Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter

Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017

0

Ο Βέλγος φωτογράφος Frederik Buyckx είναι ο Φωτογράφος της Χρονιάς, μία υψηλού κύρους διάκριση από τον μεγαλύτερο ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας, τον Sony World Photography Awards και κέρδισε το έπαθλο των 25.000 δολαρίων. Ο Buyckx ήταν επίσης και ο νικητής στη κατηγορία Τοπίο, μία από τις δέκα επαγγελματικές κατηγορίες του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τον World Photography Organization οι συμμετοχές στην επαγγελματική κατηγορία φέτος ήταν 129.098. Ο Buyckx, είναι ένας ανεξάρτητος φωτογράφος που κέρδισε συμμετέχοντας με τη σειρά του "Without" με την οποία κατέγραψε την ζωή όσων ζουν απομονωμένοι στα Βαλκάνια, στη Σκανδιναβική χερσόνησο και στην κεντρική Ασία, διερευνώντας όπως λέει και ο ίδιος τον αγώνα κατά της εξαφάνισης. Οι κορυφαίες επιλογές του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν στο Somerset House, στο Λονδίνο μέχρι τις 7 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να βρείτε στο worldphoto.org—Μαρούσα Θωμά

Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Frederik Buyckx: Νικητής στη κατηγορία τοπίου και φωτογράφος της χρονιάς. Εδώ, στο βόρειο Μαυροβούνιο, ένας βοσκός απεικονίζεται να περπατάει στο χιόνι και να κατευθύνεται στο κοπάδι του.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Dongni, νικητής στη κατηγορία Αρχιτεκτονική. Δουλεύοντας από ψηλά ο Κινέζος φωτογράφος Dongni ανασχηματίζει τις γεωμετρίες της αστικής αρχιτεκτονικής.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Yuan Peng. Νικητής στην κατηγορία: Αθλητισμός. Η Liu Bingqing και η Liu Yujie είναι δίδυμες αδερφές που σπουδάζουν και προπονούνται στο άθλημα της γυμναστικής από πολύ νεαρή ηλικία στην περιφέρεια Jining στη Κίνα.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Will Burrard-Lucas, νικητής στη κατηγορία: Φυσικός Κόσμος. «Για να δείξω τις ύαινες στο στοιχείο τους, ήθελα να τις φωτογραφήσω τη νύχτα», λέει ο Burrard-Lucas. «Τα αστέρια στην Αφρική είναι τόσο όμορφα που ήθελα επίσης να τα συμπεριλάβω στην εικόνα μου. Χρησιμοποίησα ένα τηλεχειριστήριο "BeetleCam" για να τοποθετήσω τη φωτογραφική μηχανή μου στο έδαφος, ώστε να μπορώ να φωτογραφήσω την ύαινα με τον όμορφο αστρικό ουρανό πίσω της. Η φωτογραφία αυτή είναι μία μόνο έκθεση. Φώτισα την ύαινα με δύο ασύρματες φλασιές εκτός κάμερας και χρησιμοποίησα αργή ταχύτητα κλείστρου για να εκθέσω τα αστέρια.»
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Julien Chatelin: Κατηγορία Αρχιτεκτονική, δεύτερη θέση. Ένα νέο συγκρότημα σπα με θερμές πηγές στο Fuling της Κίνας όπου ο Chatelin χαρτογράφησε τον απίστευτο ρυθμό βιομηχανικής και αστικής ανάπτυξης.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Romina Ressia, δεύτερη θέση στη κατηγορία Πορτρέτο. «Το πρότζεκτ διερευνά την ιδέα της ομορφιάς», λέει η Ressia. «Όταν ξεκίνησα το casting γι΄αυτό, ο αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή ήταν απίστευτος.» Η ίδια εξηγεί ότι τα μοντέλα της δεν είναι επαγγελματίες. Είναι απλοί άνθρωποι που φορούν απλά ρούχα αλλά όλοι τους είναι όμορφοι. «Έψαχνα γυναίκες κάθε ηλικίας με διαφορετικό βάρος και ύψος». Επίσης όπως είπε και η ίδια έψαχνε για γυναίκες με αυτοπεποίθηση και χωρίς κόμπλεξ.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Lorenzo Maccotta. Κατηγορία: Σύγχρονα Θέματα, τρίτη θέση. Ένα cam model (μοντέλο σε live sex chat webcam sites) ποζάρει μετά τη βάρδια του στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η webcam βιομηχανία ενηλίκων ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως και αναπτύσσεται γρήγορα καθώς η τεχνολογία γίνεται καλύτερη και φθηνότερη. Η Ρουμανία, μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ, είναι πλέον η αδιαμφισβήτητη παγκόσμια πρωτεύουσα των στούντιο cam επιχειρήσεων. Τα μοντέλα εργάζονται για πλατφόρμες όπως η LiveJasmin που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, η οποία έχει μηνιαίως 25 εκατομμύρια επισκέπτες.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Tasneem Alsultan. Κατηγορία: Σύγχρονα θέματα, νικήτρια. Στη δουλειά της η Alsultan καταγράφει τις εμπειρίες της ως μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία. «Χρειάστηκε να κάνω πολλές θυσίες αλλά κατάφερα να βρω την ευτυχία» λέει. «Παντρεύτηκα στα 17 μου αλλά ζω χωρίς σύντροφο τα τελευταία 6 χρόνια μετά από 10 χρόνια ενός δυστυχισμένου γάμου. Πολλά μέλη της οικογένειάς μου σχολιάζουν το πόσο ανόητη ήμουν που ζήτησα διαζύγιο. Άργησα πολύ να καταλάβω ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες στη χώρα μου που είχαν παρόμοιες εμπειρίες.»
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Li Song. Κατηγορία: Σύγχρονα θέματα, δεύτερη θέση. Ο Li Hang, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Prader-Willi φωτογραφίζεται στο Changchun της Κίνας. Τα κλασικά συμπτώματα του συνδρόμου είναι η ακόρεστη πείνα. Ο Hang αντιμετωπίζει το σύνδρομο καθημερινά με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, συμπεριλαμβανομένου του μασάζ, του βελονισμού και της θεραπείας με φωτιά.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Κατηγορία Ειδήσεων και Επικαιρότητας, νικητής: Alessio Romenzi. Αγωνιστές των δυνάμεων της Λιβύης που συνδέονται με την κυβέρνηση της Τρίπολης περπατούν γύρω από τον γιγαντιαίο πολυέλαιο της αίθουσας συνεδριάσεων στο συνεδριακό κέντρο του Ουαγκαντούγκου. Η επίθεση για την απελευθέρωση της Sirte, της αυτοανακηρυχθείσας πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, πήρε επτά μήνες μαχών και περίπου 500 αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που σκότωσαν εκατοντάδες στρατιώτες και τραυμάτισαν πάνω από 3.000 στο στρατό της Λιβύης.
Οι νικητές του Sony World Photography Awards 2017 Facebook Twitter
Ren shi Chen: Τρίτη θέση στη κατηγορία Πορτρέτο. Η εικόνα τραβήχτηκε στην περιφέρεια Gansu στην Κίνα. Περισσότερα από 61 εκατομμύρια παιδιά στις αγροτικές περιοχές της χώρας ζουν χωρίς τους γονείς τους καθώς εκείνοι έχουν πάει να δουλέψουν στις πόλεις.
Φωτογραφία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
PhotoΒiennale 2023: 13 επιλογές από τη μεγάλη φωτογραφική διοργάνωση της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία / 13 εκθέσεις που ξεχωρίζουν στη PhotoΒiennale 2023 της Θεσσαλονίκης

Τα γυμνά του Man Ray, τα αυτοπορτρέτα του Martin Parr, μια μεγάλη κεντρική έκθεση με τίτλο «Το φάντασμα του λαού» και πλήθος ακόμα ατομικών και ομαδικών φωτογραφικών εκθέσεων περιλαμβάνονται σε μια καλλιτεχνική πρόταση διάρκειας τεσσάρων μηνών που διοργανώνει το MOMus.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Δεν έχω πολλά χρόνια ακόμα»: Η Nan Goldin για την τελευταία, ίσως, αναδρομική της έκθεση

Φωτογραφία / «Δεν έχω πολλά χρόνια ακόμα»: Η Nan Goldin για την τελευταία, ίσως, αναδρομική της έκθεση

Εγκαινιάστηκε στο Άμστερνταμ η μεγάλη αναδρομική έκθεση της σπουδαίας φωτογράφου, εικαστικού και ακτιβίστριας με τον σαρκαστικά μοιρολατρικό τίτλο «This Will Not End Well».
THE LIFO TEAM