Ο τοίχος της καλοσύνης

Ο τοίχος της καλοσύνης Facebook Twitter
Η δράση «Τοίχος της Καλοσύνης» άρχισε επισήμως στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στο facebook, από μια παρέα στη Λάρισα. Πλέον εξαπλώνεται σε πολλές πόλεις.
1

Μια πρωτοποριακή ιδέα ξεκίνησε να εφαρμόζει από χτες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών, με την τοποθέτηση φαγητού αλλά και ρούχων, στον «τοίχο της καλοσύνης» για όσους το έχουν ανάγκη. Το έμαθα χάρη στην Κική Δημαρόγλου και μου άρεσε ως κίνηση. 


Οι «τοίχοι της καλοσύνης» πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Η ιδέα ξεκίνησε, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Έτσι ενώ οι τοίχοι συνήθως χωρίζουν τους ανθρώπους, «οι τοίχοι της καλοσύνης» έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά τον έναν στον άλλο.

Ο τοίχος της καλοσύνης Facebook Twitter


Η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα με τη βοήθεια των social media και άρχισε να βρίσκει «εφαρμογή» και σε άλλες χώρες. Από το Δεκέμβριο του 2015 «Οι τοίχοι της καλοσύνης» έφτασαν και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, το Βόλο, την Κόρινθο το Ηράκλειο και την Αθήνα. Πρόκειται για μια απλή, απλούστατη μα πολύ πρακτική ιδέα. Πολίτες μεμονωμένοι από τις πόλεις αυτές που έχουν περίσσεια φαγητού και θέλουν να το δώσουν σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, αντί να το αφήνουν μέσα στη βρωμιά του δρόμου ή δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες, το κρεμάνε μέσα σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα σε εμφανή σημεία των πόλεων. Καθαριότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμός σ΄ αυτόν που πεινάει. Βοήθεια από απόσταση, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή. 

Ο τοίχος της καλοσύνης Facebook Twitter


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου, η σχολική κοινότητα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών συνεχίζοντας τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για τις οποίες διακρίνεται το σχολείο και επιδιώκοντας να καλλιεργήσει στους μαθητές πνεύμα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, εγκαινιάζει από την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου τη λειτουργία του δικού της «Τοίχου της καλοσύνης». Σε επιλεγμένο σημείο του διδακτηρίου του σχολείου, το οποίο επισημαίνεται ευκρινώς από σχετική πινακίδα, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι της πόλης μας θα μπορούν να αφήνουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό τους συμπολίτες μας που τα χρειάζονται αλλά αδυνατούν να τα αποκτήσουν.

Ο τοίχος της καλοσύνης Facebook Twitter


«Πιστεύοντας ότι η ευόδωση της σχολικής μας πρωτοβουλίας δε χρειάζεται τίποτε περισσότερο από ανθρώπους που να θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους ανάλογα με τα μέσα που διαθέτουν, ευελπιστούμε στην θετική υποδοχή της προσπάθειας από τους συμπολίτες μας», καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

Ο τοίχος της καλοσύνης Facebook Twitter
Ο Τοίχος της Καλοσύνης μέσα στο σχολείο των Νέων ΜΟυδανιών
Mικροπράγματα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια