9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter
Jojo Blanc. Campaign SS16.
0
9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter

Τα ελληνικά ανεξάρτητα brands ρούχων κερδίζουν έδαφος χρόνο με τον χρόνο και όσοι έχουν βαρεθεί τα ρούχα μαζικής παραγωγής έχουν πλέον κι άλλες επιλογές. Βέβαια, αυτό που συνήθως αποτρέπει όσους τα προτιμούν είναι η τιμή τους – όχι ότι είναι απαγορευτική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά υψηλή. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να αλλάζει. Ο ανταγωνισμός έχει αρχίσει να μεγαλώνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνέχεια καινούργια brands, που, εκτός από την ποιότητα των υλικών και την πρωτοτυπία των σχεδίων, προσέχουν πολύ και τις τιμές τους. Στην αγορά μπορείς να βρεις πολλά νεανικά brands ρούχων που δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ και κάνουν την αγορά από ελληνικές ανεξάρτητες μάρκες πιο εφικτή από ποτέ. Τα μικρά brands ανταγωνίζονται πλέον τις μεγάλες αλυσίδες ρούχων όχι μόνο στο σχέδιο και στην ποιότητα αλλά και στην τιμή. Μήπως να τα προτιμήσουμε;

Sneak Aces

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Το brand Sneak Aces δημιουργήθηκε το 2012 με έμπνευση από αμερικανικά brands street αισθητικής. Ο ιδρυτής του Sneak Aces, Νίκος Παρασκευάκης, έκανε χρόνια snow board και η street κουλτούρα είναι κάτι που γνωρίζει καλά. Μέσα στην κρίση και τις δυσκολίες ξεκίνησε το δικό του brand και σίγουρα δεν το μετάνιωσε γιατί το Sneak Aces έχει εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα της ελληνικής αγοράς. Οι προσεγμένες φωτογραφίσεις, τα lookbooks με έντονο το urban στοιχείο, το εύχρηστο και ολοκληρωμένο site, τα πρωτότυπα σχέδια των ρούχων και η άριστη ποιότητα των υλικών έκαναν το brand να ξεχωρίσει. Η σειρά Sneak Aces κάθε χρόνο ξαφνιάζει και πολλά από τα προϊόντα γίνονται sold-out. To καλοκαίρι η σειρά με γυναικεία μαγιό ενθουσίασε τις fashionistas. Τα Τ-shirts και τα hoodies είναι σταθερή αξία του brand. Backback, γυαλιά, πετσέτες θαλάσσης, καπέλα, σκουφάκια, σορτς και άλλα συνθέτουν την κάθε συλλογή. Πέρα από τα μπουφάν, που φτάνουν τα 100 ευρώ, όλα τα αλλά κομμάτια των συλλογών δεν ξεπερνούν τα 50-60 ευρώ.

http://www.sneakaces.com/

We Ride Local

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Ξεκίνησαν στα μέσα του 2013 με μια πολύ απλή ιδέα, να φτιάξουν στυλάτα και ποιοτικά προϊόντα για riders. Το We Ride Local κατάφερε με τα πρωτότυπα σχέδια, που εμπνέονται από τις ανάγκες που έχει κάποιος που ασχολείται με το kite, το surf ή το skate, να απευθυνθεί σε όλους όσοι αγαπάνε την άνεση και την urban αισθητική. Η Κλειώ Μπελογιάννη και ο Λουκάς Ζώρζος που δημιούργησαν το brand ξεκίνησαν δειλά-δειλά, χωρίς να ξέρουν πώς θα πάει, και πολύ γρήγορα είδαν την ιδέα τους να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Στο μικρό τους κατάστημα στη Μελανθίου, στου Ψυρρή, θα βρεις πολύχρωμα και ποιοτικά ρούχα, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 50-60 ευρώ.

http://weridelocal.com/

We are still bold & beautiful

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter

Πρόκειται για ένα νεανικό brand ρούχων που ειδικεύεται σε ρούχα urban αισθητικής. Ξεχωρίζουν για τις πρωτότυπες και μοναδικές μεταξοτυπίες και τα ασυνήθιστα κεντήματα. Την ιδέα ξεκίνησε μια μικρή ομάδα φίλων που εξελίχθηκε σε ένα δημιουργικό δίκτυο ανθρώπων, το οποίο με βάση τη βιοτεχνία τους στην Κρήτη δημιουργούν ρούχα που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Τα θέματα που τους απασχολούν είναι πραγματικά πρωτότυπα. Η καλοκαιρινή τους συλλογή είχε έμπνευση την ανθρώπινη συμπεριφορά και την αλλόκοτη ύπαρξη. Δημιούργησαν μια σειρά με «πειραγμένη» street αισθητική και unisex γραμμές, χρησιμοποιώντας το βαμβάκι ως υλικό κατασκευής. Προσπαθούν να κρατάνε τις τιμές σε λογικό πλαίσιο, καθώς βασικά απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες. Σκοπός τους είναι να γίνουν ένα διεθνές νεανικό brand ρούχων. Τα κομμάτια της συλλογής τους μπορείς να τα βρεις στο site τους και στο κατάστημα Neon Raum στην Αθήνα.

http://wearestillbb.com/

Razzmatazz

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Τα γυναικεία ρούχα Razzmatazz κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τα κομμάτια των συλλογών που κυκλοφορούν δεν είναι πολλά, γιατί είναι όλα χειροποίητα, οπότε όσοι τα επιλέγουν ξέρουν ότι είναι μοναδικά. Η φράση που χαρακτηρίζει το brand είναι το «dress-to-kill» (ντύνομαι στην τρίχα). Τα ρούχα φτιάχνονται από υφάσματα που κολακεύουν το γυναικείο σώμα, σε χρώματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Τα prints είναι πρωτότυπα και πάντα αντανακλούν την εποχή και τις τάσεις. Πολύ ιδιαίτερος είναι και ο τρόπος που συνδυάζονται τα υφάσματα, π.χ. βαμβακερά φούτερ με διαφάνειες. Η καλοκαιρινή σειρά είχε ρούχα αέρινα με χαρούμενα prints και girly διάθεση και αυτή την εποχή μπορείς να τα βρεις σε έκπτωση.

https://www.facebook.com/RazzmatazzShop/

Jojo Blanc

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Η σχεδιάστρια του brand γυναικείων ρούχων ασχολείται με το σχέδιο μόδας και τη ραπτική από νεαρή ηλικία και πριν από έναν χρόνο δημιούργησε το Jojo Blanc. Κάθε ρούχο που δημιουργεί το επιμελείται η ίδια από την αρχή μέχρι το φινίρισμα, επίσης δέχεται και παραγγελίες. Στην καλοκαιρινή συλλογή είχε ανάλαφρες παντελόνες σε παστέλ αποχρώσεις, girly jumpsuits και φούστες με tropical patterns, μαντίλια για τον λαιμό και τα μαλλιά με φλαμίνγκο και ανανάδες. Όλα τα ρούχα έχουν θηλυκό χαρακτήρα και funky διάθεση, οι τιμές είναι προσιτές και, σε συνδυασμό με την πρωτοτυπία των σχεδίων, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο Neon Raum shop στο κέντρο της Αθήνας και online στο www.etsy.con/shop/Jojoblanc.

www.jojoblanc.com

Mamadoο

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Τα afro-urban style χειροποίητα γυναικεία ρούχα Mamadoo είναι ιδιαίτερα για δύο λόγους: για τα όμορφα αφρικάνικα πολύχρωμα prints και τον σχεδιαστή τους, που είναι Αφρικανός. Κάθε χρόνο φέρνει στην Ελλάδα τα υφάσματά του από την Αφρική και δημιουργεί γυναικεία ρούχα που εμπνέονται από την παραδοσιακή αφρικανική κουλτούρα, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αθηναϊκή αισθητική. Η συλλογή περιλαμβάνει τσάντες και διάφορα αξεσουάρ. Οι τιμές των ρούχων δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ και μπορείς να τα προμηθευτείς σε μπαζάρ στην Αθήνα και στο Meet Market.

https://www.facebook.com/Mamadoo-501380643308993/

Teever

 

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Το brand Teever δημιουργήθηκε με σκοπό να ικανοποιήσει την επιθυμία όσων ψάχνουν χειροποίητα ρούχα εκτός μαζικής παραγωγής. Τα ρούχα Teever σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Αθήνα και ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τα prints. Συνδυάζουν τη μόδα με την τέχνη, τα γεωμετρικά σχέδια, τα φολκ στοιχεία και τη φύση. Εκτός από τη σειρά με T-shirts και hoodies, τα Teever περιλαμβάνουν και πάνινα παπούτσια με πολύχρωμα τυπώματα, τσάντες και κοσμήματα εμπνευσμένα από τη Nu Media Art και τη μουσική. Μπορείς να τα προμηθευτείς στο επίσημο site τους.

http://www.goteever.com/

Xana shop

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Πρόκειται για μια εταιρεία ρούχων που κατασκευάζονται στην Ελλάδα από το 1993 και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η σχέση ποιότητας-τιμής. Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας άνοιξε στην Κηφισιά με την επωνυμία Alexakis και μετά την επιτυχία του ακολούθησε το δεύτερο κατάστημα στο Κολωνάκι. Σήμερα τα ρούχα μπορείς να τα βρεις στο διαδικτυακό τους κατάστημα. Τα ρούχα με το μινιμαλιστικό design σε ανάλαφρα και καλής ποιότητας υφάσματα πωλούνται σε όσο το δυνατόν πιο οικονομικές τιμές και απευθύνονται σε γυναίκες νεαρής ηλικίας που τα προτιμούν εδώ και πολλά χρόνια.
http://xanashop.com/el/


e-outfit

9 ανεξάρτητα ελληνικά brands, που πρωτοπορούν στο νεανικό ρούχο Facebook Twitter


Το e-outfit είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά e-shops που διαθέτει δική του ομάδα σχεδιαστών και παραγωγής, με background σπουδών στο σχέδιο μόδας. Όλα τα ρούχα που διατίθενται στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα είναι made in Greece, φτιάχνονται από Έλληνες σχεδιαστές και ράβονται στην Ελλάδα. Η μικρή ομάδα δημιουργεί μια κατά βάση γυναικεία (girl-gang) σειρά ρούχων που τα έχει όλα: μαγιό, φορέματα, παντελόνια, μπλούζες, αξεσουάρ, τζιν κ.ά. Τα σχέδιά τους ανανεώνονται πολύ συχνά γιατί γίνονται ανάρπαστα. Τα μαγιό της φετινής τους καλοκαιρινής συλλογής ήταν ό,τι πιο προσιτό μπορούσες να βρεις στην ελληνική αγορά (ολόσωμο μαγιό έως 35 ευρώ). Η βασική αρχή της δουλειάς τους είναι ο συνδυασμός ποιότητας - προσιτής τιμής. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ κυμαίνονται από 8 ως 60 ευρώ.

http://www.e-outfit.com/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ