιγμές χαλάρωσης, όπως μια γυναίκα.


Αν και το θέμα ακόμα αποτελεί ταμπού για κάποιους, ολοένα και περισσότεροι είναι οι άνδρες που δίνουν σημασία σε λεπτομέρειες στις οποίες κάποτε δεν έδιναν, αλλά οι γυναίκες πάντα πρόσεχαν πέρα από τα μαλλιά, όπως τα περιποιημένα άκρα.
Στο Barbers & Co. προσφέρουν κούρεμα, παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα, μανικιούρ, πεντικιούρ, μασάζ, αποτρίχωση, μάσκες προσώπου αλλά και βαφή, και όλα αυτά σε ειδικούς χώρους, για να χαρίσουν στον κάθε άνδρα την απόλυτη χαλάρωση και ιδιωτική φροντίδα στον εαυτό του.


Εδώ η περιποίηση γίνεται απόλαυση, αφού στον άνετο και όμορφα διακοσμημένο χώρο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή ακόμα και το ποτό του, να παίξει μπιλιάρδο ή να διαβάσει με την ησυχία του την εφημερίδα του ενώ κάνει ποδόλουτρο.

Barbers & Co., Λεβίδου 16, Κηφισιά, 216 7003132, facebook.com/BarbersCo. Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σάβ. 8:30-16:00, Τρ., Πεμ., Παρ. 8:30-20:00.

 

Το άρθρο είναι από την έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ