6 έργα τέχνης του Dante Amoretto που εξερευνούν τη σεξουαλικότητα αλλιώς

6 έργα τέχνης του Dante Amoretto που εξερευνούν τη σεξουαλικότητα αλλιώς Facebook Twitter
0

Ο Dante Amoretto παρουσιάζει αυτές τις ημέρες την έκθεσή του sexuality as an aesthetic στην Θεσσαλονίκη. Παρουσιάζοντας 6 απ' τα έργα της έκθεσης, θέλησα να μας πει και λίγα λόγια γι' αυτήν.

Λέει ο ίδιος: «Η έκθεση πραγματεύεται και εξερευνά τη σεξουαλικότητα μέσα από τη χροιά των ιαπωνικών χαρακτικών ukiyo-e, της gay art, της pop art και της '80s-'90s κουλτούρας. Είναι η πρώτη μου ατομική έκθεση ως Dante Amoretto. Είμαι απόφοιτος Καλών τεχνών και για χρόνια έκανα παραδοσιακή τέχνη, η οποία όμως συνειδητοποίησα πως δεν είχε ιδιαίτερο σκοπό ή νόημα. Διάλεξα τη σεξουαλικότητα ως νέα μου κατεύθυνση καθώς είναι η κινητήριος δύναμη της ανθρωπότητας επειδή πηγάζει από την ανάγκη μας για επιβίωση. Η ομοφυλοφιλία παρακάμπτει αυτή τη φυσική ανάγκη και επικεντρώνεται στον έρωτα, στο συναίσθημα, κάτι που ανέκαθεν θεωρούσα εξαιρετικά ενδιαφέρον.»

6 έργα τέχνης του Dante Amoretto που εξερευνούν τη σεξουαλικότητα αλλιώς Facebook Twitter

Δείτε τη συνέχεια στα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ