Το πρώτο τριπλό άλμπουμ στη μακρόχρονη πορεία του Bob Dylan μόλις κυκλοφόρησε

Το πρώτο τριπλό άλμπουμ στη μακρόχρονη πορεία του Bob Dylan μόλις κυκλοφόρησε Facebook Twitter
0
Το πρώτο τριπλό άλμπουμ στη μακρόχρονη πορεία του Bob Dylan μόλις κυκλοφόρησε Facebook Twitter
Γνώμη μου είναι, λοιπόν, πως αντί ο Dylan να συνεχίσει να μας βομβαρδίζει με δίσκους διασκευών, παραδίδει τώρα ένα τριπλό ανάλογο άλμπουμ, καθαρίζοντας μια και καλή με το κλασικό αμερικανικό ρεπερτόριο.

Είχαν προηγηθεί τα άλμπουμ «Shadows in the night» (2015) και «Fallen Angels» (2016), στα οποία ο Bob Dylan απέδωσε jazz standards του Frank Sinatra και όχι μόνο, τραγούδια περασμένων δεκαετιών ταυτισμένα με τις μεγαλύτερες φωνές των ΗΠΑ από τη δισκογραφία, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Σήμερα, ως κάτοχος του βραβείου Νόμπελ κιόλας, επιστρέφει με τρεις χωριστούς δίσκους στη συσκευασία του ενός, αφού το concept είναι και πάλι κοινό: τριάντα τραγούδια, από δέκα στον κάθε δίσκο που δεν διακρίνονται από καμία υφολογική ή ηχητική ανομοιογένεια, απλώς τους δόθηκαν τρεις διαφορετικοί τίτλοι – «Til' the sun goes down» στον πρώτο, «Devil Dolls» στο δεύτερο και «Comin' home late» στον τρίτο, υπό τον γενικό τίτλο «Triplicate».


Με το ίδιο team μουσικών (Charlie Sexton, Donnie Herron και Dean Parks στις κιθάρες, Tony Garnier στο μπάσο και George Receli στα τύμπανα), οι ηχογραφήσεις και αυτών των τραγουδιών έγιναν την ίδια εποχή με τις δύο προηγούμενες δουλειές του Dylan και έμειναν, ως φαίνεται, στο συρτάρι, προκειμένου να δώσουν πνοή σε πολλά διαφορετικά δισκογραφικά πρότζεκτ. Γνώμη μου είναι, λοιπόν, πως αντί ο Dylan να συνεχίσει να μας βομβαρδίζει με δίσκους διασκευών, παραδίδει τώρα ένα τριπλό ανάλογο άλμπουμ, καθαρίζοντας μια και καλή με το κλασικό αμερικανικό ρεπερτόριο. Ελπίζω δηλαδή, διότι Dylan είν' αυτός και ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του!

Τα ακούς και φαντάζεσαι τον Bob Dylan ως διασκεδαστή-οικοδεσπότη κάποιου χριστουγεννιάτικου γκαλά, με παπιγιόν και κοστούμι, όπως ακριβώς τον φωτογράφισε ο John Shearer για την έκδοση του «Triplicate».


Γιατί, όπως τα ξαναείπαμε εδώ και εδώ, o Bob Dylan είναι υπεράνω κριτικής και δικαιούται να κάνει ό,τι του καπνίσει! Θα μπορούσε, βέβαια, να φτιάξει έναν δίσκο «επικαιρότητας»: η πρόσφατη εκλογική νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο θέμα και θα ενδιέφερε την παγκόσμια κοινότητα η γνώμη-έκφραση ενός Dylan. Ας τον αφήσουμε ωστόσο στην ησυχία του –γίνεται και 76 ετών τον ερχόμενο μήνα ο άνθρωπος–, όπως μας αφήνει κι εκείνος, κι ας προσπαθήσουμε να γευτούμε τους καρπούς της νέας, κομματάκι συντηρητικής «μαγειρικής» του. Με το «Triplicate» ο Dylan παραμερίζει ξανά την τέχνη της προσωπικής του τραγουδοποιίας και βγαίνει μπροστά ως ερμηνευτής. Όπως εύστοχα σημειώνει ο Tom Piazza στο ένθετο της έκδοσης, «όταν έχεις κυριαρχήσει για 55 χρόνια στο τοπίο της μουσικής σύνθεσης, έρχεται η στιγμή να αναμετρηθείς ως τραγουδιστής με τον κολοφώνα της ρομαντικής μελωδίας και του πιο αρτίστικου τραγουδιού όλων των εποχών». Δεκτό! Έτσι κι εδώ, από τη μια υπάρχουν πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, από το «Stormy Weather» και το «As time goes by» μέχρι το «Once upon a time» και το «Sentimental Journey», αλλά και πιο άγνωστα σαν τα «There's a flaw in my flue», «I could have told you» και «It's funny to everyone but me».

Το πρώτο τριπλό άλμπουμ στη μακρόχρονη πορεία του Bob Dylan μόλις κυκλοφόρησε Facebook Twitter


Τα ακούς και φαντάζεσαι τον Bob Dylan ως διασκεδαστή-οικοδεσπότη κάποιου χριστουγεννιάτικου γκαλά, με παπιγιόν και κοστούμι, όπως ακριβώς τον φωτογράφισε ο John Shearer για την έκδοση του «Triplicate». Το τελευταίο δεν αποτελεί απαραιτήτως μομφή, όταν τις από ψυχής ερμηνείες του συνοδεύει μια μπάντα με έναν ήχο εξαιρετικά καλαίσθητο.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM