«Πέρσι χάσαμε ένα φίλο μας. Επιμένουμε να τον βρούμε» - Κάποιοι θυμούνται ακόμα τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη

«Πέρσι χάσαμε ένα φίλο μας. Επιμένουμε να τον βρούμε» - Κάποιοι θυμούνται ακόμα τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη Facebook Twitter
0
«Πέρσι χάσαμε ένα φίλο μας. Επιμένουμε να τον βρούμε» - Κάποιοι θυμούνται ακόμα τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη Facebook Twitter

«Είμαστε μια παρέα Θεσσαλονικιών που πέρυσι τον Αύγουστο χάσαμε ένα φίλο μας. Δηλαδή εξαφανίστηκε. Στην Αλόννησο, ίσως το έχεις ακουστά», μου λέει η Γεωργία. Ναι, το έχω ακουστά - ήταν μεγάλο θέμα πέρσι το καλοκαίρι, και στα σάιτ και στην τηλεόραση. Ο Γιώργος βρισκόταν με τη φίλη του στο νησί για διακοπές. Λίγες ώρες μετά την άφιξή του, έφυγε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου λέγοντας ότι θα πήγαινε μια βόλτα και θα επέστρεφε, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να οδηγεί σε μια απάντηση για την μυστηριώδη αυτή εξαφάνιση και θεωρείται αγνοούμενος. Όμως η μητέρα του 30χρονου, πιστεύει ότι το παιδί της δολοφονήθηκε και προ εξαμήνου έκανε μήνυση εναντίον δύο ψαράδων, πιστεύοντας πως εμπλέκονται στην εξαφάνιση. 

«Έχουμε λοιπόν ξεκινήσει μια καμπάνια» συνεχίζει η Γεωργία, «για να μπορέσουμε να φέρουμε το θέμα ξανά στην επιφάνεια και να κινηθούν οι διαδικασίες που έχουν χαωθεί στο ελληνικό σύστημα».

Οι φίλοι του λοιπόν έφτιαξαν μια σελίδα στο Facebook, την Help Us Find Yorgos ενώ ξεκίνησαν να μαζεύουν και υπογραφές στο Αvaaz.

Εκεί γράφουν: Προς Εισαγγελία Βόλου: Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2016. Η οικογένεια και οι φίλοι του Γιώργου, αιτούμαστε να συνεχιστούν οι έρευνες και να προχωρήσει η υπόθεση της δικογραφίας του, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, παραμένει αδρανής. Ζητάμε επίσης, από όποιον γνωρίζει κάτι να το μοιραστεί μαζί μας ακόμα και ανώνυμα στο [email protected].

«Πέρσι χάσαμε ένα φίλο μας. Επιμένουμε να τον βρούμε» - Κάποιοι θυμούνται ακόμα τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη Facebook Twitter
Ο Γιώργος με τη μητέρα του

Τρεις μαρτυρίες/παρεμβάσεις για την υπόθεση του Γιώργου:

Από την μητέρα του:

Πέρασε ένας χρόνος κανένα νέο κανένα σημάδι, από το παιδί μου. Όχι μόνο δεν έχω μάθει την αλήθεια, αρχίζω και
πιστεύω ότι κάτι άλλο συμβαίνει, κάτι που κάποιοι δεν θέλουν να μάθουμε.
Δεν ήταν πουλί να πετάξει να χαθεί, δύο μέτρα παλικάρι ήταν. Δεν θα σταματήσω αν δεν βρω την αλήθεια. Η μαμα του.

Από τον φίλο του Χρήστο, που κατέβηκε και στην Αλόννησο μετά την εξαφάνιση (είχε πάει μεγάλη ομάδα φίλων και εθελοντών και έψαχναν μόνοι):
Σας γράφω σχετικά με την υπόθεση του Γιώργου Καραμιχαηλίδη και τα όσα διαπίστωσα κατά την διήμερη παραμονή – συμμετοχή μου στις έρευνες στην Αλόννησο (2-3/9/2016).
Κατά την άφιξη μας στο νησί, από την πρώτη κιόλας στιγμή διαπιστώσαμε την ανυπαρξία των τοπικών αρμόδιων αρχών. Ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι ο ρόλος μας θα είναι «βοηθητικός» και υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής / Λιμενικού / Αστυνομίας, με λύπη διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξε κάποια οργανωμένη και σωστά συντονισμένη επιχείρηση ερευνών.
Η Πυροσβεστική αρκέστηκε στο να μας μεταφέρει με το όχημα της όπου ΕΜΕΙΣ επιλέγαμε για έρευνα. Να σημειωθεί ότι κανείς μας δε γνώριζε το νησί και σε συνδυασμό με την μορφολογία του νησιού, την απειρία μας και την μη κατοχή κατάλληλου εξοπλισμού, αυτό αρκετά συχνά ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια μας.
Όσο αφορά την αστυνομία, το νησί έχει μόνο δύο όργανα, εκ των οποίων το ένα μόλις είχε μετατεθεί στην Αλόννησο. Δε τους «συναντήσαμε» ποτέ, είχαν κατά κάποιο τρόπο άγνοια σχετικά με την υπόθεση και όσες φορές επικοινώνησα μαζί τους ή έβγαινε από εκτροπή κλήσης το Α.Τ Σκοπέλου, ή με παρέπεμπαν στο Λιμενικό.
Το Λιμενικό από την πλευρά του είχε τη διάθεση να βοηθήσει αλλά προφανώς μόνο στις έρευνες από θαλάσσης.
Γενικότερα σχετικά με τις αρμόδιες αρχές του νησιού, εισέπραξα έντονα την αίσθηση «προσπάθειας συγκάλυψης», χαρακτηριστική κωλυσιεργία και μια τάση να μας αποπροσανατολίζουν κατά τη ροή των ερευνών μας. ( ψεύτικες υποτιθέμενες μαρτυρίες κατοίκων κ.α.τ ).
Η τοπική κοινωνία ΞΕΚΑΘΑΡΑ χαρακτηρίζει ως παραβατικούς και επικίνδυνους τους δύο ψαράδες με τους οποίους διαπληκτίστηκε ο Γιώργος και οι οποίοι είναι και οι τελευταίοι που είδαν τον Γιώργο ζωντανό.
Ειδικά για τον έναν που κατάγεται από την Κρήτη, έχουμε μαρτυρίες για οπλοκατοχή, συχνή άσκοπη χρήση όπλων, ναρκωτικά καθώς επίσης και απειλές για τη ζωή και την οικογένεια κάποιου συγκεκριμένου κατοίκου που προσφέρθηκε να μιλήσει σχετικά με την υπόθεση του Γιώργου. Εδώ πρέπει να αναφέρω και την «μαρτυρία» του γιου του συγκεκριμένου ψαρά σε κάποιο γειτονόπουλό του λέγοντας χαρακτηριστικά : ¨ ο μπαμπάς μου έδειρε και χτύπησε με τη μπότα τον κλέφτη .. ¨ !!
Ένα χαρακτηριστικό συμβάν επίσης είναι το εξής .. κατά την έρευνά μας σε ένα γιαπί, συναντήσαμε δύο άτομα που ενώ αρχικά μας είπαν ότι το κτίριο ΔΕ τους ανήκει και ότι δε γνώριζαν τίποτα για τον Γιώργο μιας και μόλις είχαν φτάσει στο νησί, αργότερα την ίδια μέρα τους είδαμε να σφραγίζουν με παλέτες την είσοδο του κατά τα άλλα «ξένου» κτιρίου και να επιβιβάζονται σε αγροτικό όχημα με έδρα τα Τρίκαλα. Να σημειωθεί ότι είχαν ιδιαίτερη νευρικότητα και αμηχανία κατά τον διάλογό μας.
Τέλος, υπάρχουν τεράστια κενά και αντιφάσεις στις καταθέσεις / μαρτυρίες σχετικά με τους χρόνους και τη ροή των γεγονότων το βράδυ που εξαφανίστηκε ο Γιώργος.
Για όλα τα παραπάνω καθώς επίσης και λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκεται η μητέρα και η οικογένεια του Γιώργου, θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή σας ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ..

«Πέρσι χάσαμε ένα φίλο μας. Επιμένουμε να τον βρούμε» - Κάποιοι θυμούνται ακόμα τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη Facebook Twitter

Από την Γεωργία (φίλη και πρώην συνάδελφο του Γιώργου): Ο Γιώργος έχει πολλούς φίλους που από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του έτρεξαν στο νησί για να βοηθήσουν. Πιέσαμε με αμέτρητα τηλεφωνήματα να καταφέρουμε εκπομπή στο Φως στο Τουνελ τον Ιανουάριο. Ένα χρόνο μετά και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Κανένας ντόπιος δεν έχει επικοινωνήσει για την παραμικρή πληροφορία. Σε μια προσπάθεια να φέρουμε στην επικαιρότητα την υπόθεση και να πιέσουμε τους υπευθύνους να αναλάβουν εκ νέου δράση, δημιουργήσαμε την καμπάνια Help Us Find Yorgos στο facebook και το instagram. Μαζεύουμε υπογραφές για τη συνέχιση των ερευνών στο Avaaz. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη. Ελπίζουμε να φτάσουμε τον στόχο των υπογραφών και να πάρουμε τις απαντήσεις που θέλουμε..

*Αν θέλετε κι εσείς να υπογράψετε το ψήφισμα στο Avaaz μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ