Η απάντηση του Αντιδήμαρχου που επικρίθηκε για «ρατσιστική συμπεριφορά» εναντίον ΑμεΑ

Η απάντηση του Αντιδήμαρχου που επικρίθηκε για «ρατσιστική συμπεριφορά» εναντίον ΑμεΑ Facebook Twitter
0

Στη δημόσια καταγγελία της, η κυρία Ειρήνη Σταματέλου, υποστηρίζει πως ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων είχε την άποψη πως κακώς τρέχει στο βουνό για διακοπές.

Είχε γράψει: 

«Πριν 8 χρόνια κοιμήθηκα ένα βράδυ, και το πρωί όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα...
Από τότε άρχισα να παλεύω ασταμάτητα καθημερινά για τη ζωή μου! Αυτή τη ζωή που κάποιοι τη θεωρούν δεδομένη, εγώ γι' αυτήν παλεύω!
Δεν έσκυψα κεφάλι αν και χτυπήθηκα αλύπητα.
Σήμερα όμως φρόντισε ένας συνάνθρωπός μας να με ταπεινώσει και να με προσβάλει, λες και επέλεξα εγώ να είμαι ΑμεΑ, λες και επέλεξα εγώ να παλεύω.

Εδώ και 15 χρόνια παραθερίζω λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό που μένω, σε κατασκηνωτικό χώρο, όπου έρχονται παραθεριστές εδώ και 70 χρόνια από όλη την περιοχή. Είναι μέσα στα έλατα.
Πριν παραθέριζα εκεί από αγάπη για τη φύση, απ' όταν αρρώστηα όμως παραθερίζω εκεί από ανάγκη. (Η ζέστη επιδεινώνει πολύ την κατάστασή μου.)

Όλα τα χρόνια που πηγαίνω, υπάρχει σ' ένα σημείο ένας χώρος όπου έχουν ρεύμα, μόνο για να φορτίζουμε κινητά και, δυστυχώς, για να βάζω το μηχάνημα του οξυγόνου, για να μπορώ να ζω και εγώ...
Χθες, με απόφαση του Αντιδημάρχου Δήμου Λιβαδέων ήρθε συνεργείο και έκανε διακοπή του ρεύματος.
Ο Πρόεδρος του χωριό μας, εξήγησε στο συνεργείο που ήρθε να το κόψει ότι για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχω οξυγόνο, γιατί δυστυχώς η ζωή μου εξαρτάται απ' αυτό! Φυσικά δεν εισακούστηκε. Διέκοψαν το ρεύμα με την υπόσχεση να έρθουν να το βάλουν τη Δευτέρα, με πίνακα για ασφάλεια. Το δεχτήκαμε!

Το Σάββατο το απόγευμα, ήρθε ένας τοπικός σύμβουλος και όταν του είπαμε ότι δεν έχουμε ρεύμα, κάλεσε τον Αντιδήμαρχο στο τηλέφωνος. Ο σύζυγός μου μπροστά, άκουγε τη συνομιλία. Τον ρώτησε γιατί έκαναν διακοπή στο ρεύμα, κι εκείνος απάντησε ότι δεν υπήρχε λόγος να δίνουν ρεύμα στους παραθεριστές. Τότε ο σύμβουλος είπε "Μα υπάρχει άτομο με ειδικές ανάγκες που έχει ανάγκη το ρεύμα για να βάζει οξυγόνο..."
Και η απάντηση του Αντιδημάρχου Λιβαδέων Κωνσταντίνου Καπλάνη ήταν: "Αν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, να μένει σπίτι του και να μην πηγαίνει στο βουνό"!!!!!!!!

Θα κινηθώ φυσικά νομικά! Αυτόν τον "άνθρωπο" κάποιοι τον ψηφίσατε...

Εγώ δεν έχω δικαίωμα στη ζωή... Αν και σαν μισθωτοί πάντα πληρώναμε ως το τελευταίο δεκάλεπτο τους φόρους μας... Αν και σα γυναίκα έφερα τρία παιδιά στον κόσμο όπου είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Λιβαδέων...

Εγώ δεν είμαι άνθρωπος, δεν αξίζω να αναπνέω... Να έχω ποιότητα ζωής... Είμαι ΑμεΑ! Τόλμησα 40 χρονών γριά να θέλω να ζήσω...

Τα συμπεράσματα δικά σας. Συγγνώμη αν σας κούρασα με τόσα που έγραψα... Αλλά ακόμα αναπνέω, και δεν έκανα το χατήρι του Αντιδημάρχου...»

Ζητήσαμε φυσικά την άποψη του Αντιδημάρχου, κυρίου Κωνσταντίνου Καπλάνη. 

Να τι απάντησε στο LIFO.gr:

Η απάντηση του Αντιδήμαρχου που επικρίθηκε για «ρατσιστική συμπεριφορά» εναντίον ΑμεΑ Facebook Twitter

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και όλων όσων διημείφθησαν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ήθελα να αναφέρω τα κατωτέρω:

Είμαι αιρετός στον Δήμο Λεβαδέων, και ασκώ καθήκοντα Αντιδημάρχου στην Δημοτική Κοινότητα Χαιρώνειας και Δαυλείας. Στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων μου μεριμνώ καθημερινά για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και την ασφάλειά των παρεχομένων υπηρεσιών.

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των παραθεριστών στη περιοχή "Λαπαθιάς" της Τοπικής Κοινότητας Δαυλείας, στις 10 Αυγούστου 2017, ημέρα Πέμπτη, ηλεκτρολόγος του Δήμου, προέβην στην αναγκαστική διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως της περιοχής, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή παροχή του ρεύματος. Επισημαίνω ότι ουδεμία αντίρρηση εκφράστηκε από κανέναν από τους παραθεριστές, αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούσαν στην ασφάλειά τους.

Στις 12 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.28μμ, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας. Στο τέλος της προσωπικής τηλεφωνικής μας συνομιλίας, μου ανέφερε ότι υπήρχε άτομο στην κατασκήνωση με αναπηρία, όπου χρειαζόταν το ρεύμα. Εξέφρασα την άποψη ότι "αν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα που χρειάζονται για την διαβίωση στο βουνό, δεν θα πρέπει να εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και για την προσωπική του ασφάλεια καλό είναι να παραμένει σπίτι του."

Την επόμενη ημέρα, 13 Αυγούστου 2017, ημέρα Κυριακή, πληροφορήθηκα από συγγενικό μου πρόσωπο, καθότι βρισκόμουν εκτός Δήμου για λίγες ημέρες, ότι απόσπασμα της συνομιλίας μας είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου, και μάλιστα παραποιημένο "κατά το δοκούν".

Συγκεκριμένα η κ. Ειρήνη Σταματέλου, στην προσωπική της σελίδα στο facebook, σε ανάρτησή της αναφέρει ότι εγώ είπα με απαξιωτικό τρόπο προς το πρόσωπό της "αν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες να μείνει σπίτι του και να μην πηγαίνει στο βουνό".

Τα ακριβή μου λόγια και το νόημά τους διαστρεβλώθηκαν και παραποιήθηκαν πλήρως από τον συνομιλητή μου στην τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Η στάση μου και τα λεγόμενά μου, δεν ήταν προσβλητικά για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τουναντίον θα 'λεγα, ήταν καταρχάς μια διαπίστωση και εκ των υστέρων μια παραίνεση, και το ακριβές νόημά τους ήταν αυτό ακριβώς που ανέφερα παραπάνω, ότι δηλαδή, αν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα που χρειάζονται για την διαβίωση στο βουνό, δεν θα πρέπει να εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο. Αυτό είναι μια αλήθεια και ισχύει για οποιονδήποτε άνθρωπο αποφασίζει να κάνει διακοπές στο βουνό, είτε είναι άνθρωπος με ειδικές ανάγκες, είτε όχι. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στα άτομα με ειδικές ανάγκες, και η απάντησή μου αφορούσε τον οποιοδήποτε αποφασίζει να εκτεθεί στους κινδύνους του βουνού χωρίς προστασία.

Με την κ. Σταματέλου, που απ' ότι έμαθα εκ των υστέρων είναι άτομο με αναπηρία, ουδέποτε έχω μιλήσει είτε τηλεφωνικά, είτε "δια ζώσης", δεν την γνωρίζω προσωπικά και προφανώς ποτέ δεν αναφέρθηκα με τα λεγόμενά μου σε εκείνη ή σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο άτομο.

Η προσωπική μου πορεία, ιδιωτική και δημόσια, μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πόσο εκτιμώ και σέβομαι, όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητάς τους. Ουδέποτε μέχρι σήμερα μπορεί κάποιος να μου καταλογίσει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ' οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου. Ειδικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι σαφέστατα και δεν επέλεξαν οι ίδιοι να βρίσκονται σ' αυτή την θέση, και δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό. Και δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά άλλωστε, αφού και στο άμεσο οικογενειακό μου περιβάλλον υπήρξαν άνθρωποι με αναπηρία, γνωρίζω τις δυσκολίες τους, και η ευαισθησία μου είναι δεδομένη και αυτονόητη γι' αυτά τα άτομα.

Σέβομαι τόσο την κ. Σταματέλου, όσο και όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και βεβαιώνω ότι καμία πρόθεση δεν είχα να θίξω την συγκεκριμένη αλλά και ούτε οποιοδήποτε άλλο άτομο που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα και λυπάμαι βαθύτατα για την διαστρέβλωση των λεγομένων μου, από τον συνομιλητή μου στο τηλέφωνο.

Δεν επιτρέπω σε κανένα να αμφισβητεί την αυτονόητη ευαισθησία και συμπαράστασή μου, και λόγω προσωπικών εμπειριών, απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εννοείται ότι έχω ξεκινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, στέλνοντας εξώδικο στον σύμβουλο της τοπικής κοινότητας με τον οποίο συνομίλησα τηλεφωνικά, και παράλληλα ζητώντας την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί διάλογοι.

Λιβαδειά 21 Αυγούστου 2017

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Λεβαδέων
Κωνσταντίνος Καπλάνης

Mικροπράγματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ