Τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Harvey McKay συνθέτουν μια εξαιρετική techno playlist

Τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Harvey McKay συνθέτουν μια εξαιρετική techno playlist Facebook Twitter
Η αισθητική του πίσω από τα decks ενισχύει τη μουσική του κοσμοθεωρία, αφού διαλέγει τα καλύτερα απ' όλο το φάσμα της χορευτικής μουσικής, τα οποία «μπλέκει» στα sets του με αριστοτεχνικό τρόπο.
0

Ο Harvey McKay αναδύθηκε από την underground σκηνή της Γλασκώβης για να κάνει το όνομά του συνώνυμο της πλευράς της techno που λίγοι τολμούν να προσπαθήσουν: ενσωμάτωσε τη σόουλ και τη μελωδία σε δυνατά μπάσα και σκοτεινές ατμόσφαιρες. Αν και αρνείται πεισματικά να κατηγοριοποιηθεί, το κοινό της techno του έδωσε τα εύσημα στον χώρο, αναδεικνύοντας τη δουλειά του και τον έσπρωξε δυνατά στις πρώτες θέσεις των charts του Beatport, με εννιά κυκλοφορίες στο Top 10 και τρεις στο No 1, κάνοντάς τον, τελικά, τον τέταρτο πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη σε πωλήσεις για το 2014. O McKay έχει πετύχει το απόλυτο πεντάστερο σε ό,τι έχει να κάνει με τις σημαντικές δισκογραφικές εταιρείες, δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει με τη σφραγίδα των Drumcode, Cocoon, Bedrock, Intec και Soma. Η αισθητική του πίσω από τα decks ενισχύει τη μουσική του κοσμοθεωρία, αφού διαλέγει τα καλύτερα απ' όλο το φάσμα της χορευτικής μουσικής, τα οποία «μπλέκει» στα sets του με αριστοτεχνικό τρόπο. Λίγες μέρες πριν έρθει στη χώρα μας τον βάλαμε να διαλέξει τα 10 αγαπημένα του κομμάτια και να μας εξηγήσει γιατί του αρέσουν.


1.

Harvey McKay – Black Dolphin (Drumcode)

Η νέα μου δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από την Drumcode. Νιώθω πως έχει κάτι εντελώς απροσδόκητο, σαν κάτι να βγαίνει από το σκοτάδι και να σε συνεπαίρνει όταν χορεύεις.

 

2.

Markus Suckut – 10 Y (Rekids)

Ένα πολύ δυναμικό και ρυθμικό techno κομμάτι που μου θυμίζει τις παλιές εποχές, αγγίζει την τελειότητα και το λατρεύω.

 

3.

Secret Cinema & Egbert – Maximaal (Drumcode)

Αυτό εδώ είναι εκρηκτικό μέχρι και το τελευταίο του δευτερόλεπτο. Ο ήχος που θυμίζει ξυλόφωνο κάνει την εμφάνισή του στο σωστό σημείο, η ενέργειά του είναι απίστευτη.

 

4.

Alias GB – NRG (Ακυκλοφόρητο)

Αυτό είναι άλλο ένα κομμάτι από εμένα και τον αδερφό μου Ryan McKay ως Alias GB. Βασίσαμε τη δύναμή του στα κρουστά και είναι από αυτά που παίζεις τη στιγμή του «πανικού» σε ένα κλαμπ. Εδώ βλέπετε τον Adam Beyer να το τεστάρει στο κοινό, πριν από λίγο καιρό.

5.

Tiga – Planet E (Dense & Pika Remix) (Counter Records)

Το παίζω σταθερά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τα συνθεσάιζερ «σκοτώνουν» και είναι πολύ σκοτεινά, η πιο αγαπημένη μου δουλειά των Dense & Pika μέχρι στιγμής.

 

6.

Jewel Kid – The Highway Man (Break New Soil)

Έχει μια old school techno ενέργεια που με ξεσηκώνει. Με ό,τι και να το μιξάρω ακούγεται τέλειο.

 

7.

Alias – Dream Taker (Drumcode)

Άλλο ένα κομμάτι που φτιάξαμε με τον αδερφό μου. Αγαπώ το διεστραμμένο synth που βάλαμε, είναι τόσο σκοτεινό και ζεστό συγχρόνως. Αν το ακούσεις σε κλαμπ, νιώθεις πως η μουσική αναπηδάει στους τοίχους.

 

8.

Slam – Vapour (Soma)

Καταπληκτική δουλειά από τους Slam, ένας δίσκος που ζωντανεύει, όταν τον παίζεις live.

 

9.

Perc – Look What Your Love Has Done To Me (Perc Trax)

Κομμάτι-τέρας στο dancefloor, τα σπάει όσο κανένα άλλο!

 

10.

Env3 – Typ 14 (Beard Man)

Αντικειμενικά απίστευτα snares, ένα απολαυστικότατο techno κομμάτι που σε κερδίζει αμέσως.

 

 

Ο Harvey McKay θα βρίσκεται στο Cabana Club στην Πάτρα το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM