14 σχόλια που δεν έδειξαν ΚΑΘΟΛΟΥ κατανόηση για το δράμα του Γιώργου Θεοφάνους

14 σχόλια που δεν έδειξαν ΚΑΘΟΛΟΥ κατανόηση για το δράμα του Γιώργου Θεοφάνους Facebook Twitter
«Και τώρα τι θέλει; Έπρεπε να του βάλουν και φόρο βλακείας»
11

Το δράμα του ανθρώπου δεν είναι μόνο τα λεφτά που χρωστάει (είναι και άνεργος) αλλά ότι επί 3 ολόκληρα χρόνια δεν πλήρωνε διόδια -έκανε  178 "δωρεάν" διελεύσεις- πιστεύοντας ότι θα έρθει ο Τσίπρας και τα πρόστιμα θα διαγράφονταν.  

Δεν πρόκειται άρα μόνο για οικονομική καταστροφή για τον ίδιο (καλείται να πληρώσει 22000 ευρώ για μη καταβολή διοδίων ύψους 420 ευρώ), αλλά και για μέγιστη ιδεολογική απογοήτευση.  

Είπε τον πόνο του στο MEGA μάλιστα, (ναι, του Μπόμπολα, των άλλων διοδίων κλπ), αλλά πρώτα είχε μιλήσει στον Αριστερό ραδιοσταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ο οποίος ανέδειξε και το θέμα. Εκεί είπε: «'Συνειδητά το έκανα, και πίστευα....οτι όταν θα ερχόταν αυτή η Αριστερά....θα τα καταργούσε αυτούς τους νόμους.........γιατί ήμουν κι οργανωμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ.....!»

Η παρέμβασή του στο 'ΚΟΚΚΙΝΟ' όμως, αντί να δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης,  προκάλεσε αντιδράσεις. Είτε από ορθολογιστές νοικοκυραίους, είτε ακόμα κι από Συριζαίους που μετά την εκλογική νίκη δέχτηκαν αγόγγυστα ότι και το Μνημόνιο και ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχιστούν και πως θα πληρώνουν ό,τι χρειαστεί.  

14 σχόλια που δεν έδειξαν ΚΑΘΟΛΟΥ κατανόηση για το δράμα του Γιώργου Θεοφάνους Facebook Twitter
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ (στη φωτο βλέπουμε και βουλευτή του) υποστήριζε τα διάφορα «Δεν Πληρώνω»

Να μερικά απ' τα δεκάδες αρνητικά σχόλια για τον άνεργο οπαδό του Δεν Πληρώνω. Θυμίζω ότι έγιναν στο -σχεδόν κομματικό!- σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πχ. στο Πρώτο Θέμα ή στο We-Love-Bobolas-And-Capitalism (δικής μου επινόησης σάιτ οπαδών των ακριβών διοδίων). 

  

«Και τώρα τι θέλει; Έπρεπε να του βάλουν και φόρο βλακείας»

 

«Ενάντια σε τί ακριβώς έκαναν αγώνα; Στα διόδια; Τη χασούρα στα οποία υπέθεταν ότι θα πληρώσει ποιός; Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που θα καλούνταν μέσω αυξήσεων στους φόρους να την απορροφήσουν; Πολύ πιο δίκαιο λοιπόν αυτός που έκανε τον "αγώνα" να επωμιστεί και το κόστος του (γιατί έτσι είναι οι αγώνες, έχουν και κάποιο τίμημα) από το να κληθούν να του τον πληρώσουν οι άλλοι για να κάνει εκείνος τον (τζάμπα) μάγκα.
Το λυπηρό για τον ίδιο είναι ότι οι πολιτικοί του μέντορες τότε, του στέλνουν τον λογαριασμό τώρα. Αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αφορά μόνο τον ίδιο και την νοημοσύνη του...»

 

«Ο σημερινός πρωθυπουργός που του στέλνει τα πρόστιμα, τότε του έλεγε να μην πληρώνει. Και οχι μονο! Ολοι αυτοί που προετρεπαν τον κόσμο να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ (και καλά για να κάνουν "αγώνα") ηταν οι ΠΡΩΤΟΙ που πηγαιναν στα ταμεία για να πληρώσουν το δικό τους τον ΕΝΦΙΑ...!!!»

 

«[Ωραία Αριστερά] Διορισμό για τα φιλαράκια-γκόμενες-εραστές-συζύγους του κόμματος και ο απλός ψηφοφόρος να σκάσει και να πληρώσει...!!!!»

«Αφου επαιξε το ρολο του "χρησιμου ηλίθιου" -οπως και ολοι αυτοι του κινήματος Δεν Πληρωνω- προκειμένου να βγουν οι Συριζαίοι κυβέρνηση για να διορίζουν τις οικογένειές και τους φιλους τους, τώρα του ήρθε το μπιλιετάκι απο την εφορία. Δεν τον λυπάμαι καθόλου, καλά να πάθει και καλά ξεμπερδέματα!»

«Ας πλήρωνε, το τζάμπα δεν υπάρχει πάρα μόνο στο μυαλό των αριστερων»

 

«Ρε δε πάμε καλά. Ο τύπος δηλαδή αν κατάλαβα καλά πέρναγε τα διόδια τζάμπα και τώρα παραξενεύετε που του ρθε το πρόστιμο μεγάλο. Δηλαδή ρε αδερφέ όλοι όσοι πέρναγαν και τα πλήρωναν μαλάκες είναι? Και αφού εν γνώση σου τα πέρναγες παράνομα τώρα τι σκατά ζητάς? Ρε τι ακούμε...»

 

«Δεν θα απελευθερωθεί η χώρα επειδή είμαστε ανεύθυνοι. Όχι επειδή πληρώνουμε. Ας πλήρωνε. Τώρα ας κλάψει σαν μωράκι και να υποστεί τις συνέπειες.»

 

«Ρε παίδες....στα διόδια Πολυμύλου τη διαχείριση την έχει η Εγνατία Α.Ε. Κρατική εταιρεία ακόμη; Το δημόσιο δε πλήρωνε σηκώνοντας τις μπάρες, κι όχι το Μπόμπολα που λέτε ορισμένοι.»

 

«Σορυ παιδιά αλλά αν δεν αρέσει στον κόσμο η κατάσταση με τα διόδια ας φωνάξει μεσω της ψήφου και της διαμαρτηρίας του. Αφού τα περνάς θα τα πληρώσεις. Και προφανώς αφου ΤΟ ΗΞΕΡΕ ο τύπος ότι θα πληρώνει γαμησιάτικα εφορία μετά και ΔΙΑΛΕΞΕ να περάσει τα διόδια τζάμπα τότε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. Σιγά την αντίσταση στην τελική ''δε πληρώνω διόδια''.  Ναι η επανάσταση θα αρχίσει από τα διόδια που δε πληρώνει ο Ελληνάρας αλλά τα κουμπάει για 120 μπουκάλι 7ο τραπέζι πίσω πίσω μπουζούκια. Άιντε θύμα άιντε ψώνιο που λέει και το τραγούδι.»

 

«Να στείλει τον λογαριασμό σε αυτούς που οχι μόνο κάλυπταν πολιτικά αλλά και δικαιολογούσαν ποικιλοτρόπως τις παράνομες πράξεις του. Δικαιολογίες που ξέχασαν μόλις έγιναν κυβέρνηση. Ξέρει αυτός που!»

 

 «Φυσικά όταν κάνεις τον έξυπνο - κόκορα πρέπει και να έχεις κάποιο σχέδιο στο πίσω μέρος του μυαλού σου, κάποια νομική ή άλλου είδους κάλυψη. Το παλικάρι εδώ απλά σήκωνε μόνος τους τις μπάρες και πέρναγε χωρίς να πληρώσει θεωρώντας χαζούς όλους τους άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν μετά να παίρνει τηλέφωνα κλαψουρίζοντας σε ΜΜΕ και λέγοντας όχι ότι τα πρόστιμα ή τα διόδια είναι παράνομα, αλλά ότι δεν έχει να πληρώσει. Περίμενε λέει να έρθει η Αριστερά και να καταργήσει τα διόδια και τα πρόστιμα !! ( Πρέπει το δικαστήριο να τον απαλλάξει για προφανείς λόγους ). Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποια λογική ιδιωτική εταιρεία εισπράττει μέσω του δημοσίου τις οφειλές ιδιωτών ?»

«Καιρος ειναι να καταλαβει ο κυριος οτι ειναι επιβεβλημενο να συμμμετεχουμε ολοι στα κοινα βαρη, εαν εχουμε διαφορετικη αποψη για τον τροπο κατανομης των βαρων, πρεπει να την προωθουμε με συμμετοχη μας σε πολιτικες διεργασιες , οχι ομως με μεμονωμενες αυθαιρετες παρανομιες. Απαιτηση των ευσυνειδητων πολιτων, να καταβαλλει το προστιμο.»

 

«ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!ΤΟ ΓΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ!ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!»

 

 

ΥΓ. Και μετά τον καταιγισμό κραξίματος, ας πω κι εγώ μια άποψη.

Να πληρώσει, ΟΚ, και να γίνει και παράδειγμα προς αποφυγή για όσους παρανομούν με την ελπίδα πως μετά θα τους σώσει ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός. 

Αλλά τα 420 ευρώ που έγιναν 22.000 ευρώ είναι πέρα από κάθε λογική. Σαφώς να πληρώσει, αλλά το ποσό που του ζητά το κράτος μέσω της εφορίας είναι απλά εξωφρενικό. Είπαμε, αλλά όχι κι έτσι. 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Γιατί είναι πέρα από κάθε λογική το πρόστιμο? Πέρα από κάθε λογική είναι ότι ένας άνεργος αρχαιολόγος είχε τα χρήματα να πάει και να έρθει στην εγνατία οδό 178 φορές.Επιπλέον, να πω ότι το εισιτήριο στις συγκοινωνίες αθηνών που είναι 1.40 με το πρόστιμο πάει στα 70 ευρώ και εφόσον εκαθθαριστεί από την ΔΟΥ φτάνει τα 700 ευρώ. Υπάρχουν και χειρότερες προσαυξήσεις και πρόστιμα λοιπόν για ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν να πληρώνουν βενζίνες ή και εισιτήρια στα ΜΜΜ.
Μολονότι το θέμα παρουσιάστηκε σε αρκετά άρθρα, εξακολουθεί και με βασανίζει η εξής απορία: Πώς μπορεί ένας άνθρωπος, μορφωμένος μάλιστα, να φερθεί με τόσο μεγάλη αφέλεια και να πιστέψει ότι θα δικαιωθεί το μπαχαλοειδές κίνημα ''Δεν πληρώνω''; Τόση χαζομάρα πια; Μου φαίνεται απίστευτο. Ακόμα και κουτοπόνηρος να ήταν, πέφτει πολύ βάρος στην κουταμάρα παρά στην πονηριά. Απορώ...
Άρη ερώτηση χωρίς πάθος κ εμπάθεια. Γιατί τους ορθολογιστες νυκοκυραιους , τοποθετοντας τους σε " " τους αντιμετωπιζεις ολίγον ειρωνικά κ απαξιωτικά ....ωσάν "λοβοτομημένα δεξιά συντηρητικά ανεραστα ...μικροαστα"...ΣΟΡΥ το τερμάτισα. Σ ευχαριστω.
Το σωστό είναι να σταλεί ο λογαριασμός στην Κουμουνδούρου. Με μια μήνυση για ψυχική οδύνη. Ή έστω να φροντίσουν να διοριστεί κάπου καλά ώστε να πληρωθούν τα χρέη όμορφα κι ωραία.Βέβαια μιλάμε για τόνους αφέλειας ο κύριος. Οπως κι αυτοί που πίστευαν πως τα τζάμπα ΜΜΜ πριν το δημοψήφισμα δε θα τα βρίσκαμε μπροστά μας με αυξήσεις εισητηρίων.
Προφανώς οι βεβαιώσεις χρεών που ήρθαν στον κ. Θεοφάνους δεν αφορούν το ποσό των 420€ που οφείλει στην εταιρία διοδίων. Είναι αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται στον ΚΟΚ. Επομένως δεν έχει νόημα να συζητάμε ούτε για αναλογικότητα των 22.000€ με τα 420€, ούτε για το αν τα διόδια που πέρασε ανήκαν στην κρατική "Εγνατία ΑΕ" ή σε ιδιωτική εταιρεία. Το άρθρο 29 του Κ.Ο.Κ. ορίζει ως διοικητικό πρόστιμο για κάθε παράβαση μη πληρωμής διοδίων το ποσό των 200€. Το άρ. 104 λέει ότι σε περίπτωση συρροής παραβάσεων επιβάλλεται συνολικό διοικητικό πρόστιμο, το οποίο αποτελείται από το πρόστιμο που προβλέπεται για τη βαρύτερη παράβαση και, το οποίο επαυξάνεται κατά το ήμισυ των προστίμων τα οποία προβλέπονται για τις άλλες συντρέχουσες παραβάσεις. Άρα για 178 παραβάσεις έχουμε πρόστιμο 200 + (177*100) = 17.900 ευρώ. Τα υπόλοιπα λογικά είναι προσαυξήσεις, αφού αφορούν παραβάσεις από το 2013.
Το ποσό που του ζητάνε δεν είναι παράλογο, είναι το νόμιμο πρόστιμο για τις παραβιάσεις που διέπραξε. Η κάθε παράτυπη διέλευση από διόδια επιβαρύνεται και με ένα πρόστιμο, που το ήξερε πολύ καλά αλλά ήταν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να το λουστεί ποτέ. Αντίστοιχα αν έμπαινα 200 φορές στο μετρό χωρίς εισιτήρια, δεν θα χρωστούσα 200 εισιτήρια, αλλά 200x30 φορές το αντίτιμο του εισιτηρίου. Έτσι ορίζει ο νόμος, μόνο που στην Ελλάδα τους νόμους τους έχουμε για χαρτί υγείας (το θέτω ευγενικά) και πάντως για να τους τηρήσει κάποιος άλλος, πιο ηλίθιος από εμάς που είμαστε πάουερ ρέιντζερ και ελεύθερα πουλιά.
Δεν καταλαβαίνω την απορία με το ποσό του προστίμου.Εμένα οι 22.000 ευρώ μου φαίνονται λίγα. Αντιστοιχεί σε, περίπου, €120 ανα παραβίαση. Εάν, πχ, παραβιάσω το ερυθρό σηματοδότη 200 φορές (και δεν πληρώσω τις αντίστοιχες κλήσεις)....θα κληθώ να πληρώσω πολλές χιλιάδες ευρώ.Με άλλα λόγια........η μη πληρωμή παραβίασης εισόδου (διόδια) προφανώς θα έχει ένα πρόστιμο παραπάνω από το αντίστοιχο αντίτιμο που ισχύει. Πολλαπλασιάστε αυτό επί 178 (!) και δείτε τι θα βγεί.