Mobile Queer Parties: Είναι και αυτό που νομίζεις και κάτι παραπάνω

Mobile Queer Parties: Είναι και αυτό που νομίζεις και κάτι παραπάνω Facebook Twitter
Banana Boys. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Τα mobile queer parties εμφανίστηκαν στην αθηναϊκή νύχτα πριν από δύο χρόνια και από την πρώτη στιγμή απέκτησαν φανατικό κοινό. Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στα πάρτι τους όλο και μεγαλώνει, το ίδιο και οι ομάδες που τα διοργανώνουν, και φαίνεται ότι ο κόσμος αναζητάει με λαχτάρα εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, στηρίζοντας ό,τι τον διασκεδάζει πραγματικά. Τα mobile queer parties οργανώνονται κυρίως από γκέι άτομα και ομάδες, αλλά απευθύνονται σε όλους όσοι είναι queer at heart. Η κάθε ομάδα έχει τη δική της, ιδιαίτερη αισθητική, παίζει συγκεκριμένη μουσική και δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα. Σκοπός των ανθρώπων που τα διοργανώνουν είναι να επιστρέψουν οι ημέρες της ξέφρενης διασκέδασης των παλαιότερων δεκαετιών, που έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.

H Molly Bolt ξεκίνησε να οργανώνει mobile queer parties στην Αθήνα πριν από δυόμισι χρόνια, πριν ακόμα γίνουν τόσο δημοφιλή. «Ξεκίνησα να τα οργανώνω, γιατί στα πάρτι όπου πήγαινα δε μου άρεσε», λέει, «κάτι μου έλειπε. Γενικά στην γκέι σκηνή στην Αθήνα τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο κόσμος πηγαίνει σε συγκεκριμένα μέρη για να διασκεδάσει και ήθελα να το αλλάξω λίγο αυτό. Ξέρω κόσμο που δεν πηγαίνει σε γκέι μπαρ επειδή δεν τους αρέσει η μουσική ή η ατμόσφαιρα. Τα mobile queer parties απευθύνονται σε όσους είναι "queer at heart". Δεν αποκλείουμε κανέναν. Είναι μετακινούμενα πάρτι και αυτό βοηθάει να υπάρχει εναλλαγή στα μέρη και να μη βαριέται ο κόσμος». H Molly Bolt είναι κάτι παραπάνω από διοργανώτρια των πάρτι, είναι μία ολοκληρωμένη περσόνα που κάθε φορά εμφανίζεται διαφορετική στις αφίσες. «Μου άρεσε η ιδέα να μην ταυτίζουν το πρόσωπό μου με τα πάρτι. Σκοπός είναι ο καθένας που έρχεται να νιώθει ευπρόσδεκτος, χωρίς να χρειάζεται να ταυτιστεί με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Γι' αυτό και η Molly Bolt πολλές φορές εμφανίζεται με θολά χαρακτηριστικά ή ως μια φιγούρα. Η μουσική που παίζω είναι ξένη ηλεκτρονική dance και πιστεύω ότι είναι κάτι που λείπει από τα μαγαζιά της Αθήνας». Τα πάρτι της Molly Bolt δεν γίνονται πάντα το βράδυ, υπάρχουν και τα απογευματινά, που ξεκινάνε χαλαρά και εξελίσσονται δυνατά, με πολύ χορό. Ένα πολύ πετυχημένο πάρτι ήταν το «Transit», στον σταθμό του Ρουφ, και το «Polyamorous». «Πλέον, με καλούν σε μαγαζιά. Τα mobile queer parties έχουν αναπτυχθεί πολύ τον τελευταίο καιρό και εμφανίζονται όλο και περισσότερες ομάδες. Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί υπάρχει ποικιλομορφία και επιλογές για τον κόσμο».

Mobile Queer Parties: Είναι και αυτό που νομίζεις και κάτι παραπάνω Facebook Twitter
Strap-on Unicorn. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Για τους Banana Boys (Ιωάννης και Οδυσσέας) όλα ξεκίνησαν ένα ζεστό βράδυ του προηγούμενου καλοκαιριού. «Δεν κάναμε και πολλή παρέα, βρεθήκαμε σε ένα πάρτι που ήταν αρκετά βαρετό και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δικό μας για να διασκεδάσουμε στ' αλήθεια», λένε. «Σκεφτόμασταν όλο αυτό με τον κόσμο που δεν χορεύει πια, έτσι, τον Σεπτέμβριο που γυρίσαμε από τις διακοπές, το ξεκινήσαμε. Στο πρώτο μας πάρτι, στην ταράτσα του Spiti Yoga, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, αλλά ο κόσμος δεν έφυγε. Ήταν το πιο πετυχημένο αποτυχημένο πάρτι ever. Στην πορεία εμπλουτίστηκε το concept, φτιάξαμε μπλουζάκια, αυτοκόλλητα, τις φουσκωτές μπανάνες. Το Banana Boys θα μπορούσε να έχει μια πολύ ωραία ιστορία από πίσω, αλλά δεν έχει, είναι πολύ απλό, το κάναμε για το YOLO. Ο DJ μας John John είναι αλλεργικός στις μπανάνες. To queer στοιχείο υπάρχει στα πάρτι μας, αλλά όχι επί τούτω. Είμαστε και οι δύο ανεξάρτητες περσόνες, περιβαλλόμαστε από queer κόσμο στην καθημερινότητά μας και μας φαίνεται κάτι αυτονόητο, δεν θέλουμε να του βάλουμε ταμπέλα. Η μπανάνα σε προδιαθέτει απευθείας και σε αναγκάζει να ξεπεράσεις οποιαδήποτε συστολή. Βλέπεις μια μπανάνα, την τρως, ξεπερνάς τη συστολή και παρτάρεις. Ξαφνικά, έχεις μια μπανάνα στο στόμα, και σιγά, τι έγινε, μπαίνεις σε αυτό το mood και συνεχίζεις να χορεύεις. Έχουμε 100 κιλά μπανάνες σε κάθε πάρτι. Είναι πολύ απλή η συνταγή, έχουμε μπανάνες φουσκωτές για τη διακόσμηση και μοιράζουμε μπανάνες στον κόσμο για να φάει. Η μπανάνα είναι ένα στοιχείο πολύ προβοκατόρικο, γιατί από τη μια σε ιντριγκάρει και δημιουργεί σεξουαλικούς συνειρμούς, αλλά στην τελική είναι ένα αθώο φρούτο. Δεν φταίει η μπανάνα που έχει φαλλικό σχήμα αλλά το μυαλό μας που το σκέφτεται έτσι. Όσοι έρχονται στα πάρτι είναι mixed και πολύ απελευθερωμένοι: μεσήλικες Αμερικανοί τουρίστες που "ξεσκίζονται" στον χορό, Άγγλοι, Έλληνες, ένα μεγάλο queer κοινό που απολαμβάνει το ελεύθερο κλίμα, κόσμος που του αρέσει η μουσική που παίζουμε – μπορεί να έχουμε φοιτητές της Νομικής αλλά και του Πολυτεχνείου. Η κοινωνία μας είναι πολύ συντηρητική ακόμη, καλά-καλά δεν έχει αποδεχτεί την ισότητα μεταξύ των αντρών και των γυναικών, αλλά στα πάρτι μας οι σχέσεις που δημιουργούνται δεν έχουν φύλο και είμαστε όλοι ελεύθεροι. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τον κόσμο να φεύγει ιδρωμένος κι εξαντλημένος από τα πάρτι μας».

Mobile Queer Parties: Είναι και αυτό που νομίζεις και κάτι παραπάνω Facebook Twitter
Molly Bolt. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τα Strap-on Unicorn parties ξεκίνησαν «κάπως τυχαία και συγκυριακά», όπως λένε. «Λίγο πριν από το κλείσιμο της σεζόν, η Ειρήνη έκανε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Beaver– εκεί παίξαμε επτά κορίτσια. Ακολούθησε κι άλλο ένα πάρτι στο Beaver και μετά η ομάδα τα καθιέρωσε. «Ξεκινήσαμε, πραγματικά, από αγάπη για τη μουσική και τα πάρτι», λένε. «Όλες ασχολούμασταν με κάποιον τρόπο με τη μουσική, κυρίως ως DJ, οπότε ήταν ακόμα πιο εύκολο. Αναγνωρίσαμε, βέβαια, και την ανάγκη που υπήρχε να εκφράζεται και να διασκεδάζει ο κόσμος εκτός των mainstream lesbian και gay bars. Τα πάρτι μας είναι κάπως... επεισοδιακά. Κάποια έχουν καταλήξει με σεξ –στον χώρο του πάρτι–, κάποια άλλα με σπασμένα τραπέζια από τον χορό. Ο κόσμος έρχεται για να φλερτάρει, να χορέψει, να εκφραστεί εντελώς ελεύθερα, να ανταλλάξει ρούχα π.χ. στον χώρο του πάρτι. Στο πρώτο μας πάρτι είχαμε άλλο όνομα, "V-Productions (V for Vagina)". Σε μια συνάντηση για το δεύτερο πάρτι, με κάποιον τρόπο γίναμε Strap-on Unicorns, θέλαμε το όνομα να δείχνει κάπως τον queer χαρακτήρα και ταυτόχρονα να είναι διασκεδαστικό – σε ποια δεν αρέσουν οι μονόκεροι; Τελευταία έχουν αρχίσει να ξεπηδούν όλο και πιο πολλά queer parties εξαιτίας της ανάγκης για έκφραση και διαφορετικότητα σε καινούργιους χώρους. Στην Αμερική έχουν μείνει ελάχιστα lesbian bars ανοιχτά, επειδή ο κόσμος, και κυρίως η νέα γενιά, νιώθει πιο άνετα πια να χαρακτηρίζεται και να εκφράζεται ως queer, trans, bi ή gender nonconforming και να βρίσκεται σε χώρους όπου ο κόσμος είναι μεικτός».

Mobile Queer Parties: Είναι και αυτό που νομίζεις και κάτι παραπάνω Facebook Twitter
Πάρτι των Banana Boys
Mobile Queer Parties: Είναι και αυτό που νομίζεις και κάτι παραπάνω Facebook Twitter
Πάρτι των Banana Boys

Info:

Το επόμενο πάρτι της Molly Bolt «after pride» θα γίνει στις 11 Ιουνίου στο Cantina Social, Λεωκορίου 6, Ψυρρή, αμέσως μετά το Athens Pride.

Οι Banana Boys αναλαμβάνουν το κλείσιμο του φεστιβάλ χορού ARC for Dance στις 29 Μαΐου στο Flamme Rouge cycle café bar, Τριπτολέμου 26, Γκάζι, 22:00.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM