ΚΟΥΪΖ: Ξέρεις τίποτα για την Γενοκτονία των Ποντίων;

ΚΟΥΪΖ: Ξέρεις τίποτα για την Γενοκτονία των Ποντίων; Facebook Twitter
8


Σαν σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Στο LIFO.gr μπορείτε να διαβάσετε το ιστορικό, στη στήλη μας Σαν Σήμερα. 

Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Να ένα κουίζ που φτιάξαμε με αυτήν την αφορμή. 

 

 

 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
14/17... Τουλάχιστον ένα το έχασα από βλακεία, αλλά και σε 2-3 ήμουν τυχερός μια και μάντεψα σωστά χωρίς να το γνωρίζω πραγματικά.Τώρα, μια παρατήρηση σχετικά με το θέμα Μπαμπινιώτη. Ο Μπαμπινιώτης μπορεί να κρίνει γλωσσολογικά. Νομικά, εκεί που έχει σημασία δηλαδή, τα πράγματα είναι διαφορετικά (τίθεται και το ερώτημα, πως μπορεί να είναι ορθός ένας ορισμός που νομικώς είναι λάθος;)Λ.χ. φυσικά και δεν χρειάζεται να είναι ολοκληρωτική η εξόντωση ενός έθνους ή φυλής προκειμένου να πρόκειται για γενοκτονία. Εάν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να μιλάμε για "γενοκτονία των Εβραίων", από τους Ναζί, αφού ενώ τους εξόντωναν συστηματικά δεν τους εξόντωσαν ολοκληρωτικά (στον ορισμό χρησιμοποιεί σύνδεσμο "και" όχι "ή")Όπως και πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι όροι γενοκτονία και εθνοκάθαρση δεν είναι ασυμβίβαστοι μεταξύ τους, δεν είναι αναγκαστικά ή το ένα ή το άλλο."Εθνοκάθαρση" είναι η "κάθαρση" μιας περιοχής από τα μέλη μιας φυλής ή έθνους. Αυτό μπορεί να γίνει ΚΑΙ με γενοκτονία (δεν τους διώχνεις, τους σκοτώνεις και "καθάρισες" την περιοχή).Είναι προφανές βέβαια πως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είτε χρησιμοποιείς και τους δυο χαρακτηρισμούς, είτε διαλέγεις τον χαρακτηρισμό με την μεγαλύτερη βαρύτητα, δηλαδή το χειρότερο έγκλημα, που είναι φυσικά η γενοκτονία, κάτι που ο Φίλης ΔΕΝ κάνει συστηματικά.
Δεν πήγα καθόλου άσχημα. 15/17. Δεν έπιασα τον αριθμό των νεκρών και τη χρονολογία που αναγνωρίστηκε διεθνώς η γενοκτονία. Τώρα για το Φίλη. Δικαιούται βέβαια στην προσωπική του άποψη, αλλά ως Υπουργός Παιδείας (τρομάρα του) πρέπει να αποφεύγει να εκφράζει δημόσια απόψεις που πλήττουν το δημόσιο αίσθημα
Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να έχει την άποψή του. Η Astrea μιλάει για το να την εκφράζεις δημόσια και μάλιστα από υπουργική θέση, ειδικά όταν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Το προβλημα με τον Φιλη δεν εινα η αποψη του, ή οτι την εκφερει ως δημοσιογραφος αποφοιτος βασικης εκπαιδευσης απο οσο ξερω (αυτο δεν εχει και τοσο σημασια)Το προβλημα ειναι οτι εδωσε αυτος και το κομμα του βήμα σε κατι απιθανα ατομα που υποστηριζαν οτι οι Ποντιοι δικαιως εξοντωθηκαν επειδη (προσεξτε αυτος που το υποστηριζε αυτο ηταν ... αντιεξουσιαστης, αντικρατιστης και ... αντιεθνικιστης) επαναστατησαν απεναντι στο "νομιμο" κράτος τους!!Δεν θυμαμαι το επωνυμο αυτου του απιθανου στελεχους του Συριζα, ενα ψαχτηρι θα τον ανακαλεσει στην μνημη της google.
Μήπως εννοεις τον Νάσσο Θεοδωρίδη;Επίσης, οφείλω να σχολιασω πως βλέποντας τα ποσοστά που πιάνουν οσοι κανουν το κουιζ.. τελικά φαινεται πως ως λαος, γνωρίζουμε αρκετά για την Ποντιακή Γενοκτονία. Ευχάριστη έκπληξη να ξερει αυτος ο λαος λιγη ιστορία.