ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τα βράδια θα πηγαίνουμε στις συναυλίες

Τα βράδια θα πηγαίνουμε στις συναυλίες Facebook Twitter
0
Τα βράδια θα πηγαίνουμε στις συναυλίες Facebook Twitter
Lana Del Rey. Φωτό: Getty Images

23-26/6

Μetamophosis


Η Laurie Anderson επιμελείται το πρόγραμμα ενός απρόσμενου φεστιβάλ, στη διάρκεια του οποίου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε ζωντανά ονόματα που καλύπτουν όλα τα γούστα, όπως οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Omar Souleyman, Xylouris White, Inuksuit και Demy, αλλά και δύο εναλλακτικές παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε έργα του Γιάννη Χρήστου. Επίσης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Water Passion after St. Matthew» του Κινέζου συνθέτη Tan Dun. Και, φυσικά, στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται η περφόρμανς και η νέα ταινία της Laurie Anderson. Για τέσσερις μέρες και νύχτες, από 23 μέχρι και 26 Ιουνίου.
Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα, είσοδος ελεύθερη

25/6

Patti Smith


Μια μεγάλη γιορτή μάς υπόσχεται η Patti Smith. Θα ερμηνεύσει ζωντανά ολόκληρο το «Horses», το πρώτο της άλμπουμ, που την καθιέρωσε ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες δημιουργούς στην ιστορία της ροκ, μαζί με άλλες επιτυχίες της, σε μία από τις πιο μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού.
Piraeus Academy, Πειραιώς 117, Γκάζι, είσοδος: €20-60

5/7

Megadeth

O Dave Mustaine, αφού έφυγε επεισοδιακά από τους Metallica το 1983, έφτιαξε το μέταλ μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Megadeth. Ύστερα από 33 χρόνια και 15 άλμπουμ επιστρέφουν στην Ελλάδα για να παίξουν μπροστά σε ένα κοινό που τους έχει αποθεώσει. Ίσως από τις πιο σημαντικές συναυλίες της χρονιάς για τους σκληροπυρηνικούς φαν και μη.
Piraeus Academy, Πειραιώς 117, Γκάζι, είσοδος: €38-45

 

Τα βράδια θα πηγαίνουμε στις συναυλίες Facebook Twitter
Editors

19/7

Lana Del Rey


Η Lana Del Rey, η μελαγχολική τραγουδίστρια, επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη χώρα μας για να ικανοποιήσει το φανατικό κοινό που την αποθέωσε πριν από τρία χρόνια. Με το single «Video Games» κατάφερε να γίνει η βασίλισσα των social media χωρίς χορευτικά και σόου. Μαζί της στη σκηνή του Terravibe οι Allah-Las με τους χαρούμενους καλιφορνέζικους ήχους τους και η indie Lisa Mitchell. Το Rockwave κλείνει με τον καλύτερο τρόπο.
Rockwave Festival, Terravibe, 37o χλμ. εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα, είσοδος: €36-45

20/7

Scorpions

Η σχέση της Ελλάδας με τους Scorpions κρατάει χρόνια – είναι γνωστή η αγάπη μας για το γερμανικό συγκρότημα του σκληρού ήχου που συνεχίζει ακάθεκτο. Φέτος γιορτάζουν τα 50 χρόνια τους και κάνουν μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία. Στην Αθήνα είχαν να παίξουν από το 2010 –αν εξαιρέσεις τις ενδιάμεσες unplugged εμφανίσεις τους–, αλλά είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δίπλα στη θάλασσα, θα μας παρουσιάσουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους, καθώς και, για πρώτη φορά, τραγούδια από τη δισκογραφία τους της δεκαετίας του 1970.
Πλατεία Νερού, Φάληρο, είσοδος: €30-60

23/7

Muse

Οι Muse είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της δεύτερης ημέρας του Ejekt Festival. Από τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας, έρχονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά με ένα πολυβραβευμένο νέο άλμπουμ στο πλαίσιο της Drones World Tour τους. Ο Matt Bellamy, o Chris Wolstenholme και ο Dominic Howard μας υπόσχονται ένα δίωρο σετ με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους. Μαζί τους οι Unkle.
Ejekt Festival Day 2, Πλατεία Νερού, Φάληρο, είσοδος: €53-60

Τα βράδια θα πηγαίνουμε στις συναυλίες Facebook Twitter
Patty Smith

28/7

Anna Tijoux

Γεννημένη στη Γαλλία, αλλά με χιλιανές ρίζες, η Anna Tijoux, πριν ξεκινήσει σόλο καριέρα, έγινε γνωστή από το ραπ συγκρότημα Makiza προς τα τέλη των '90s. Σήμερα είναι μία από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους του intellectual hip hop, με έντονα πολιτικοποιημένο στίχο. Εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Piraeus Academy, Πειραιώς 117, Γκάζι, είσοδος: €14-18

8/7

Editors, James


Ούτε οι James ούτε οι Editors χρειάζονται πολλές συστάσεις. Κάθε φορά σαγηνεύουν το ίδιο το πιστό κοινό τους. Φέτος, μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται επίσης οι Dimitri Vegas & Like Mike, Crystal Castles και Σtελλα, σε ένα χορταστικό πρόγραμμα που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.
Ejekt Festival Day 2, Πλατεία Νερού, Φάληρο, είσοδος: €38-85

 

Τα βράδια θα πηγαίνουμε στις συναυλίες Facebook Twitter
Muse

Mουσική για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ

Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει μια καλοκαιρινή διαδρομή στους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής με καλεσμένους τους Prins Obi (7/7), Nalyssa Green (14/7) και Larry Gus (21/7).

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα, είσοδος ελεύθερη

28/6

Φοίβος Δεληβοριάς - Αcoustic sunsets at the terrace
Το BIOS παρουσιάζει τα Αcoustic Sunsets, μια σειρά από ειδικά ακουστικά σετ στην ταράτσα από διαφορετικούς καλλιτέχνες κάθε φορά, την πιο ωραία ώρα των καλοκαιρινών ημερών, όταν δύει ο ήλιος. Την αρχή θα κάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Οι συναυλίες ξεκινούν με τη δύση του ηλίου.

Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι, είσοδος ελεύθερη

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM