Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
22.02.2018
Ο Μάνος φωτογραφίζει και η Αγγελική σχεδιάζει. Το αποτέλεσμα της...
MΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο Μάνος φωτογραφίζει και η Αγγελική σχεδιάζει. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι εντυπωσιακό

21 απροσδόκητες, σουρεαλιστικές εικόνες που συνδυάζουν την φαντασία με την πραγματικότητα

Ο Μάνος φωτογραφίζει και η Αγγελική σχεδιάζει. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι εντυπωσιακό

 

 

Ο Μάνος Δάσκαλος έχει μεγάλη αγάπη στη φωτογραφία και η Αγγελική Ρελάκη αντίστοιχα στην εικονογράφηση. Ο Μάνος ανεβάζει τις φωτογραφίες του στο Instagram συχνά πυκνά και η Αγγελική που χασομερά, συχνά πυκνά, αποφασίζει να τις «μουτζουρώσει». Μουτζούρα στη μουτζούρα λοιπόν, αποφάσισαν να δουλέψουν πιο σοβαρά. Άλλωστε, η φωτογραφία και η ζωγραφική πάντα μοιράζονταν μια σχέση αγαπης-μίσους. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους φιλοξενήθηκε στον εκθεσιακό χώρο «Tabya» στη Θεσσαλονίκη. Τώρα ευελπιστούν τα έργα τους διαδικτυακά να φτάσουν στα μάτια ακόμα περισσότερων ανθρώπων.

 

 

 

Λένε οι ίδιοι:

«Δυο αφετηρίες: Φωτογραφία από τη μια, ζωγραφική από την άλλη. Μια σχέση ταραχώδης, δημιουργική και αμφίδρομη στο πέρασμα των χρόνων. Στο ξεκίνημά της κάποιοι είδαν στην φωτογραφία τον θάνατο της ζωγραφικής. Στην εξέλιξή της ωστόσο η πρώτη αναζήτησε στην παράδοση της δεύτερης την έμπνευση που της άνοιξε νέες διαδρομές.


Εκ φύσεως αφαιρετική η πρώτη, εξάγει από το συγκεκριμένο του εδώ και τώρα καταστάσεις, παράγει ενθύμια. Απαιτεί από τον δημιουργό διαίσθηση, εγρήγορση και πνεύμα αρπαγής. Συνθετική η δεύτερη, ακολουθεί αντίστροφη πορεία δημιουργώντας από καθαρές άχρονες έννοιες συγκεκριμένες εκδοχές, αποτυπωμένες σε μια επιφάνεια που ξεκινά την δικιά της πορεία στον χρόνο. Απαιτεί από τον δημιουργό υπομονή, διάρκεια και πνεύμα προσφοράς.

 

Παρά την απόσταση και την διαφορετική κατεύθυνση, οι δρόμοι των δυο μέσων δεν είναι οριστικά παράλληλοι αλλά υπάρχουν κόμβοι συνάντησης. Στην παρούσα δουλειά η συνάντηση αυτή κατέστη δυνατή με εργαλείο το συνειρμό και πρόσημο το χιούμορ. Εμπνευσμένοι από την σουρεαλιστική παράδοση των «εξαίσιων πτωμάτων» το έργο του ενός ήταν ένας γρίφος, μια έννοια απογυμνωμένη και ανοιχτή σε νέες ερμηνείες οι οποίες δεν δόθηκαν με λέξεις.Και ένα παιχνίδι...»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Ενδιαφέρεται για τα πάντα - και γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν. (Κι έχει βγάλει 13 παιδικά βιβλία στις εκδόσεις Μεταίχμιο)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ