Γράφω για την πάρτη μου και θα λέω ό,τι γουστάρω

Γράφω για την πάρτη μου και θα λέω ό,τι γουστάρω Facebook Twitter
1

Τον Δεκέμβριο του 1996, ανησυχώντας για την επίδραση του «τολμηρού» τέταρτου album "Insomniac" των Green Day στον οκτάχρονο γιο της, μια οργισμένη μητέρα αποφάσισε να γράψει μια ελαφρώς επιθετική επιστολή παραπόνων στην μπάντα. Προφανώς χτύπησε κάποιο ευαίσθητο σημείο και σύντομα έλαβε μια ιδιόχειρη επιστολή ως απάντηση από τον τότε 24χρονο frontman τους, τον Billie Joe Armstrong.

Το περιεχόμενο των επιστολών αυτών φαίνεται ότι ενέπνευσε το τραγούδι Reject του επόμενου album των Green Day, Nimrod.

Ιδού η επιστολή της διαμαρτυρόμενης μάνας:

2 Δεκεμβρίου 1996,

Green Day

P.O Box 710

Berkeley, CA 94701 – 0710

Σχ: Insomniac

Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

 

Είμαι γονέας και έχω θορυβηθεί πολύ από την κασσέτα που άκουγε ο 8 ετών γιος μου. Η 60 ετών γιαγιά του την αγόρασε ως δώρο γενεθλίων και δεν γνώριζε καθόλου το τολμηρό περιεχόμενο της. Το κατάστημα από το οποίο την αγόρασε δεν είχε τοποθετήσει κάποια σήμανση ή ειδικό χρώμα ώστε να προειδοποιεί τους γονείς για το περιεχόμενο της. Του ζητήματος αυτού σκοπεύω να επιληφθώ απευθυνόμενη στους κατάλληλους ανθρώπους.

Δεν είναι δυνατόν να γράψει κανείς πια μουσική; Η κασσέτα αυτή δεν είναι κάτι για το οποίο οποιοσδήποτε τραγουδιστής/μουσικός θα έπρεπε να υπερηφανεύεται. Είναι τρομακτική και σαφώς μία από τις χειρότερες ερμηνείες οποιασδήποτε "μορφής τέχνης" που είχα ποτέ την ατυχία να ακούσω. Γνωρίζω ότι το συγκρότημα μπορεί να γράψει "καλή μουσική" γιατί τους έχω ακούσει στο παρελθόν. Για παράδειγμα το τραγούδι "When I come around" είναι ένα από τα αγαπημένα του γιου μου. Το τραγουδούσε με τον μπαμπά του όποτε το έπαιζε το MTV ή όταν ήταν μαζί στο αυτοκίνητο.

 

Δυστυχώς για εσάς δεν χρειάζεται να τραγουδάει κανείς σκουπίδια για να έχει κόσμο να τον ακούει. Κι αν αυτό δημιουργεί ρεύμα τότε θα πρέπει να αναρωτηθεί τι είδους ανθρώπους θέλει να τον ακούνε! Ίσως αυτό να μην σας κάνει να αλλάξετε το είδος της μουσικής που παίζετε ή να αλλάξει τις απόψεις σας για την τέχνη του να κάνεις μουσική αλλά με βοηθάει να γνωρίζω ότι υπάρχει μια οικογένεια λιγότερη που θα αγοράζει τέτοια σκουπίδια και επειδή έχω μεγάλο στόμα θα μιλήσω σε όλους όσους γνωρίζω.

 

Η κασέτα αυτή είναι σκουπίδι όπως θα δείτε και θα την βρείτε συνημμένη στον φάκελο. Γιατί δεν κάνετε κάτι θετικό και να γίνετε καλύτεροι!!!! Δεν υπάρχουν αρκετά σκουπίδια στον κόσμο; Όλες οι σκέψεις που βοηθάτε να μπουνε στα μυαλά της νεολαίας μας είναι τρομακτικές. Έχετε τόση επιρροή γιατί δεν την χρησιμοποιείτε για κάτι ΚΑΛΟ;

 

Υπογραφή,

[έχει αφαιρεθεί]

 


 

Και η πληρωμένη απάντηση:

[έχει αφαιρεθεί]

 

Μόλις έλαβα την επιστολή σου και αυτή είναι η απάντηση μου.

 

Δεν γράφω μουσική για γονείς, παππούδες ή οκτάχρονα. Γράφω για την πάρτη μου και θα λέω ό,τι γουστάρω. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ κάνω ότι θέλω... Εσύ ό,τι σου πούνε.

 

Προφανώς δεν ανήκουμε στον ίδιο πλανήτη, πόσο μάλλον στην ίδια παρέα. Ανθρώπους σαν εσένα τους βρίσκω προσβλητικούς και "με βοηθάει" να γνωρίζω ότι δεν θα ξαναγοράσετε τους δίσκους μας. Την επόμενη φορά σου προτείνω να το ψάξεις λίγο πριν αγοράσεις τέτοια "σκουπίδια" για το αγοράκι σου. Μπορεί και να εξοικονομήσεις λίγα φράγκα.

 

Billie Joe και τα υπόλοιπα μέλη των Green Day

(υπογραφή)

 

Υ.Γ. Έχεις δίκιο και σε κάτι...Έχεις όντως μεγάλο στόμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια