Αυτό νομίζει η Νέα Δημοκρατία ότι είναι η «κοινωνία»;

Αυτό νομίζει η Νέα Δημοκρατία ότι είναι η «κοινωνία»; Facebook Twitter
28

Πάνω που έχεις την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχηγό, έχει μετατραπεί σε σαφώς πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, έρχεται κάποια εκδήλωση σαν αυτήν, για να θυμίσει την παλιά, κακή Δεξιά. 

3 σκέψεις: 

1) Το πρώτο που με ξένισε ήταν το λιβανιστήρι για την Εκκλησία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σα να πρέπει να τιμήσουν ό,τι συμβολίζει την παλιά Δεξιά. (αλλά τώρα πια συμβολίζουν την Πρώτη Φορά Αριστεροδεξιά των Τσίπρα και Καμμένου) 

Όταν όμως θες να κάνεις μια κοινωνική εκδήλωση-επιβράβευση γι' αυτούς που βοηθούν στην κρίση, είναι περίεργο να σου έρχεται πρώτα απ' όλα στο μυαλό η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία και έχει ως επίσημο σκοπό να βοηθάει τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Το κάνει με όποιο τρόπο το κάνει -υποστηρίζω ότι θα μπορούσε να κάνει τα δεκαπλάσια- επειδή το θέλει και είναι ο σκοπός της κι όχι για να της πούμε μπράβο.

Αν νοιάζεται η ΝΔ για την κοινωνία, ας τιμήσει ανθρώπους που απ' το υστέρημά τους βοηθούν τους άλλους (συλλογικές κουζίνες, ο Άλλος Άνθρωπος - υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα).  

2) Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε για τη στάση της Εκκλησίας μέσα στην κρίση ας μιλήσουμε. Συνέχισε να μαζεύει χρήματα και τρόφιμα από πολίτες και Δήμους και να τα μοιράζει ως «δική της μεγαλόψυχη προσφορά», δεν αξιοποίησε ούτε στο ελάχιστο την τεράστια περιουσία της -αυτήν ντε, που την έχει για μια ώρα ανάγκης, αλλά μάλλον εννοεί δικής της ανάγκης κι όχι δικής μας-, και κορόιδεψε τους πολίτες δια στόματος Αρχιεπισκόπου, ο οποίος πριν δυο χρόνια δήλωσε ότι χαρίζει την εκκλησιαστική περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους. Ο Τσίπρας ενθουσιάστηκε, τα είπαν τα συζήτησαν, πέρασαν 2.5 χρόνια, και φυσικά η Εκκλησία δεν χάρισε ούτε ένα ευρώ. Και ούτε θα χαρίσει, όσες ώρες ανάγκης κι αν έρθουν. 

3) Ο Στρατός, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους και μπράβο τους, αλλά τι σχέση έχουν με την «Κοινωνία»; Αν η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης εκπροσωπούν το Κόμμα, ποιος στην ευχή εκπροσωπεί την Κοινωνία; Ο Πρωτοπρεσβύτερος; Ο Στρατηγός; Ο Πρόεδρος των Αξιωματικών; 

Αυτό νομίζει η Νέα Δημοκρατία ότι είναι η «κοινωνία»; Facebook Twitter

Στην αφίσα διαβάζουμε στον τίτλο της εκδήλωσης: «Η προσφορά της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα της κρίσης. 

Ποιες είναι λοιπόν οι Κοινωνικές Ομάδες στην εκδήλωση (και στο μυαλό της ΝΔ); Και γιατί δεν τις κάλεσε κανένας εκεί;

Μιλώντας για σχέσεις Κόμματος - Κοινωνίας είναι δυνατόν στ' αλήθεια να νοιάζεται το Κόμμα βασικά να αναδείξει την προσφορά Στρατού και Εκκλησίας; 

Και, τελικά, πες ότι έχουν προσφέρει τρομερά πράγματα όλοι αυτοί οι θεσμοί στην κοινωνία τον καιρό της κρίσης (κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο μιας και είναι η δουλειά τους), είναι δυνατόν να γίνεται μια συζήτηση για την προσφορά τους και καλεσμένοι να είναι οι ίδιοι για να ευλογήσουν τα γένια τους; Ας αφήναν να τα πούνε άλλοι: Ας είχαν ως ομιλητές μια οικογένεια που σώθηκε απ' την Εκκλησία ή κάποιους που βοηθήθηκαν απ' τις Ένοπλες Δυνάμεις! 

Αυτό νομίζει η Νέα Δημοκρατία ότι είναι η «κοινωνία»; Facebook Twitter
Ένας εκ των ομιλητών, ο πατήρ Βασιλείος Καλλιακμάνης

Αλλά βέβαια, αν δεν ήταν εκεί ο Πρωτοπρεσβύτερος με τα ράσα του κι οι Στρατηγοί με τις στολές και τα γαλόνια (αλλά απλοί άνθρωποι και πραγματικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας), δε θα μπορούσε να δοθεί τόσο ανάγλυφα ο συμβολισμός αλλά και το σύνθημα απ' το Κόμμα σε όλους τους παλαιοκομματικούς, συντηρητικούς ψηφοφόρους ότι η Νέα Δημοκρατία τους αγαπάει ακόμα τρελά και τους θέλει μαζί της...

Mικροπράγματα
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ