14 σχόλια για την χτεσινοβραδινή συνέντευξη Βαρουφάκη

14 σχόλια για την χτεσινοβραδινή συνέντευξη Βαρουφάκη Facebook Twitter
17

Δεν ήταν η πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης απ' τον Ιούλιο που παραιτήθηκε από Υπουργός. Ίσως να ήταν και η εκατοστή. Όμως ήταν στα ελληνικά, και ήταν μπροστά μας, και ήταν σχεδόν αδύνατο να αλλάξεις κανάλι.

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσες οι "Ιστορίες" των Παύλου Τσίμα, Σίας Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά, και όπως και την περασμένη εβδομάδα με τον Γιάννη Στουρνάρα, έβγαλαν ειδήσεις που ήδη συζητιούνται.  

Προσπάθησα για ισορροπία να βρω και κάποια εξυμνητικά για τον Βαρουφάκη status, όμως -κι ενώ πριν από μήνες όλο το timeline μου στο Φέισμπουκ ήταν γεμάτο με κείμενα αγάπης για αυτόν- οι φανς του είτε ντράπηκαν να πουν τη γνώμη τους, ή έχουν μειωθεί δραματικά. Παρ' όλα αυτά βρήκα και δυο τρία που δεν ήταν εχθρικά απέναντί του, και τα βάζω μαζί με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα στάτους που βρήκα...

14 σχόλια για την χτεσινοβραδινή συνέντευξη Βαρουφάκη Facebook Twitter

Chris Gramatidis
Αυτο που κανει τον Βαρουφάκη αχρείο δεν ειναι οι απόψεις του. Ειναι η απόλυτη αναισθησία και μπλαζέ αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει το κακό που έκανε.

Οταν οι ενέργειές σου εκαναν αντικειμενικά κακό (κατ' αποτέλεσμα, ασχέτως του ποιες μπορεί να ηταν οι προθέσεις σου), πρεπει να είσαι πολύ γαϊδούρι για να στέκεσαι με περιφρόνηση απέναντι στον απλό πολιτη που υπέστη τις βαρύτατες συνέπειες.

Γιατι αυτό κάνει αποψε: μας περιφρονεί και μιλάει σαν να μην έγινε τίποτε. Είναι χειρότερος από όσους ισχυρίζεται οτι αντιμάχεται.

Επειδή έχει απύθμενο θράσος.

Χρήστος Α. Χωμενίδης

Το βασικό χαρακτηριστικό του Βαρουφάκη είναι, κατά τη γνώμη μου, η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης. Δηλαδή αίσθησης ευθύνης.
Ένας εργολάβος κηδειών σέβεται περισσότερο τους νεκρούς που του εμπιστεύονται από όσο σεβόταν ως υπουργός ο Γιάνης τις τύχες των Ελλήνων πολιτών.

George J. Prokopakis:
Πού νάταν οι άνθρωποι τόσα χρόνια

Από τη βαρουφακειάδα θύμωσα. Θύμωσα πολύ! Με τους ομότεχνους και ομολόγους του, που ψοφάνε για δημοσιότητα και κάμερες, αλλά μόνο για να ανεβάσουν τη μετοχή τους σε καμιά πεθερά, να πάρουν κάνα προτζεκτάκι, να ανταλλάξουν εξυπηρετήσεις. Πέντε χρόνια από τους εκατοντάδες πανεπιστημιακούς με τα ηχηρά ονόματα, δεν βγήκε κανείς να τον κάνει ρόμπα για τις μαλακίες που έλεγε. Κι αυτός, κι ο Τσακαλώτος, κι ο Λαπαβίτσας. Α, πρώτα οι καλοί τρόποι, η συναδελφική αλληλεγγύη, η ελευθερία έκφρασης - να τα λέμε αυτά! Το δικαίωμα στην αλήθεια; Στα πανεπιστημιακά αχαμνά τους.

Τα πήρα βλέποντας αναρτήσεις επωνύμων επαϊόντων που κατακεραυνώνουν το Γιάνη. Σήμερα είναι εύκολο - όταν έπρεπε γιατί χρειαζόταν κιόλας, τρία πουλάκια κάθονταν.

Katerina Akrivopoulou

Απόψε βρίζουν τον Βαρουφάκη εκεινοι που τον λάτρευαν χθες και τον "ανακαλύπτουν" έκθαμβοι εκείνοι που λατρευαν να ton αμφισβητουν και να ειρωνεύονται όσους τον πιστευαν...

 

 

Aristos Doxiadis
Αναρωτιέμαι ποιός συγγραφέας θα μπορούσε να αξιοποιήσει την περίπτωση Βαρουφάκη σε μυθιστόρημα. Τι χαρακτήρας θα ηταν; Τραγικός, καρικατούρα, ρομαντικός, action hero, γελοίος; Μολιέρος, Ντοστοϊεφσκι, Τρολοπ, Φραντζεν, Τσιφόρος;

14 σχόλια για την χτεσινοβραδινή συνέντευξη Βαρουφάκη Facebook Twitter

Alexandros Papadopoulos
Ο Τσίμας, λέει, αυτό που καταλάβε -- από τη συνέντευξη του Βαρουφάκη -- είναι ότι ο Δραγασάκης έσωσε την Ελλάδα από την καταστροφή.

[μου ρθε μια εκλαμψη -- ο δραγασακη σούπερ-ήρωας -- με κολλητό κομπινεζόν και μάσκα -- σαν την γόντερ-γούμαν -- να παλεύει με το βαρούφ στα μαρμαρένια αλώνια]

δεν θα χω καλό ύπνο απόψε

Theodoropoulos Takis
Η απόλαυση με την οποία λέει η Φαλακρή Ιφιγένεια "απέτυχα" είναι το άκρον άωτον του ναρκισσισμού. Είναι ανώτερος κι απ' την αποτυχία του ο άνθρωπος. Κοινώς δεν παίζεται. Όσο για την παραπομπή στο "Ο Γέρος και η Θάλασσα" του Χέμινγουαίη με τον ξιφία που είναι δυνατότερος απ' τον ψαρά του, με αφήνει άφωνο. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία συναίσθηση της βλάβης που κατάφερε για λογαριασμό όλων μας. Είναι απλώς ψώνιο. Ένας Δελαπατρίδης που είχε εξουσία και διαχειρίστηκε τις τύχες δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Nathalie Hatziantoniou

Συμφωνία με Πεκίνο που ακυρώθηκε την ύστατη στιγμή κατόπιν τηλεφωνήματος απο το Βερολίνο; (Εξαιρετικος και αποκαλυπτικος Βαρουφακης αποψε περιγράφει στον Παπαχελα κανονικές συνθήκες πολεμου...Κι αυτό είναι ενα απ όσα ήδη είπε...).

George Pierros
Κράζουν όλοι τον Βαρουφάκη και πολύ καλά κάνουν, αλλά δεν πρέπει να χαθεί ο ρόλος Παπαχελά. Εξαιρετική συνέντευξη χωρίς να κάνει τον κλόουν, χωρίς να πέσει στην λούμπα της οικειότητας που επιδιώκει πάντα ο Βαρουφάκης, χωρίς προβοκατόρικο ύφος απέναντι σε έναν μάστορα της προβοκάτσιας, απόλυτα ουσιαστικός. Νομίζω ότι έκανε πολύ καλά την δουλειά του.

14 σχόλια για την χτεσινοβραδινή συνέντευξη Βαρουφάκη Facebook Twitter

Yannis Koutsomitis

Θα αναδιάρθρωναν μονομερώς τα ελληνικά ομόλογα που διακατείχε η ΕΚΤ (θα κάναμε δηλαδή δόλια χρεοκοπία έναντι της Τράπεζας που εκδίδει το ευρώ) και οι αγορές θα πανικοβαλοντουσαν διότι θα σκεφτοντουσαν ότι και άλλοι στην Ευρωζώνη μπορεί να θέλουν να αυτοκτονήσουν.

Χαχαχα, απίθανο μυαλό και μπράβο στους πανηλιθιους που πίστεψαν αυτήν τη γελοία σαχλαμάρα και έφτασαν τη χώρα στα όρια της καταστροφής με βάση αυτό το σχέδιο.

Constantinos Alexacos
Όλοι όταν διηγούνται την ιστορία τους, έχουν δίκιο. Εκτός αν τη διηγούνται σε ακροατήριο που την έζησε μαζί τους. Που χρεώθηκαν το "δίκιο" με κάποιες δεκάδες δισ. και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις ανεργίας στην πλάτη τους. Που είχαν ζαλιστεί να παρακολουθούν το Θέατρο του Παραλόγου που ονόμασαν "διαπραγμάτευση" (χωρίς χαρτιά).

Ιωσήφ Βλαντιμήρ Κάπας
Φαντάζομαι τα eurogroup δεν κρατάνε πρακτικά διότι αν άφηναν να διαρρεύσουν πληροφορίες από κει, μετά από κάθε συνεδρίαση κάποιοι θα γινόταν βαθύπλουτοι ενώ την ίδια στιγμή κάποια χρηματιστήρια θα κατέρρεαν . Έτσι γίνεται με την διαρροή οικονομικών μυστικών. Το να βγαίνει ένας τύπος να απειλεί με δημοσίευση των συνομιλιών το λες και οικονομικό εγκληματάκι.

Themis Kazantzidis
Τι περίπλοκες εξηγήσεις και τι κουραφέξαλα; Τα πράγματα είναι απλά. Νόμος περί ευθύνης υπουργών και καθολική αποκήρυξη της βίας από όπου και αν προέρχεται.

Διότι όταν κάποιος δεν φοβάται τον δικαστή, δεν φοβάται τον αστυνόμο και δεν φοβάται τον εφοριακό, θα πρέπει, για να βάζει κάποια στοιχειώδη όρια στον εαυτό του, να φοβάται τουλάχιστον μην τον λυντσάρουν στους δρόμους. Αν φτάσει να μην φοβάται κι αυτό, επειδή τα θύματα του είναι πολύ πολιτισμένα και θέλουν να λύνουν τις διαφορές τους με θεσμούς (που όμως δεν διαθέτουν), βάζει πλώρη, ωραίος και άνετος και γίνεται Βαρουφάκης.

σημ.: Το "Βαρουφάκης" είναι ενδεικτικό, απλός επιθετικός προσδιορισμός, που καταδεικνύει ιδιότητα. Τα παραπάνω ισχύουν για καμιά χιλιάδα τσάμπα μάγκες, που παριστάνουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας, στο κεφάλι του κασίδη.

Yannis Koutsomitis
Κεντρικό συμπέρασμα της συνέντευξης Βαρουφάκη:

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε τη διαπραγμάτευση της χώρας σε έναν τύπο που του πούλησε ένα σχέδιο που έλεγε ότι θα διαπραγματευτούμε σκληρά, θα τους τραβήξουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου και αν δεν δεχθούν τα αιτήματά μας, θα βαρέσουμε κανόνι με δόλιο νομικά τρόπο στην Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει το νόμισμά μας.
Αλλά όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα να βαρέσουμε το κανόνι, ο Πρωθυπουργός δείλιασε.
Δοξάστε τους.

Mικροπράγματα
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ