Χάσαμε στ' αλήθεια σήμερα επισήμως την εθνική μας κυριαρχία;

Χάσαμε στ' αλήθεια σήμερα επισήμως την εθνική μας κυριαρχία; Facebook Twitter
28
Χάσαμε στ' αλήθεια σήμερα επισήμως την εθνική μας κυριαρχία; Facebook Twitter

Στην αρχή το είδα σ' ένα βίντεο του Mega, και το αγνόησα, επειδή ήταν του Mega. Όταν όμως άρχισαν να το παίζουν (όπως το κατέγραψαν κι οι δικές τους κάμερες) τα ξένα δίκτυα, κατάλαβα ότι όντως είχε συμβεί. 

 

Μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν το φράχτη από διάφορα σημεία και οι ειδικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ πέρασαν το φράχτη προς την ελληνική πλευρά και έριξαν χημικά και πλαστικές σφαίρες. 

Για τη χαμένη εθνική κυριαρχία φταίνε τα Μνημόνια και οι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες.

Posted by Yannis Koutsomitis on Sunday, 10 April 2016

Ο Γιάννης Κουτσομύτης που δημοσίευσε και το βίντεο απ' το RT με την παραπάνω ειρωνική λεζάντα, σχολίασε για τα σημερινά γεγονότα: 

«Ειδομένη: Πολίτες τρίτων χωρών χωρίς άδεια παραμονής έχουν κάνει κατάληψη δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και προσπαθούν να εξέλθουν με παράνομο τρόπο από την ελληνική Επικράτεια, στην οποία εισέρχονται παρανόμως δυνάμεις ασφαλείας γειτονικής χώρας και κάνουν χρήση βίας για να τους εμποδίσουν.

Χώρα μπάχαλο και ρεντίκολο.»

Η Ελλάδα αντέδρασε στέλνοντας "έντονα διαβήματα" στην ΠΓΔΜ 

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε δεν σημειώθηκε καμία παραβίαση των ελληνικών συνόρων. Μετά τη δημοσίευση των βίντεο-ντοκουμέντων το υπουργείο παραδέχτηκε πως οι Σκοπιανοί φρουροί πέρασαν μπροστά από τον φράχτη, αλλά τόνισαν πως «δεν μπήκαν σε ελληνικό έδαφος επειδή ο φράχτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή αλλά έχει τοποθετηθεί εντός του εδάφους της FYROM...» 

Άρα, εφόσον οι φρουροί δεν απομακρύνθηκαν πάνω από δύο μέτρα απ' το φράχτη, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο, βρίσκονταν ακόμα στη δική τους χώρα. Το μεσημέρι μάλιστα υπήρξε διαρροή της ΕΛ.ΑΣ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο που τόνιζε: «Σχετικά με το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να πέρασαν, στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, σε ελληνικό έδαφος, από την ελληνική αστυνομία διευκρινίζεται ότι ο φράκτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή των συνόρων, αλλά δύο μέτρα πιο πίσω, στο έδαφος της ΠΓΔΜ, άρα είχαν περιθώριο να κινηθούν».

 

Δεν ξέρουμε αν μέτρησε κάποιος με μέτρο ή χάρακα το χώρο που κινήθηκαν οι Σκοπιανοί, αν ήταν πάνω ή κάτω από 200 εκατοστά. Πιθανότατα δεν έγινε παραβίαση του χώρου μας, όμως πάλι, φρουροί ξένης χώρας έριξαν χημικά σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην Ελλάδα, τραυματίζοντάς τους. Ανάμεσά τους ήταν φυσικά και παιδιά.

 

Χάσαμε στ' αλήθεια σήμερα επισήμως την εθνική μας κυριαρχία; Facebook Twitter

 

Το λυπηρό της κατάστασης -που έχει βγει εκτός ελέγχου- είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μοιάζει να θέλει (και δεν ξέρω αν θέλησε και ποτέ) να προσπαθήσει καν να την ελέγξει. Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις η τακτική της ήταν: Δεν κάνουμε απολύτως τίποτα - Ελπίζουμε τα πράγματα να φτιάξουν από μόνα τους - Μετά τα πράγματα χειροτερεύουν δραματικά - Αναγκαζόμαστε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις τις οποίες όμως δεν υιοθετούμε, μας τις επέβαλλαν οι κακοί ξένοι. 

 

Στο μεταξύ, οι «μοναδικές φαβέλες της Ευρώπης», η Ειδομένη και ο Πειραιάς ξεχειλίζουν από απελπισμένους που άγονται και φέρονται όχι από την (έτσι κι αλλιώς άβουλη και ανύπαρκτη) κυβέρνηση, αλλά από συμπαθούντες και από ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και κάποιες, όπως δήλωσε κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που δεν έχουν καν ανθρωπιστικά κίνητρα. 

 

Και άλλη μια μέρα φτάνει στο τέλος της... 

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ