Τι χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι;

Τι χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι; Facebook Twitter
Στην πραγματικότητα το φοιτητικό σπίτι θέλει αρκετή φαντασία και πολλές έξυπνες λύσεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος,
0

ADVERTORIAL

Τι χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι; Facebook Twitter
Ως φοιτητής θα χρειάζεσαι συγκεκριμένα πράγματα και, όχι δεν πρέπει να παρασυρθείς από σκηνές σε σίριαλ του Παπακαλιάτη,

Νομίζω ότι το πιο κιτς σπίτι στο οποίο έχω μείνει είναι αυτό των φοιτητικών μου χρόνων. Δεν ξέρω αν ήταν ο ενθουσιασμός ότι επιτέλους είχα τον δικό μου χώρο, οπότε μπορώ να κάνω ό,τι θέλω (και το «ό,τι θέλω» δεν είχε κανένα υπόβαθρο αισθητικής) ή ενδεχομένως ότι δεν είχα ούτε κάποιον να με συμβουλέψει, ούτε κάποια εύκολη και οικονομική λύση που θα μου έλυνε το πρόβλημα της διακόσμησης. Όπως και να ‘χει, αν ήμουν σήμερα φοιτήτρια θα άλλαζα εντελώς τον τρόπο που έφτιαξα τη φοιτητική μου φωλιά.

Γι’ αυτό ο νέος κατάλογος σπιτιού Praktiker είναι τόσο πολύτιμος για κάθε φοιτητή που ξεκινάει σήμερα τη νέα του ζωή μακριά από τους γονείς και το παιδικό του δωμάτιο.

Τι χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι; Facebook Twitter
Μπορείς να βάλεις διάφορα διακοσμητικά από όμορφα κασπό με φυτά εσωτερικού χώρου, μέχρι υπέροχα ξύλινα φανάρια ή κάποιο διακοσμητικό δοχείο

Στην πραγματικότητα το φοιτητικό σπίτι θέλει αρκετή φαντασία και πολλές έξυπνες λύσεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος, αφού το ζητούμενο είναι να χωρέσεις σε  έναν μικρό χώρο όσα περισσότερα μπορείς, ή μάλλον όσα είναι απαραίτητα. Γιατί είναι σίγουρο ότι ως φοιτητής θα χρειάζεσαι συγκεκριμένα πράγματα και, όχι δεν πρέπει να παρασυρθείς από σκηνές σε σίριαλ του Παπακαλιάτη, το τραπέζι μπιλιάρδου αποκλείεται να χωρέσει σπίτι σου...

Τα επιτοίχια ράφια μπορούν να σου εξοικονομήσουν αρκετό χώρο ή εναλλακτικά να προτιμήσεις μια design βιβλιοθήκη από τον κατάλογο Praktiker η οποία δεν είναι απαραίτητο να γεμίσει με βιβλία. Μπορείς να βάλεις διάφορα διακοσμητικά από όμορφα κασπό με φυτά εσωτερικού χώρου, μέχρι υπέροχα ξύλινα φανάρια ή κάποιο διακοσμητικό δοχείο που θα κρύβει επιμελώς κλειδιά, νομίσματα από ρέστα, συνδετήρες, και αναπτήρες που συνήθως βρίσκονται σκόρπια μέσα στο σπίτι.

Τι χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι; Facebook Twitter

Προτίμησε να μην πάρεις μαζί σου τις αφίσες του εφηβικού σου δωματίου... Θα δεις ότι σύντομα θα μετανιώσεις για το τεράστιο τριφύλλι που κοσμεί τον τοίχο σου. Καλύτερα να κινηθείς σε κάτι πραγματικά διακοσμητικό και μάλιστα καδραρισμένο γιατί έτσι αλλάζει ολόκληρος ο χώρος. Μπορείς να επιλέξεις διαφορετικά κάδρα ή πίνακες από τα Praktiker και να κάνεις ένα πολύ ενδιαφέρον mix and match.

Τι χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι; Facebook Twitter
Τα μαξιλάρια με μοτίβα ή χρώματα, το χαλί και οι κουρτίνες θα καθορίσουν όλο το ύφος του σπιτιού

Μην ξεχάσεις να αγοράσεις κάποια διακοσμητικά μαξιλάρια με μοτίβα ή χρώματα που σου αρέσουν και φυσικά δώσε βάση στο χαλί και τις κουρτίνες που θα καθορίσουν όλο το ύφος του σπιτιού. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι αλήθεια. Ξεφύλλισε τον κατάλογο Praktiker  για να πάρεις μια ιδέα και μετά διάλεξε αυτό που σου αρέσει καλύτερα και ταιριάζει στον χώρο σου. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και θα σε ενθουσιάσουν.

Τι χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι; Facebook Twitter
Ξεφύλλισε τον κατάλογο Praktiker για να πάρεις μια ιδέα και μετά διάλεξε αυτό που σου αρέσει καλύτερα και ταιριάζει στον χώρο σου

Τέλος, μην ξεχάσεις τα φώτα. Όταν επιστρέφεις σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη Σχολή (ή μετά από ένα εξαντλητικό ξενύχτι) ο φωτισμός του σπιτιού σου είναι αυτός που θα σε ξεκουράσει ή θα σου χαλάσει τη διάθεση. Φρόντισε να βάλεις τόσο φωτιστικά οροφής όσο και κάποιο επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φως για τις ώρες χαλάρωσης ή διαβάσματος.

Το θετικό είναι ότι μπορείς να βρεις όσα χρειάζεσαι στον ίδιο χώρο και να κάνεις επί τόπου τους συνδυασμούς σου χωρίς να προβληματίζεσαι σχετικά με το ποιο μαξιλάρι θα πηγαίνει με το χαλί σου. Στα Praktiker υπάρχουν ολοκληρωμένες και έξυπνες λύσεις για κάθε φοιτητικό σπίτι, ενώ ο κατάλογος θα σου δώσει αρκετές ιδέες διακόσμησης που θα σε βοηθήσουν. Να θυμάσαι πως η φοιτητική ζωή είναι έτσι κι αλλιώς πολύ ωραία. Αν γίνει και καλαίσθητη ακόμα καλύτερα!

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ