Αυτός είναι ο καλύτερος ελληνικός λογαριασμός που έχω δει στο Instagram

Αυτός είναι ο καλύτερος ελληνικός λογαριασμός που έχω δει στο Instagram Facebook Twitter
1

Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με, ή γνωρίζουν το έργο του Πάνου Μιχαήλ θα αναγνώριζαν αμέσως πως αυτός βρίσκεται πίσω απ' τον πολλαπλά επιτυχημένο λογαριασμό της Θετικής Φωνής στο Instagram (positivevoicegr). 

Εικαστικός, αρθρογράφος και φωτογράφος, ο Πάνος Μιχαήλ έχει εφεύρει (και κατά καιρούς επανεφεύρει) το δικό του μοναδικό στυλ στο ελληνικό ίντερνετ, μπλέκοντας την ποπ κουλτούρα με το συναίσθημα και την υψηλή τέχνη. Κι όλα αυτά εκπλήσσοντας κάθε φορά τον θεατή/αναγνώστη, - ακόμα και αυτούς που μπορεί αρχικά να τον θεωρήσουν δυσνόητο ή παράξενο. 

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

 

Το Instagram της Θετικής Φωνής (positivevoicegr) συνδέεται με όλα αυτά με τρόπο λοξό, απρόβλεπτο και βαθιά ποιητικό, τον χαρακτηριστικό δηλαδή τρόπο του Πάνου Μιχαήλ, ο οποίος μου μίλησε για το πρότζεκτ, την έμπνευση και τον σκοπό...

 

Listen to your heart


 

 

«Θα σωθούμε από μια γλυκύτητα στεφανωμένη με αγκάθια. Αυτό το απόσπασμα από το ομώνυμο ποίημα του Νίκου Καρούζου μου καρφώθηκε στο μυαλό όταν ο Λευτέρης Κουλώνης και τα παιδιά από τη Θετική Φωνή μου προτείνανε να αναλάβω το instagram του Συλλόγου.»

 

 

*[Η πόρτα του παράδεισου] Υπάρχει μια μόνο ''ευτυχία'' σ’ αυτήν τη ζωή: να αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

 

 

«Άλλωστε τα αγκάθια του HIV και η παντοδύναμη γλυκύτητα του sex ήταν πεδία που τα γνώριζα καλά και πολλές φορές ένοιωθα πως στον ελληνικό δημόσιο διάλογο είτε λόγω προκαταλήψεων, είτε λόγω αναίτιων καθηλώσεων και φοβικοτήτων λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε διάφορων ειδών εσωτερικευμένων shaming που οι gay και οι straight κοινότητες αθελά τους αναπαρήγαγαν, είχαν σαν αποτέλεσμα την στιγματοποίηση της οροθετικότητας και των σεξουαλικών συμπεριφορών και την αποφυγή της γνώσης, της αποδοχής και εν τέλει της απάλοιψης του φόβου.»

*[Όσα δίνει ένας άνθρωπος είναι πολλά όταν τα παίρνει ένας άνθρωπος που τα θέλει]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

«Είχε μόλις σκάσει μιντιακά και το θέμα με τις ελλέιψεις των αντιρετροϊκών φαρμάκων, πλησιάζε και η 1η Δεκεμβρίου, η γνωστή επετειακή μέρα δράσεων και ενημέρωσης γύρω από τον ΗIV, οπότε δε χρειάστηκε παραπάνω σκέψη emoticon smile Αποφάσισα με τον πάντα καθοριστικό τρόπο που έχει η τέχνη να βοηθήσω να αμβλυνθούν φοβικότητες, να επικοινωνήσουμε το σήμα του Συλλόγου σε πολλαπλά κοινά και να επιχειρήσω κι εγώ να κάνω κάτι για πρώτη φορά. Να μιλήσω για τον HIV λίγο πιο ελευθεριακά, με τη δικιά μου εικαστική γλώσσα.»

*[Let's talk about love] Είναι δύσκολο να μιλάμε για τον HIV αλλά μην αποθαρρύνεστε. Κανείς δεν τα ξέρει όλα,-) Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γνωρίζεις τα βασικά καθώς και τι θα μπορούσε να προσβάλει ή να απομονώσει όσους συναναστρέφεσαι καθημερινά. Μην ξεχνάς: η γνώση πάντα διώχνει τον φόβο και διευκολύνει την αποδοχή. Των άλλων και του εαυτού σου ,-) Η Θετική Φωνή ετοίμασε ένα σύντομο και κατατοπιστικό HIV αλφαβητάρι στη σελίδα της στο facebook. Μπορείς να το διαβάσεις εδώ: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=944119252346013&id=200566626701283&pnref=story

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις


«Ο λογαριασμός δε θέλει να προπαγανδίσει τίποτα. Λειτουργεί συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα social media της Θετικής Φωνής στα οποία προσφέρεται έγκαιρη και καίρια ενημέρωση. Το δικό μου πεδίο είναι η μίξη με την τέχνη. Με μια ποπ εικαστική curatorial λογική μίξης και συνειρμών που όσοι με παρακολουθούν είτε στις φωτογραφίες μου είτε στο μπλογκ μου στη lifo όλα αυτά τα χρόνια πάνω κάτω γνωρίζουν το συντακτικό.»

 


«Σκοπός μου είναι να κάνω τον αποδέκτη των εικόνων να καταλάβει πως δεν υπάρχει τίποτα που να μας διαχωρίζει. Κανέναν μας :) Ανήκουμε όλοι στην ίδια όχθη, λατρεύουμε τον έρωτα κι αγαπάμε την ζωή.»

*[Αγαπάς γιατί έτσι αναβλύζει από μέσα σου]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

«Με το να επιμένουμε στους διαχωρισμούς, στην στιγματοποίηση και στην κατάκριση αναπαράγουμε λάθος συμπεριφορές. Και επικεντρώνοντας εκεί ζούμε με φόβο. Σημασία δεν έχει τι φέρεις ως φορτίο ζωής. Επιτυχίες, αποτυχίες, κατορθώματα, πληγές, επθυμίες, απωθημένα. Σημασία έχει τι κάνεις με όλα αυτά, αν αποδέχεσαι τον εαυτό σου κι αν έχεις την θέληση να καθρεφτιστείς στον απεναντί σου αναγνωρίζοντας πως χωρίς αυτόν είσαι μισός.
Όλα τ' άλλα βρίσκονται. Με θετική φωνή και ρεαλιστική αισιοδοξία ,-)»

[Now is the only time I know*]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

[If I could be anything in this world that shines*]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

[Seeds of love*]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

[In my wildest dreams I always fly among birds*]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

[Μην ξεχνάς]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

*[It"s never too late]

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @positivevoicegr στις

*Ο λογαριασμός της ΘΦ: https://www.instagram.com/positivevoicegr/ 

(Επίσης, το facebook και το twitter της.)  

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ο εικονιζόμενος είναι ο Toby Ashraf, που ηγείται του Βerlin Porn Festival. Είχε έλθει και στο περυσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με το συγκεκριμένο screen shot αν δεν απατώμαι να είναι απο In Their Room: Berlin