Αυτά τα παιδιά ζητούν το αυτονόητο: Ένα σχολείο

Αυτά τα παιδιά ζητούν το αυτονόητο: Ένα σχολείο Facebook Twitter
0

Τρία χρόνια μετά τους «δίδυμους σεισμούς» του 2014 που πλήγωσαν την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα την πατρίδα του Ανδρέα Λασκαράτου, το Ληξούρι, το Γενικό Λύκειο της πόλης εξακολουθεί να στεγάζεται σε κοντέινερ, που έχουν τοποθετηθεί σ' ένα χώρο κοντά στην ακτή.

Όχι, σ' αυτή την ακτή δεν έχει ξαπλώστρες. Έχει σχολείο. Που πότε το δέρνουνε τα κύματα, πότε ο αέρας και πότε η βροχή. Δικαιωματικά το Λύκειο του Ληξουρίου ονομάστηκε «παραθαλάσσιο».

Αυτά τα παιδιά ζητούν το αυτονόητο: Ένα σχολείο Facebook Twitter

Το ιστορικό κτήριο του Πετριτσείου Γυμνασίου -Λυκείου Ληξουρίου χάσκει έρημο στο κέντρο της. πόλης, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα που η Πολιτεία έχει προϋπολογίσει για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της μικρής πόλης των 3.000 κατοίκων, που εκτός από το σχολείο της έχει «χάσει» το θέατρό της, το Δημαρχείο της, την (νεοκλασική) Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη της... αλλά καθώς φαίνεται δεν έχει χάσει την ψυχή της.

Δείτε τη συνέχεια στα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ