Φιλία.
Από τον Σπύρο Στάβερη.
Ο Σπύρος Στάβερης φωτογραφίζει ζευγάρια φίλων που μιλούν για την σχέση τους.
'Ενα αφιέρωμα στο περιοδικό 01 - Ιούνιος 1995. Aποσπάσματα από κείμενα των Δημήτρη Πολιτάκη και Μιχάλη Πεκρίδη που συνόδευαν τις φωτογραφίες
Ζυράννα (συγγραφέας) - Τάσος (αρχιτέκτονας)

"Με ζηλεύει με πάθος" λέει η Ζυράννα Ζατέλη. "Δεν αντέχει στην ιδέα ότι έχω κι άλλους φίλους. Θέλει να ξέρει ότι είναι ο πρώτος, ο ιδιαίτερος, ο μοναδικός".

Ο Τάσος Τανούλας ακούει υπομειδιώντας και δεν λέει τίποτα. 'Ετσι είναι. Ο Τάσος είναι ο πρώτος, ο ιδιαίτερος, ο μοναδικός. Και το απολαμβάνει.

 
Αλέξης - Νίκος (πρωταθλητές πάλης)

"Η μεγαλύτερη πλάκα ήταν όταν φέραμε εκείνες τις μεταφράστριες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μετά τους αγώνες με την Κολομβία". Οι πρωταθλητές της ελληνορωμαϊκής πάλης ρίχνουν χαϊδευτικές μπουνιές και ξεκαρδίζονται στα γέλια. Φίλοι από μικρά παιδιά, συμμαθητές στο Περιστέρι, βρέθηκαν μαζί στην Εθνική ομάδα κι όπως λέει ο Αλέξης Κολιτσόπουλος : "Εδώ και πολλά χρόνια οι μέρες μας και η ζωή μας είναι ολόιδιες". Δ.Π.

 
Γεωργία (αρχιτέκτων-ηθοποιός) - Αφροδίτη (αρχιτέκτων-σκηνογράφος)

Αριστοτέλειο συν ΚΘΒΕ η Αφροδίτη Κοτζιά, Μετσόβειο συν Εθνικό η Γεωργία Ζώη. Ο Βορράς συνάντησε το Νότο, πριν δεκατρία χρόνια στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σήριαλ "Χατζημανουήλ". Φιλήθηκαν όταν το κοστούμι που θα φορούσε η Γεωργία ήταν "ό' τι καλύτερο". Το διάλεξε η φίλη της. Τότε ανταλλάξανε τηλέφωνα. Μ.Π.

 
Γαβριήλ - Θάνος (ναύτες)

Στο στρατό η φιλία είναι η μόνη κυρία. 'Ολα τα άλλα είναι άγαρμπα, βεβιασμένα και στην τσίτα. Η φιλία υπάρχει για να θυμούνται οι στρατιώτες ότι γεννήθηκαν άνθρωποι. Το ίδιο συμβαίνει με τον Γαβριήλ και τον Θάνο (...) 'Οταν τυχαίνει κοινή έξοδος, γυρνάνε μαζί. Μια μπύρα στα ΜcDonald's, καφέδες σε γκαρσονιέρες, κανά μπαρ. Αναρωτιούνται αν θα μείνει η φιλία τους το ίδιο δυνατή μετά το στρατό. Αγκαλιάζονται και χαμογελάνε τσίφτικα στο φακό. "Τουλάχιστον να' χουμε μια φωτογραφία". Δ.Π.

 
Tanya - Christina (μοντέλα)

Η Tanya από το Τέξας γνώρισε την Christina από τη Γερμανία, όταν έγιναν συγκάτοικοι, πριν μερικούς μήνες σ' ένα αθηναϊκό ξενοδοχείο. Είναι μοντέλα και έγιναν αχώριστες φίλες. Μετά προστέθηκε στο δωμάτιο και η Sinead από τον Καναδά. Το βράδυ θα κοιμηθούν και οι τρεις μαζί, αφήνοντας και λίγο χώρο στην άκρη του κρεβατιού για τον κακομαθημένο και υπερπροστατευμένο τεξανό σκύλο της Tanya, τον Hooter. Δ.Π.

 
Ισμήνη (μαθήτρια) - Σόνια (χορεύτρια)

Το σχολείο είναι ένας μικρόκοσμος όπου σπάνια κανείς συνδέεται με παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις. Η Ισμήνη και η Σόνια όμως, αποφάσισαν να παραβλέψουν τους άγραφους νόμους της σχολικής κοινωνίας, αφού γνωρίστηκαν και έγιναν φίλες πριν τέσσερα χρόνια, όταν η Ισμήνη πήγαινε ακόμα στο γυμνάσιο και η Σόνια τελείωνε το λύκειο. 'Οταν "μεγάλωσαν", άρχισαν να βρίσκονται χωρίς ραντεβού στις διάφορες ροκ συναυλίες και κυρίως στις "Τρύπες". Δ.Π.

 
Εμμανουήλ (στρατιώτης) - Αλίκη (χορεύτρια)

Ο Εμμανουήλ και η Αλίκη γνωρίστηκαν πριν 4 χρόνια μ' ένα μπανγκ ! Η "έκρηξη" που πυροδότησε τη σχέση τους ήταν ο πατέρας του Εμμανουήλ που έβγαλε μια μέρα καροτσάκι την Αλίκη από το μπαρ του Εμμανουήλ στη Σκουφά, όταν εκείμη πήγε να διαμαρτυρηθεί για τα σκουπίδια του μαγαζιού κοντά στο σπίτι της. Πανικόβλητος, ο Εμμανουήλ, σαν μικρός τζέντλεμαν που ήταν, έσπευσε να απολογηθεί για τον ... άκομψο τρόπο του μπαμπά του και έτσι, εκεί που το σενάριο γράφει ότι γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας, ξεκίνησε μια δυνατή φιλία. Δ.Π.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ