Ο Hector Couto τα λέει ένα χεράκι στην DJ Fo ?

Ο Hector Couto τα λέει ένα χεράκι στην DJ Fo ? Facebook Twitter
Το μέλλον είναι αβέβαιο... Ζω στο παρόν, την κάθε στιγμή στο έπακρο, αυτό επιδιώκω πάντα.
0



Ο τολμών νικά και ανταμείβεται. Έτσι κι ο Hector Couto, πιστός στις εφηβικές αγάπες και στις ρίζες του, κατάφερε να φτιάξει την απόλυτη συνταγή επιτυχίας για τη μουσική, μια μείξη της house του Chicago και της old-school techno, και να γίνει διάσημος γι' αυτό. Στα 7 χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο της χορευτικής μουσικής έχει κερδίσει τον σεβασμό του κοινού και των συναδέλφων του κι έχει καταφέρει να φιγουράρει ανάμεσα στους 100 «most charted artists» του πολύ έγκυρου «Resident Advisor». Επίσης, ήταν στις υποψηφιότητες για καλύτερος house καλλιτέχνης στα Vicious Music Awards το 2015. Ο ντροπαλός Ισπανός μάς τιμά συχνά με την παρουσία του στην Ελλάδα, την τελευταία φορά μάλιστα βρήκε τον χρόνο, ανάμεσα σε πτήσεις και εμφανίσεις, να μας μιλήσει για τις εμπειρίες του.

 

 

— Πώς τα πέρασες την τελευταία φορά που σε απολαύσαμε στην Αθήνα;

Εξαιρετικά. Χαίρομαι πάντα πάρα πολύ όταν βρίσκομαι στην Αθήνα, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη. Ο κόσμος ήταν απίστευτος και η ατμόσφαιρα 100% αυθεντική. Το six d.o.g.s είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα κλαμπ όπου έχω παίξει και ταιριάζει απόλυτα στα γούστα μου: είναι dark κι έχει απίστευτο ηχοσύστημα.


— Κατάφερες να κάνεις καμιά βόλτα στην πόλη;

Δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Επειδή έπαιζα σε άλλη χώρα την προηγούμενη μέρα, έφτασα στην Αθήνα χωρίς να έχω κοιμηθεί ούτε ένα λεπτό! Έτσι, έμεινα στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστώ, όμως είχα την ευκαιρία να γυρίσω την πόλη τις προηγούμενες φορές που ήμουν εδώ και μου άρεσε πολύ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι απολαμβάνω πολύ αυτό που κάνω κάθε στιγμή. Το ξεκίνησα ως χόμπι, με τη λογική ότι θέλω να κάνω κάτι που να μου φέρνει χαρά, κι έτσι θέλω να το συνεχίσω.


— Ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, όμως καταλήγεις να περνάς περισσότερο χρόνο σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και κλαμπ, όχι στις πόλεις καθαυτές. Μπορείς, παρ' όλα αυτά, να καταλάβεις την ιδιοσυγκρασία ενός λαού όταν βρίσκεσαι πίσω από τα decks;

Λατρεύω να πηγαίνω σε χώρες όπου η ηλεκτρονική μουσική έχει φανατικό κοινό. Έτσι καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά ξέρουν να διασκεδάζουν με πολύ έντονο τρόπο.


— Πώς τα βγάζεις πέρα με το τρελό πρόγραμμα που έχεις, πώς χαλαρώνεις;

Κάνω surf, γυμνάζομαι, φτιάχνω μουσική, διασκεδάζω μαζί με τους φίλους μου και, φυσικά, τρελαίνομαι για το φαγητό! Μου αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτω νέα μέρη και καινούργιες γεύσεις.

Ο Hector Couto τα λέει ένα χεράκι στην DJ Fo ? Facebook Twitter
Πάρα πολλά παιδιά θέλουν να γίνουν διάσημοι DJs, με κύρος. Αν όμως πάρουν τα μυαλά σου αέρα και δεν δουλέψεις σκληρά, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχεις πολύ μέλλον.


— Ποιο είναι το καλύτερο πάρτι στο οποίο έχεις παίξει και ποιο το χειρότερο;

Το καλύτερο είναι μάλλον το «Amnesia presents Cordoba» στην Αργεντινή. Μιλάμε για 6.500 άτομα που χόρευαν ασταμάτητα υπό τους ήχους τριών Ισπανών DJs... Ήταν τρελό! Το χειρότερο θα μου επιτρέψεις να το κρατήσω για τον εαυτό μου (γελάει).


— Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκες, πριν από 7 χρόνια, θεωρείσαι από τα πιο δυνατά ονόματα στη σκηνή. Πώς το συντηρείς αυτό;

Με πολλή δουλειά, αφοσίωση και σταθερότητα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι απολαμβάνω πολύ αυτό που κάνω κάθε στιγμή. Το ξεκίνησα ως χόμπι, με τη λογική ότι θέλω να κάνω κάτι που να μου φέρνει χαρά, κι έτσι θέλω να το συνεχίσω.


— Από την πείρα σου ως τώρα, ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο κοινό λάθος που κάνουν τα νέα παιδιά και τους κοστίζει τελικά την καριέρα τους στο χώρο του DJing;

Πάρα πολλά παιδιά θέλουν να γίνουν διάσημοι DJs, με κύρος. Αν όμως πάρουν τα μυαλά σου αέρα και δεν δουλέψεις σκληρά, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχεις πολύ μέλλον. Για να γίνεις DJ χρειάζεται πολλή προσπάθεια και πολλή δουλειά, κι αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Ο Hector Couto τα λέει ένα χεράκι στην DJ Fo ? Facebook Twitter
Λατρεύω να πηγαίνω σε χώρες όπου η ηλεκτρονική μουσική έχει φανατικό κοινό. Έτσι καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά ξέρουν να διασκεδάζουν με πολύ έντονο τρόπο.


— Όταν χτίζεις την καριέρα σου, τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο: να επενδύεις σε καλές δισκογραφικές, εξαιρετικά DJ sets, καλές παραγωγές, στη δημιουργία ενός fan base, να διατηρείς μια συγκεκριμένη εικόνα και να έχεις μια σωστή ομάδα πίσω σου ή να πιστεύεις στον εαυτό σου και στο όνειρό σου;

Στη δική μου περίπτωση, δύο πράγματα ήταν πολύ σημαντικά: η πίστη στον εαυτό μου και το ότι είχα μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που νοιάζονταν για μένα και με βοήθησαν να επιτύχω τους στόχους μου.


— Είσαι διάσημος για την επίτευξη της τέλειας μείξης μεταξύ του Chicago house και του old-school techno. Γιατί επέλεξες αυτά τα συγκεκριμένα είδη;

Επειδή είναι τα πάντα για μένα! Μεγάλωσα σε ένα μικρό νησί που ονομάζεται Τενερίφη, ακούγοντας acid house και old-school. Τη δεκαετία του '90 έγινε ένα τεράστιο «μπαμ» στο νησί με την ηλεκτρονική μουσική, που τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον μου και με οδήγησε στη μουσική παραγωγή.


— Τι σου επιφυλάσσει το μέλλον;

Το μέλλον είναι αβέβαιο... Ζω στο παρόν, την κάθε στιγμή στο έπακρο, αυτό επιδιώκω πάντα. Ελπίζω να ξαναέρθω σύντομα στην Ελλάδα, γιατί είναι μια χώρα που εκτιμώ πάρα πολύ για την Ιστορία της, τους ανθρώπους της και το φαγητό της. Ξέρω και λίγα ελληνικά: «μαλάκα»! (γελάει)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM