Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
1

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Ο Ziggy υπήρξε ο διασημότερος εξωγήινος ροκ σταρ. Ένα μυστήριο πλάσμα που έφερε για πρώτη φορά την λάμψη των αστεριών και του διαστήματος στην σύγχρονη μουσική ιστορία.

 Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στάδια στην πορεία του David Bowie (από το Glam rock του Ziggy Stardust, μέχρι τον καθαρό ποπ ήχο του Let's Dance), και τόσοι πολλοί χαρακτήρες γεννημένοι από τον ίδιο (Major Tom, Ziggy Stardust, Aladdin Sane, o Λεπτός Λευκός Δούκας, κτλ) που θα χρειαζόταν μία ολόκληρη μουσική διατριβή για να αναλυθεί το φαινόμενο της καριέρας του.

Κανένας άλλος δημιουργός στην ιστορία του ροκ ν ρολ δεν επανεφηύρε τον εαυτό του και τον ήχο του τόσες πολλές φορές όσο ο Bowie, και κανένας άλλος δεν κατάφερε να συνδυάσει πιο πετυχημένα τον ήχο με την εικόνα (sound and vision).

Δέκα μέρες μετά την κυκλοφορία του Space Oddity ο άνθρωπος θα πατήσει για πρώτη φορά στο φεγγάρι, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε βγει στις αίθουσες το sci fi έπος του Κιούμπρικ, "Η Οδύσσεια του Διαστήματος". Η εποχή "σήκωνε" στα σίγουρα έναν ροκ ν ρολ ήρωα που έρχεται από τα άστρα.


Από όλα τα alter ego του ο Ziggy Stardust είναι αδιαμφισβήτητα η σημαντικότερη περσόνα της προσωπικής του πορείας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες στιγμές του ροκ ν ρολ.

Ο Ziggy υπήρξε ο διασημότερος εξωγήινος ροκ σταρ. Ένα μυστήριο πλάσμα που έφερε για πρώτη φορά την λάμψη των αστεριών και του διαστήματος στην σύγχρονη μουσική ιστορία, επέδρασε καταλυτικά στην διαμόρφωση της ποπ κουλτούρας του 20ου αιώνα, και σήμανε την έναρξη του κινήματος του Glam rock -που έδωσε τέλος στην "αυτοκρατορία" της αισθητικής των hippies.


Αυτή είναι η ιστορία του.

 

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Η Γη έχει μόνο πέντε χρόνια ζωής ("Five Years"). Ο Ziggy είναι ένας bisexual εξωγήινος σουπερ σταρ που προσπαθεί στην ουσία να σώσει τον κόσμο. Ένα είδος αστρικού προφήτη που θα πεθάνει για χάρη της ανθρωπότητας.

H άνοδος - Ένας ανδρόγυνος ροκ ν ρολ μεσσίας έρχεται από το διάστημα για να σώσει τον κόσμο

Λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του Honky Dory (1971), ο Bowie φέρνει δειλά δειλά στη ζωή τον Ziggy μέσα από μικρές live εμφανίσεις που χαρακτηρίζονταν από εξωφρενικά κοστούμια και τολμηρό φουτουριστικό make up οι οποίες τράβηξαν αμέσως την προσοχή του κοινού. Ήταν μόνο η αρχή. Το καλοκαίρι του '72 κυκλοφορεί το πέμπτo του studio album που έμελλε να γίνει ορόσημο μιας ολόκληρης εποχής.


Το "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" είναι ένα concept άλμπουμ.

Όλος ο δίσκος βασίζεται στην ιστορία του Ziggy Stardust, ενός ροκ σταρ που λειτουργεί σαν αγγελιαφόρος των μηνυμάτων που η εξωγήινη μορφή ζωής θέλει να στείλει στον πλανήτη μας.

Η Γη έχει μόνο πέντε χρόνια ζωής ("Five Years"), και η ανθρωπότητα οδεύει προς το τέλος της λόγω έλλειψης φυσικών πόρων. Ο Ziggy είναι ένας bisexual εξωγήινος σουπερ σταρ που προσπαθεί στην ουσία να σώσει τον κόσμο.

Είναι σεξουαλικά αχαλίνωτος, κάνει κατάχρηση ναρκωτικών, αλλά φέρει μήνυμα αγάπης και ειρήνης στον κόσμο. Στο τέλος θα καταστραφεί από τις επικίνδυνες συνήθειές του, αλλά κυρίως από την αγάπη των γήινων οπαδών που ενέπνευσε. Ένα είδος αστρικού προφήτη που θα πεθάνει για χάρη της ανθρωπότητας.

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter


Η ιστορία της ανόδου και της πτώσης τού είναι προμελετημένη, και ο Bowie την διηγείται μέσα από τα έντεκα κομμάτια του δίσκου που λειτουργούν ως αρχή μέση και τέλος της.

Five Years, Soul Love, Moonage Daydream, Starman, It ain't easy, Lady Stardust, Star, Hang on to Yourself, Ziggy Stardust, Suffragette City, και τέλος Rock N Roll Suicide.


Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Bowie θα καταπιανόταν με τον γοητευτικό κόσμο του διαστήματος.Ήδη από το 1969 είχε κυκλοφορήσει το Space Oddity όπου μας συστήνει τον Major Tom, τον πρώτο του αστρο- ήρωα. Τον χαρακτήρα που έθεσε τα θεμέλια του Ziggy Stardust.

To κοινωνικό πλαίσιο του φαινομένου Ziggy Stardust - Space Oddity

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Bowie θα καταπιανόταν με τον γοητευτικό κόσμο του διαστήματος.

Ήδη από το 1969 είχε κυκλοφορήσει το single Space Oddity όπου μας συστήνει τον μοναχικό αστροναύτη Major Tom, τον πρώτο του αστρο- ήρωα. Τον χαρακτήρα που έθεσε τα θεμέλια της εποχής του Ziggy Stardust.

To single έκανε μεγάλη επιτυχία φτάνοντας στο νούμερο 5 των βρετανικών charts, ο ομώνυμος δίσκος που ακολούθησε όμως δεν τα πήγε καθόλου καλά. Έντεκα χρόνια μετά, το 1980, ο Bowie θα ξαναθυμηθεί τον Major Tom στο τραγούδι Ashes to Ashes (δισκ. Scary Monsters and Super Creeps), όπου το θέμα των ναρκωτικών επανέρχεται: "Ashes to ashes, funk to funky, We know Major Tom's a junkie. Strung out in heaven's high, Hitting an all-time low".

Δύο χρόνια μετά το Space Oddity, το 1971, ο Bowie γράφει το Moonage Daydream στο οποίο γίνονται οι πρώτες ευθείες αναφορές σε έναν ροκ ν ρολ μεσσία που θα έρθει από το διάστημα για να σώσει τον κόσμο.

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter


Πίσω στο 1969

Δέκα μέρες μετά την κυκλοφορία του single ο άνθρωπος θα πατήσει για πρώτη φορά στο φεγγάρι, ενώ την προηγούμενη μόλις χρονιά είχε βγει στις αίθουσες το sci fi έπος του Κιούμπρικ, "Η Οδύσσεια του Διαστήματος" – μία ταινία που σύμφωνα με δηλώσεις του επηρέασε βαθύτατα τον Bowie. Ο τίτλος εξάλλου του Space Oddity είναι ευθεία αναφορά στην ταινία.

Η εποχή "σήκωνε" στα σίγουρα έναν ροκ ν ρολ ήρωα που έρχεται από τα άστρα.


Space Oddity Trivia:
Το 2013 ο αστροναύτης Chris Hadfield τραγουδά σε μία γλυκύτατη εκτέλεση το τραγούδι του Bowie μέσα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Είναι η πρώτη φορά που το Space Oddity ακούγεται μακριά από τη γη, και το βίντεο του Hadfield γίνεται αμέσως viral. Ο δημιουργικός αστροναύτης όμως βρήκε σχεδόν τον μπελά του.


Η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του Space Oddity έβαλε φρένο και κατέβασε το βίντεο μόλις η άδεια που είχε πάρει προηγουμένως ο αστροναύτης έληξε. Η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον του ίδιου του Bowie για την όλη ψυχρή αντιμετώπιση, ο οποίος όμως δήλωσε ότι είναι στο πλευρό του Hadfield και ότι στην πραγματικότητα δεν έχει στην κατοχή του κανένα απολύτως δικαίωμα του τραγουδιού (!) Τελικά η άδειά του ανανεώθηκε για άλλα δύο χρόνια.


Απολαύστε το:

Πώς δημιουργήθηκε η περσόνα του Ziggy Stardust, και από πού βγήκε το όνομά του

Ο David Bowie εμπνεύστηκε τον Ziggy από τον θρυλικό Vince Taylor, τον οποίο γνώρισε αφού ο βρετανός ροκ ν ρολ τραγουδιστής -που έκανε επιτυχία τις δεκαετίες του '50 και του '60- είχε υποστεί ένα νευρικό κλονισμό και πίστευε ότι είναι ένα είδος θεού και εξωγήινου.


Εκτός από τον Taylor μεγάλη επιρροή για τον Bowie ήταν ο Legendary Stardust Cowboy (a.k.a Carl Odam). Ένας underground performer που θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους του κινήματος του psychobilly, με εμμονή στην εξερεύνηση του διαστήματος.


Ο Legendary Stardust Cowboy "δάνεισε" το όνομά του στο alter ego του Bowie, ενώ το όνομα Ziggy προέκυψε, σύμφωνα με τον ίδιο, από ένα ραφείο με το ίδιο όνομα που είδε τυχαία. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Q, το 1990, αναφέρει "Μου άρεσε που περιείχε το όνομα του Iggy (Pop) μέσα , αλλά στην ουσία ήταν το όνομα ενός ραφείου. Και εφόσον ήξερα από την αρχή ότι ένα τεράστιο μέρος της περσόνας του Ziggy Stardust θα είχε να κάνει με τα ρούχα, το θεώρησα καλή ιδέα".

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Ο Bowie εμπνεύστηκε τον Ziggy από τον Vince Taylor, τον οποίο γνώρισε αφού είχε υποστεί ένα νευρικό κλονισμό και πίστευε ότι είναι ένα είδος θεού και εξωγήινου.Εκτός από τον Taylor μεγάλη επιρροή ήταν ο Legendary Stardust Cowboy. Ένας underground performer πρωτοπόρος του κινήματος του psychobilly, με εμμονή στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Ο Legendary Stardust Cowboy "δάνεισε" το όνομά του στο alter ego του Bowie, ενώ το όνομα Ziggy προέκυψε από την ονομασία ενός ραφείου. "Μου άρεσε που περιείχε το όνομα του Iggy (Pop) μέσα , αλλά ήταν το όνομα ενός ραφείου. Και ο Ziggy Stardust είχε να κάνει πολύ με τα ρούχα"


Όσο για τις θεωρίες σχετικά με ποιον ροκ ήρωα είχε κατά νου ο Bowie όταν "έπλαθε" τον Ziggy, οι επικρατέστεροι είναι οι Iggy Pop (προφανώς), Lou Reed, Marc Bolan και Jimi Hendrix – κυρίως εξ' αιτίας της αναφοράς ότι ήταν αριστερόχειρας.

Tα κοστούμια

To σήμα κατατεθέν του Ziggy Stardust ήταν τα απίθανα φουτουριστικά κοστούμια του. Όλα τα ρούχα της περιοδείας σχεδιάστηκαν από τον 27χρονο τότε Kansai Yamamoto, η προσωπικότητα και το στυλ του οποίου υπήρξαν και βασική επιρροή του Bowie για την γέννηση του εξωγήινου συνταξιδιώτη του.

Σε συνέντευξή του στα τέλη των 90s ο τραγουδιστής δήλωσε ότι στην πραγματικότητα δεν έχει κρατημένα τα περισσότερα κομμάτια της συλλογής, "αλλά έχω τις μπότες, εκείνες τις κόκκινες μπότες!" (που στην πραγματικότητα άνηκαν στην συλλογή της περιοδείας του ακριβώς επόμενου δίσκου, "Aladdin Sane").

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Η ιεροτελεστία του βαψίματος ήταν για τον τραγουδιστή μια πολύ σοβαρή και προσωπική υπόθεση, και η όλη διαδικασία τον χαλάρωνε πριν από κάθε συναυλία. Τα περισσότερα πράγματα για το μακιγιάζ τα έμαθε από μία Γιαπωνέζα καμπούκι σταρ.


Τέλος, το μακιγιάζ του Ziggy ο Bowie το επιμελούταν μόνος του, χωρίς να δέχεται καμία βοήθεια ή συμβολή από ειδικούς ("Τι ξέρεις εσύ από μακιγιάζ, είσαι γυναίκα!").

Η ιεροτελεστία του βαψίματος ήταν για τον τραγουδιστή μια πολύ σοβαρή υπόθεση, και η όλη διαδικασία τον χαλάρωνε και τον έβαζε στον ρόλο πριν το κάθε συναυλία.

Τις περισσότερες γνώσεις και τεχνικές επί του θέματος τις έμαθε από μία Γιαπωνέζα καμπούκι σταρ, την Tamasaburo, με την οποία γνωρίστηκε σε ένα ταξίδι του στην Ιαπωνία.

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
To σήμα κατατεθέν του Ziggy Stardust ήταν τα απίθανα φουτουριστικά κοστούμια του. Όλα τα ρούχα της περιοδείας σχεδιάστηκαν από τον 27χρονο τότε Kansai Yamamoto
Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Από τις τελευταίες μέρες της εποχής Ziggy Stardust

Η παραγωγή του δίσκου

Tα πρώτα session του "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" ξεκίνησαν λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Hunky Dory, και ολοκληρώθηκαν μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, στο Λονδίνο.


Το συγκρότημα του Bowie, οι Spiders from Mars, ήταν οι Mick Ronson ( ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά, πλήκτρα), Trevor Bolder (μπάσο), και ο Mick Woodmansey (τύμπανα).


Ο δίσκος έφτασε στο Νο 5 στα βρετανικά, και το Νο75 στα αμερικανικά charts. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους όλων των εποχών (Rolling Stone, Q, TIME, κτλ).

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter

Η πτώση του Ziggy Stardust

Για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου o Bowie περιόδευε με τις Αράχνες του γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Τα υπόλοιπα μέρη του γκρουπ άρχισαν να πιστεύουν ότι θα συνέχιζαν αυτό το art project για χρόνια, ίσως και για πάντα.

Όμως ο βασικός ήρωας είχε κουραστεί και ένιωθε "πλακωμένος" από την επιτυχία του alter ego του . Ο Ziggy Stardust είχε πλέον γίνει ένα τέρας, και ο Bowie έπρεπε να τον σκοτώσει.

Στις 3 Ιουλίου του 1973, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά τη "γέννησή" του, ο Ziggy Stardust θα "πέθαινε" όπως γεννήθηκε - πάνω στη σκηνή.

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Η φωτογραφία του εξωφύλλου τραβήχτηκε έξω από το γουνάδικο “K.West”, στην Heddon Street του Λονδίνου. “Είναι πολύ κρίμα που πλέον έχουν κατεβάσει την πινακίδα. Ο κόσμος είχε αναπτύξει ένα σωρό θεωρίες για το τι μπορεί να σήμαινε το Κ.West, που θύμιζε την λέξη quest(περιπέτεια, αποστολή). Όλοι πίστευαν ότι είναι κάποιου είδους κωδικός”
Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Ziggy Stardust and the Spiders from Mars


Το live στο Λονδρέζικο Hammersmith Odeon, το οποίο κινηματογραφούσε ο D.A. Pennebaker στα πλαίσια του γνωστού ντοκιμαντέρ "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars: The Motion Picture", δεν ήταν μόνο το τελευταίο της περιοδείας τους αλλά και το τελευταίο όπου ο Bowie θα εμφανιζόταν ως Ziggy Stardust.

Η live ανακοίνωση έπιασε εξ' απροόπτου τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.


Ο Ζiggy ήρθε από το διάστημα για να σώσει τον κόσμο, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Πριν φύγει όμως έσωσε σίγουρα το ροκ ν ρολ.

Η συναρπαστική ιστορία του Ziggy Stardust, του ανδρόγυνου ροκ σταρ από το διάστημα Facebook Twitter
Η επιτυχία του alter ego του Bowie τον είχε κουράσει. Ο Ziggy Stardust είχε πλέον γίνει ένα τέρας, και ο Bowie έπρεπε να τον σκοτώσει.Στις 3 Ιουλίου του 1973 ο Ziggy Stardust θα "πέθαινε" όπως γεννήθηκε - πάνω στη σκηνή.

Ακούστε ολόκληρο τον δίσκο (δεν είναι εύκολο να επιλέξεις): 

 Ο πιο όμορφος δίσκος που έγινε ποτέ...

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια