Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε η Ladydust

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε η Ladydust Facebook Twitter
Θα υπέθετε κάποιος ότι και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey...
0

Mansun- Attack Of The Grey Lantern

Πολλοί, πολλοί δίσκοι μέσα στην ψυχή μου, κι ομολογουμένως το να ξεχωρίσω έναν αποκλειστικά, έχει να κάνειμε το πλαίσιο του συγκεκριμένου άρθρου και με πολύ ειδικά κριτήρια, που μάλιστα έχουν να κάνουν και με προσωπικά μου βιώματα. Κάνοντας το λοιπόν, έστω και με περισσή δυσκολία, θα αναφερθώ στο «The attack of the grey lantern» των Βρετανών Mansun, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1997, από την εταιρεία Parlophone.

Όταν μάλιστα το είδωλο σου, (και δεν αναφέρομαι σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον ένα και μοναδικό John Peel από το ιστορικό BBC radio1), είναι αυτός χάρη στον οποίο το αναφερόμενο album απέκτησε περισσότερη δημοσιότητα,  τα πράγματα βγάζουν και περισσότερη λογική σχετικά με τη σύντομη ιστορία που πρόκειται να αφηγηθώ. Καταρχάς, ας πω πως κατά τον Paul Draper, frontman της μπάντας, το «The attack of the grey lantern» αποτελεί κατά το ήμισυ θεματικό album, το οποίο μάλιστα αναφέρεται σε έναν super ήρωα, τον επονομαζόμενο ‘Grey Lantern’, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σειρά από ανήθικους κατοίκους σ’ ενα φανταστικό αγγλικό χωριό.

Θα υπέθετε κάποιος, (και δικαίως μάλιστα), ότι στην περίπτωση της Ladydust, και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή  για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey. Λέγοντας «έτυχε» αναφέρομαι σ’ ένα μεσημέρι αρκετά παλιά, και ανακαλώ τον εαυτό μου να στέκεται μπροστά σε μια τεράστια δισκοθήκη, στο μέρος όπου ήταν resident ένας φίλος, κάνοντας πρόβα σ’ ένα εικονικό σετ μου, δοκιμάζοντας την κονσόλα και τα decks για πρώτη φορά.«Διάλεξε ένα δίσκο», θυμάμαι να μου λέει ο φίλος μου. Έτσι και έκανα, επιλέγοντας στην τύχη αυτόν και η στιγμή εκείνη παραμενει απο τότε, ανεξίτηλη στη μνήμη. Ήταν  όμως, ούτος ή άλλος από τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Πρωτιές στα charts, ενώ η Guardian ή το melody maker το συγκατέλεγαν ήδη στα πιο σημαντικά album της χρονιάς.

Για μένα είναι σίγουρα στο top 5 της καρδιάς μου για όλες τις χρονιές.

 

Info

Η Ladydust θα εμφανιστεί στο Tiki-Athens, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Περισσότερα για τις μελλοντικές εμφανίσεις της εδώ


Eπιμέλεια:
Βαγγέλης Μακρής

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM