Ο Arca μόλις ανέβασε ένα βίντεο που παραβιάζει όλους τους κανόνες του YouTube

Ο Arca μόλις ανέβασε ένα βίντεο που παραβιάζει όλους τους κανόνες του YouTube Facebook Twitter
1

Είναι από τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς της γενιάς του και ο νέος δίσκος του είναι γεγονός παντού, παρόλο που δεν είναι καθόλου εύκολος. Η ψυχρή ηλεκτρονική μουσική αποκτάει συναίσθημα και γίνεται όσο πιο προκλητική μπορεί να γίνει μέσα από τους ήχους του και τις εικόνες του Jesse Kanda –ο οποίος είναι επίσης πρωτοπόρος και ακραία προκλητικός. Ο συνδυασμός τους είναι από τα πιο εκκεντρικά και εξωφρενικά μίγματα που μπορείς να πετύχεις σήμερα. Και όχι μόνο στη μουσική.

Το βίντεο που μόλις ανέβασαν (και έχει αρχίσει να αναπαράγεται και από τα πιο mainstream μέσα) ξεπερνάει όλα τα όρια που θέτει το YouTube για το τι θεωρείται πορνογραφία και παίζει από το πρωί ανενόχλητο, παρόλο που δείχνει πολύ κοντινά πλάνα από τα απόκρυφα του Arca.

Οι σιχαμερές λεπτομέρειες είναι σπυριά από ρόδια και όχι άρρωστα μέρη, όπως νομίζεις στην αρχή.

«Γιατί θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για τα γυμνά μας σώματα;» γράφουν στο Dazed που έκανε την πρεμιέρα του Front Load. «Επειδή όμως είναι λίγο σαν μεσαίωνας και υπάρχουν κανόνες, γυρίστε την οθόνη προς το μέρος σας για να το δείτε».    

Το κομμάτι είναι ένα από τα 20 που υπάρχουν στο Mute, το άλμπουμ του που έχει διχάσει όσους το ακούν. Για κάποιους είναι αριστούργημα.

Να θυμίσω ότι πριν από μερικούς μήνες το instagram έκλεισε το λογαριασμό του Arca επειδή ανέβασε το artwork που του έφτιαξε ο Jesse Kanda για ένα από τα single του και προκάλεσε χαμό στα social media. To YouTube δεν έχει ακόμα τολμήσει να σβήσει το βίντεο. Για να δούμε για πόσο θα το αφήσει –γιατί αν μείνει ανενόχλητο θα είναι η αρχή μιας νέας κατάστασης…

Δες το βίντεο με δικιά σου ευθύνη (προσοχή, περιέχει σκληρές εικόνες!).

Update: Άντεξε μόνο 11 ώρες στο youtube αλλά μπορείς να το δεις στο vimeo.

Arca - Front Load (Official Video) from Arca on Vimeo.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Περίμενα περισσότερα σχόλια κάτω απο αυτή την ανάρτηση. Το βίντεο δε μπορώ να το κρίνω. Δε με σόκαρε, πραγματικά έχω δει και χειρότερα. Δε θεωρώ καν οτι περιέχει "σκληρές εικόνες" απλώς γυμνό. Μόνο του το βίντεο στέκεται μια χαρά και του πάει η μουσική. Παίζει με το μυαλό σου και με τα ταμπού που έχουμε σα κοινωνία, κάτι που μου αρέσει πολύ σαν ιδέα. Ενώ κι εγώ είχα διαβάσει οτι είναι σπυριά απο ρόδι ένιωσα αηδία. Ο εγκέφαλός μου αντέδρασε ανεξάρτητα απο την προηγούμενη πληροφορία συσχετίζοντας μια αθώα εικόνα σε κάτι άρρωστο. Τότε ένιωσα άβολα με τον εαυτό μου και με το μυαλό μου που έκανε τέτοια σκέψη.Για μένα το βίντεο θέλει να ανοίξει ένα διάλογο με το θεατή. Θέλει να δούμε το βίντεο αφήνοντας στην άκρη τις προκαταλήψεις μας και την κριτική μας ματιά. Είναι απλώς το σώμα του, είναι εκείνος χωρίς προστατευτικά. Μπορείς να δεις, να κρίνεις να σχολιάσεις. Καθοδηγεί νευρικά τη ματιά σου εκεί που θέλει. Φαντάζομαι πως έτσι θέλει απο μας ο Arca να ακούσουμε τη μουσική του. Ακούστε το τραγούδι και προσπαθήστε να δείτε το βίντεο χωρίς προκαταλήψεις. Λίγα επίσημα βιντεοκλιπ ή βίντεο αρτ με έχουν αγγίξει. Το παραπάνω είναι ένα απο αυτά. Είναι τουλάχιστο ενδιαφέρον.Δείτε το και ακούστε και το άλλο εξαιρετικό τραγούδι του Arca το Vanity.Εννοείται πως μετά απο αυτό, αν τον πετύχω σε φεστιβαλ κοντά στην πόλη μου, έχω κλείσει εισιτήρια τρέχοντας.