H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich

H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
5
H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
Φωτογραφημένη από τον Herb Ritts, 1988.

Κόρη μεταναστών, θύμα bullying στο σχολείο και μοντέλο από τα 11, μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου μόλις έκλεισε τα 40. Η γνωστή στην Ουκρανία ηθοποιός Galina Loginova μετακόμισε το 1980 στις ΗΠΑ για πολιτικούς λόγους με την οικογένεια της και εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες επιθυμόντας να συνεχισει την σταδιοδρομία της. Το εμπόδιο της γλώσσας όμως την ανάγκασε να εργαστεί ως καθαρίστρια και στην συνέχεια έγινε οικιακή βοηθός στο σπίτι του σκηνοθέτη Brian de Palma. Σύντομα πήρε διαζύγιο από τον σύζυγο της και βρέθηκε μόνη της με την κόρη της Milla Jovovich.

Η μικρή Milla έμαθε αγγλικά σε τρεις μόλις μήνες από την άφιξη της στην χώρα. Στο δημόσιο σχολείο όμως που πήγαινε αυτό δεν σήμαινε τίποτα. Διαρκώς την πείραζαν και την κρατούσαν στο περιθώριο. Η ίδια θυμάται: "Με αποκαλούσαν "κομμούνι" κι έλεγαν ότι είμαι Ρωσίδα κατάσκοπος. Ποτέ μα ποτέ δεν έγινα αποδεκτή από τους συμμαθητές μου."

Tο 2004 βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τα πλουσιότερα supermodels του κόσμου όπου η περιουσία της εκτιμούνταν γύρω στα 9,7 εκ. ευρώ.

H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
"Με αποκαλούσαν "κομμούνι" κι έλεγαν ότι είμαι Ρωσίδα κατάσκοπος. Ποτέ μα ποτέ δεν έγινα αποδεκτή από τους συμμαθητές μου."

Στην ηλικία των 11 ετών πήγε με την μητέρα της να βγάλει φωτογραφίες και αντ' αυτών βρέθηκε να έχει υπογράψει συμβόλαιο σε πρακτορείο μοντέλων. Λίγες ημέρες αργότερα είδε τις πρώτες φωτογραφίες της ο Herb Ritts και την επόμενη κιόλας την έκλεισε για το εξώφυλλο του ιταλικού περιοδικού Lei και του αγγλικού The Face. Τα εξώφυλλα αυτά τράβηξαν την προσοχή του θρυλικού φωτογράφου Richard Avedon ο οποίος την προσέλαβε για το εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης του Mademoiselle. Όταν η διεύθυνση του περιοδικού αντιλήφθηκε την ηλικία του μοντέλου αρνήθηκε να δημοσιεύσει το εξώφυλλο επιμένοντας ότι δεν αρμόζει διότι είναι γυναικείο περιοδικό. Ο Avedon απείλησε ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ ξανά μαζί τους αν δεν σεβαστούν την καλλιτεχνική του επιλογή, το Mademoiselle υποχώρησε και η Jovovich έγινε το νεαρότερο μοντέλο που έχει εμφανιστεί ποτέ σε εξώφυλλο αμερικανικού γυναικείου περιοδικού μόδας.

Στη συνέχεια η καριέρα της ως μοντέλο εκτινάχθηκε και την οδήγησε στην σύναψη αστρονομικών συμβολαίων με κορυφαίους οίκους και εταιρείες προϊόντων ομορφιάς όπως η Revlon. Το αποτέλεσμα ήταν το 2004 να βρεθεί στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τα πλουσιότερα supermodels του κόσμου όπου η περιουσία της εκτιμούνταν γύρω στα 9,7 εκ. ευρώ.

H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
Με τον Paul W. S. Anderson και την κόρη τους.
H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
Η Milla Jovovich πρωταγωνιστεί στο franchise του Resident Evil.

Η μητέρα της όμως ήθελε η Milla να γίνει ηθοποιός και για τον σκοπό αυτό την είχε εγγράψει από τα 10 σε σχολή υποκριτικής. Η πρώτη της συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία ήταν το 1988 στο Two Moon Junction ενώ ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήταν στην Επιστροφή στην Γαλάζια Λίμνη το 1991, ακολουθωντας τα χνάρια της Brooke Shields, η οποία είχε επίσης υπάρξει παιδι-μοντέλο. Επόμενος σταθμός ήταν ο ρόλος της στο Fifth Element με τους Bruce Willis και Gary Oldman σε σκηνοθεσία του Luc Besson τον οποίο και παντρεύτηκε το 1997 με τον οποίο και χώρισαν σχετικά σύντομα. Έκτοτε εργάζεται αδειάλλειπτα ως ηθοποιός παίζοντας είτε σε ταινίες δράσης όπως το Resident Evil που σκηνοθετεί ο νυν σύζυγος και πατέρας των δύο παιδιών της Paul W. S. Anderson είτε σε ανεξάρτητες παραγωγές όπως η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Famke Janssen "Bringing Up Bobby".

H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
Φωτογραφία του Peter Lindbergh.

Η Jovovich όμως ασχολείται και με την μουσική από επίσης νεαρή ηλικία. Το 1994 κυκλοφόρησε το άλμπουμ The Divine Comedy το οποίο οι κριτικοί υποδέχθηκαν ευνοϊκά συγκρίνοντας το με την μουσική της Tori Amos και της Kate Bush. Συνεργάστηκε με τον Chris Brenner στην πειραματική μπάντα Plastic Has Memory και με τον Maynard James Keenan των Tool και Perfect Circle στο industrial project του Puscifer.

Η Jovovich έκανε κι ένα σύντομα πέρασμα ως σχεδιάστρια μόδας με την συνεργάτη της Carmen Hawk δημιουργώντας την σειρά Jovovich-Hawk την οποία έπαυσαν λόγω έλλειψης χρόνου.

H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
H Mίλα σαραντάρισε! Η ασυνήθιστη περίπτωση της Milla Jovovich Facebook Twitter
Διαφημιστικό για τον οίκο Céline

Παρά την εκτόξευση της στην διασημότητα σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία η Milla Jovovich είναι ασυνήθιστη περίπτωση γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα τόσων άλλων παιδιών-σταρ των οποίων η ενηλικίωση ήταν ένα μείγμα σαπουνόπερας με μπόλικο sex, drugs & rock'n'roll σε πρώτη προβολή στις οθόνες μας. Το όνομα της δεν φιγουράρει δίπλα σε εκείνα των Britney Spears, Drew Barrymore, Lindsey Lohan, Macaulay Culkin. Οι σχέσεις της δεν την έκαναν ποτέ πρωτοσέλιδο tabloid με εξευτελιστικούς και πηχιαίους τίτλους ούτε υπήρξε τρόφιμος κλινικών αποτοξίνωσης. Αποφεύγει τα junk food, γυμνάζεται ασκώντας πολεμικές τέχνες, προτιμά να μαγειρεύει η ίδια και έχει παραδεχθεί πως οι μόνες κακές της συνήθειες υπήρξαν το κάπνισμα και η κάνναβη (κακές συνήθειες που απολαμβάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζουμε). Κατά δήλωση της απολαμβάνει να παίζει κιθάρα και απολαμβάνει να γράφει ποίηση και στίχους. Κι εμείς απολαμβανουμε ένα ενδιαφέρον, όμορφο και ισορροπημένο κορίτσι 40 ετών.

Πρόσωπα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Αν εξαιρέσεις το πόδι, που μπορεί να φαίνεται έτσι λόγω της στάσης, η πρώτη φωτογραφία είναι πραγματικά υπέροχη. Βέβαια δεν είμαι σίγουρη αν βλέπω ενα κοριτσάκι 11 χρονών...Όντως είναι κουκλάρα, όταν ήμουν μικρή θυμάμαι χάζευα τα μάτια και τα μαλλιά της στην Γαλάζια Λίμνη.