Όντως, τα κορίτσια πεθαίνουν για τον Βαγγέλη Κακουριώτη;

Όντως, τα κορίτσια πεθαίνουν για τον Βαγγέλη Κακουριώτη; Facebook Twitter
3

Αν δεν γνωρίζεις τον Βαγγέλη Κακουριώτη, είναι πιθανότατα επειδή έχεις ξεπεράσει το 15ο έτος της ηλικίας σου εδώ και καιρό, όμως ο 20χρονος τραγουδιστής είναι αυτήν τη στιγμή το πιο hot ποπ είδωλο της χώρας. Του έχουν αποδώσει τίτλους όπως «ο Justin Bieber» της Ελλάδας ή «μικρός Ρουβάς» και τα φαινόμενα λατρείας του fan club του αγγίζουν τα όρια της υστερίας.

Ο Βαγγέλης ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του επίσης επιτυχημένου boy band Boys Αnd Noise (ναι, βγήκαν και άλλα boy bands μετά τους One!), το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 μετά από διαγωνισμό δημοφιλούς χυμού που σχετίζεται ενεργά με τη μουσική. Παρά τη σύντομη καριέρα τους, οι Boys And Noise κατάφεραν να έχουν τέτοια επιτυχία, ώστε τα μέλη να θεωρήσουν ότι έκαναν τον κύκλο τους ως γκρουπ και καθένας τους ήταν πλέον έτοιμος για σόλο καριέρα.

Αδιαμφισβήτητα, ο Βαγγέλης Κακουριώτης έχει διαγράψει μέχρι στιγμής την πιο σαρωτική πορεία, συγκεντρώνοντας γύρω του ένα fan club με εκατοντάδες χιλιάδες κορίτσια που γνωρίζουν μέχρι και τι νούμερο παπούτσι φοράει και του στέλνουν δώρο μποξεράκια. Οι fans του αποκαλούνται Vkators (έχει κάνει, μάλιστα, κι ένα τατουάζ στο μπράτσο του με αυτή την ονομασία, για να τους δείξει την αγάπη του) ή πριγκίπισσες και είναι τόσο φανατικές, που δεν διστάζουν να αφιερώνουν τους λογαριασμούς τους στα social media σ' εκείνον, να τα γεμίζουν φωτογραφίες του σαν να είναι ο τοίχος του δωματίου τους, να τον παρακαλούν να ανεβάσει μια νέα φωτογραφία στο Instagram και να δηλώνουν με status updates ότι θα πεθάνουν, αν δεν επικοινωνήσουν με κάποιον τρόπο μαζί του ή αν δεν πάει στην πόλη τους για live. Τα περιοδικά τον έχουν χρίσει το νεαρότερο sex symbol. Πώς διαχειρίζεται τέτοια επιτυχία ένα αγόρι μόλις 20 χρονών, που άρχισε να βιώνει το stardom στην εφηβεία του; Ζει στην πόλη του, όπως ένα αγόρι της ηλικίας του;

Σίγουρα βοηθάει και η τύχη στη ζωή, οι συγκυρίες, σημασία έχει όμως να φροντίζεις κι εσύ να πάει καλά αυτό που κάνεις. Πρέπει να δουλέψεις για να πάει κάτι καλά.

Έχω καταγωγή από το Ναύπλιο, αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μένω στους Αμπελόκηπους και πολλά κορίτσια ξέρουν πλέον πού ακριβώς είναι το σπίτι μου, γιατί γνώριζαν σε ποιο σχολείο πήγαινα. Με περίμεναν στο σχόλασμα και με συνόδευαν μέχρι το σπίτι. Μεγαλώσαμε μαζί με τους fans μου.

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ήταν κάτι που ήρθε από μόνο του. Πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από το τι είναι γραμμένο στη μοίρα κάθε ανθρώπου. Έγραφα μουσική από μικρός, ήμουν πωρωμένος με αυτό και δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω κάτι άλλο. Θυμάμαι την πρώτη στιγμή που και εγώ και οι γονείς μου καταλάβαμε ότι έχω τον ρυθμό μέσα μου. Είχα πάει στο σπίτι ενός φίλου μου που είχε τύμπανα και ξαφνικά άρχιζα να παίζω, χωρίς να ξέρω. Η μητέρα μου, που ήταν μπροστά, πήρε αμέσως τον πατέρα μου τηλέφωνο και του είπε: «Το ακούς αυτό; Ο Βαγγέλης παίζει». Αμέσως μετά γράφτηκα σε ωδείο.

Όντως, τα κορίτσια πεθαίνουν για τον Βαγγέλη Κακουριώτη; Facebook Twitter
Δεν έχω διάσημους τραγουδιστές για είδωλα. Πρότυπό μου είναι ο πατέρας μου, επειδή ξεκίνησα μαζί του. Μου έμαθε κιθάρα και ήταν πάντα δίπλα μου. Εκτιμώ την αισθητική του και πάντα μου λέει τη γνώμη του. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ο πατέρας μου είναι μουσικός, αλλά πρέπει να τονίσω το γεγονός ότι οι γονείς μου με άφησαν ελεύθερο να αποφασίσω ο ίδιος τι ήθελα να κάνω. Δεν με κατεύθυναν. Από κει και πέρα, ο πατέρας μου μού έμαθε να παίζω κιθάρα. Την αγάπησα, εκεί γράφω τα τραγούδια μου. Παίζω, επίσης, τύμπανα και πιάνο. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με όλα τα μουσικά όργανα. Αυτήν τη στιγμή σπουδάζω Μουσική Τεχνολογία γιατί θέλω να εμπλέκομαι σε όλα τα στάδια παραγωγής της μουσικής μου.

Δεν έχω διάσημους τραγουδιστές για είδωλα. Πρότυπό μου είναι ο πατέρας μου, επειδή ξεκίνησα μαζί του. Μου έμαθε κιθάρα και ήταν πάντα δίπλα μου. Εκτιμώ την αισθητική του και πάντα μου λέει τη γνώμη του. Ωστόσο, υπάρχουν καλλιτέχνες που με επηρεάζουν και μου δίνουν ιδέες, όπως ο Ed Sheeran, η Rihanna. Μεγάλωσα με την r 'n' b και την πoπ, αλλά μεγαλώνοντας βλέπω τα πράγματα με άλλη ματιά και πιστεύω ότι η μουσική είναι μία. Θα μπορούσα να πω και ένα ελαφρολαϊκό τραγούδι ή ένα πιο ροκ, αρκεί να με εκφράζει, να μου αρέσει μελωδικά και στιχουργικά, να με καλύπτει συναισθηματικά. Αν ανοίξεις τώρα το iPod μου, τα τρία πρώτα τραγούδια που θα βρεις είναι τo «Shape of you» του Ed Sheeran, το «Are you mine?» των Arctic Monkeys  και το «This is what you came for» της Rihanna και του Calvin Harris.

Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από παιδί, που να μη σχετίζεται με τη μουσική, είναι το πρώτο μου φιλί μ' ένα κορίτσι. Τότε, πήγαινα δημοτικό.

Είμαι περήφανος για τις επιλογές μου μέχρι τώρα και δεν μιλάω μόνο για τα επαγγελματικά αλλά και για τη ζωή μου γενικότερα, για τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω δίπλα μου. Αν έχω μετανιώσει για κάτι; Γιατί να μετανιώσεις; Ό,τι γίνεται, γίνεται για κάποιον λόγο. Το έκανες, το έζησες, έμαθες από αυτό. Γι' αυτό είναι τα λάθη, αρκεί βέβαια να μην τα επαναλαμβάνεις.

Όντως, τα κορίτσια πεθαίνουν για τον Βαγγέλη Κακουριώτη; Facebook Twitter
Μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, να μοιράζω χαμόγελα, αυτό με κάνει να νιώθω καλά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Δεν κοιτάω το μετά, ζω το σήμερα. Έτσι, φροντίζω για ένα καλύτερο μέλλον επαγγελματικά, χτίζοντας το σήμερα. Είμαι παντού, στα φώτα, στον ήχο. Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα το να περνάει καλά ο κόσμος που έρχεται να με δει. Τα τραγούδια που γράφω εκφράζουν αυτό που νιώθω τώρα. Μετά δεν ξέρω τι θα γίνει.

Το τι είναι επιτυχία δεν μπορείς να το ορίσεις, είναι πολύ υποκειμενική έννοια. Ίσως το να έχεις κάνει κάτι που αρέσει στον κόσμο και σ' εσένα να είναι επιτυχία, αλλά, και πάλι, αυτή είναι η δική μου, υποκειμενική άποψη. Δεν πιστεύω ότι η επιτυχία έχει τίμημα. Στο χέρι μου είναι να μη με επηρεάσει. 

Σίγουρα βοηθάει και η τύχη στη ζωή, οι συγκυρίες, σημασία έχει όμως να φροντίζεις κι εσύ να πάει καλά αυτό που κάνεις. Πρέπει να δουλέψεις για να πάει κάτι καλά.

Για κάποιους ήταν υπερβολικό στα 16 τους ο συμμαθητής τους, ο φίλος τους, να τυγχάνει μιας κάποιας αναγνώρισης, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Κάποιοι φίλοι δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν όλο αυτό και είναι λογικό. Αυτήν τη στιγμή έχω δίπλα μου ανθρώπους που το καταλαβαίνουν, με υποστηρίζουν και, παρά τις υποχρεώσεις μου, θα βρω χρόνο να τους δω.

Όντως, τα κορίτσια πεθαίνουν για τον Βαγγέλη Κακουριώτη; Facebook Twitter
Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από παιδί, που να μη σχετίζεται με τη μουσική, είναι το πρώτο μου φιλί μ' ένα κορίτσι. Τότε, πήγαινα δημοτικό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μπορεί να μην μπορώ να βγαίνω σε μέρη που έχει πολύ κόσμο, αλλά αυτό που θέλω να κάνω, θα το κάνω. Δεν θα μπορέσω να πάω σε κλαμπ, ναι, δεν θα είμαι χαλαρός με τους φίλους μου. Γι' αυτό επιλέγουμε πιο ήσυχα μέρη με την παρέα μου. Πάμε σινεμά, βόλτες. Με είχαν προετοιμάσει οι δικοί μου ότι μπορεί να συμβεί αυτό, είμαι τυχερός όμως, γιατί είμαι σπιτόγατος έτσι κι αλλιώς. Μου αρέσει να κάθομαι σπίτι και να αφιερώνω αρκετό χρόνο στον εαυτό μου, να ταξιδεύω με το μυαλό μου, να με ανακαλύπτω. Δεν έχω χόμπι, αλλά θα ήθελα να κάνω snowboard στο βουνό. Ελπίζω να βρω τον χρόνο.

Μένω με τους γονείς μου. Κάνω τόσο πολλά, λείπω άπειρες ώρες από το σπίτι. Όταν είμαι σε περιοδεία, όπως τον περασμένο Δεκέμβρη, λείπω μέρες, οπότε με βολεύει να γυρνάω σπίτι και να βρίσκω κάποια πράγματα έτοιμα, το παραδέχομαι.

Ο θαυμασμός του κόσμου μπήκε στη ζωή μου κι έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, να μοιράζω χαμόγελα, αυτό με κάνει να νιώθω καλά. Μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω και να μπορώ, μέσα από τη δουλειά μου, να τους στέλνω ένα σημαντικό μέρος της αγάπης που μου δίνουν. Δεν κάνω κάτι που με βασανίζει, κάνω κάτι που αγαπάω.

Το κομμάτι «Η δικιά μας αγάπη», στο οποίο έχω γράψει ο ίδιος τη μουσική, αναφέρεται σε αυτό ακριβώς. Είναι μια φράση που όλα αυτά τα χρόνια με ακολουθεί και περιγράφει όσα έχω ζήσει με τους ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν.

 

Η πιο ακραία έκφραση αγάπης από τις Vkators είναι οι αγκαλιές στο stage. Φαντάσου, για να ανέβει μια κοπέλα στη σκηνή, που έχει και ένα ύψος, τι φόρα έχει πάρει! Οπότε, μετά, στην αγκαλιά, τι θα γίνει; Με το που τις βλέπω να έρχονται, παίρνω στάση αγκαλιάς, αλλά κρατάω και κόντρα για να μην πέσουμε όλοι μαζί! Φυσικά, το μεγαλύτερο άγχος μου είναι μη χτυπήσει κανείς. Έχει τύχει να ανέβουν 8-10 μαζί στη σκηνή. Τα δώρα που μου φέρνουν είναι συνήθως αρκουδάκια, σοκολάτες, ζελεδάκια, αλλά έχει τύχει να μου φέρουν και μποξεράκια.

Τα social media τα χειρίζομαι μόνος μου, θέλω να είμαι ο ίδιος σε επαφή μαζί τους και να μοιράζομαι στιγμές. Όταν ανεβάζω μια φωτογραφία στο Instagram περιμένω λίγο, γιατί πραγματικά κολλάει το κινητό από τα πολλά likes που σκάνε μαζί! Παλιά είχα περισσότερο χρόνο να σχολιάζω ή να απαντάω σε μηνύματα. Πλέον δεν καταφέρνω πάντα να απαντώ, αλλά προσπαθώ. Αν μου πουν τα κορίτσια του fan club «έχει γενέθλια το τάδε κορίτσι, στείλε της μια ευχή», θα της γράψω κάτι.

Αυτή την περίοδο έχω κάποια live στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου μου άλμπουμ «Γυρίζω Σελίδα». Έπειτα, θέλω να πάω σε Κρήτη και Κύπρο. Πραγματικά, θέλω να βρεθώ σε όλα τα μέρη όπου υπάρχει κόσμος που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, να τους γνωρίσω, να τραγουδήσουμε μαζί. Αυτή η ενέργεια που παίρνεις είναι κάτι απίστευτο.  

Ο έρωτας είναι ό,τι πιο όμορφο, ό,τι πιο σημαντικό. Είναι δώρο. Αυτή την περίοδο δεν μπορώ, λόγω υποχρεώσεων, να έχω μόνιμη σχέση, όμως υπάρχουν κοπέλες που μου αρέσουν και τους αρέσω και περνάμε κάποιο χρόνο μαζί… Αντλώ έμπνευση απ' όλα αυτά τα συναισθήματα. Όταν ερωτεύεσαι και αγαπάς όμως, θεραπεύεται η ψυχή σου.  

EIKONEΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙNSTAGRAM ENOΣ ΤΕΕΝ ICON

??

A post shared by Vangelis Kakouriotis (@vangelis_m_kakouriotis) on

 

Η δικιά μας αγάπη... ❤️

A post shared by Vangelis Kakouriotis (@vangelis_m_kakouriotis) on

 

#ΚΡΗΤΗ #σελιγο ❤️

A post shared by Vangelis Kakouriotis (@vangelis_m_kakouriotis) on

 

Με τον καλύτερο ! @___dam__ #mycoach #traininghard #boxing

A post shared by Vangelis Kakouriotis (@vangelis_m_kakouriotis) on

 

❤️

A post shared by Vangelis Kakouriotis (@vangelis_m_kakouriotis) on

 

You found me ❤

A post shared by Vangelis Kakouriotis (@vangelis_m_kakouriotis) on

Μουσική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM