Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter
0

Δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή μέχρι την πήραν χαμπάρι και να την λάτρεψαν τα social media. Να το πώς και το γιατί καθιερώθηκε να γιορτάζεται σήμερα, μαζί με μερικά ακόμη τρίβια...

  

1) H γιορτή

Απ' το sansimera: Η Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού πρωτογιορτάστηκε το 1998, με πρωτοβουλία του αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα. 

Ο bisexual Χίρκα πιστεύει ότι ήταν αναγκαία η καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας, όπου θα αποθεώνονται ο oργασμός που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξoυαλικότητας, αλλά και οι χαρές του σώματος.

Ως Παγκόσμια Μέρα Oργασμού καθιερώθηκε από τον ίδιο η 8η Αυγούστου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Μόνο επειδή είναι μια μέρα του καλοκαιριού και δεν υπάρχει άλλη γιορτή αυτή την ημερομηνία.

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter

2) Τι είναι ο οργασμός

Ο οργασμός είναι μια ιδιαίτερη ψυχική και σωματική κατάσταση, το τελικό στάδιο της σεξουαλικής διέγερσης. Μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της συνουσίας όσο και από τον αυνανισμό. Παρατηρείται στον άνθρωπο αλλά και σε αρκετά θηλαστικά.
Ο οργασμός όπως και το προκαταρκτικό ερωτικό παιχνίδι είναι πολυδιάστατο θέμα και εξαρτάται από τα βιώματα, την ψυχολογική κατάσταση των δύο συντρόφων εκείνη την στιγμή όπως και τον χαρακτήρα του καθενός από τους δύο.
Κοινό γνώρισμα του οργασμού στους ανθρώπους είναι η εκσπερμάτιση για τον άντρα και για τη γυναίκα η σύσπαση των μυών των εσωτερικών γεννητικών οργάνων, έτσι ώστε να βοηθήσουν στην κατακράτηση του σπέρματος και τη γονιμοποίηση, ενώ παρατηρείται και μεγάλη ποσότητα υγρών, φαινόμενο γνωστό ως γυναικεία εκσπερμάτιση (Βικιπαίδεια)

3) Μια ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ στην Lifoland

Διαβάστε τις απαντήσεις εδώ.

4) Μεικτός γυναικείος οργασμός

Ο επονομαζόμενος και «blended orgasm» ορίζεται ως: η ταυτόχρονη κορύφωση στον κόλπο και στην κλειτορίδα. Σύμφωνα με τον Dr. Barry Komisaruk, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers η οδός που οδηγεί στο μεικτό γυναικείο οργασμό δεν είναι μία, αλλά τρεις: γεννητικά νεύρα - κλειτορίδα, πυελικά νεύρα - κόλπος, πνευμονογαστρικά νεύρα (δεσμίδα νεύρων που ξεκινούν από το εγκεφαλικό στέλεχος, κατεβαίνουν προς την καρδιά και συνεχίζουν προς την κοιλιακή χώρα)-τράχηλος.
Εάν όλα τα παραπάνω διεγερθούν ταυτόχρονα, ο Komisaruk υποστηρίζει ότι ο οργασμός της είναι τόσο έντονος και σύνθετος που απλά δεν περιγράφεται με λόγια. (από askmen)

5) Γυναίκες σε οργασμό

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter

H φωτογράφος Bettina Rheims στέκεται πάνω από τα μοντέλα της και τους μιλά σαν εραστής τους. Όλες οι φωτογραφίες εδώ.

6) Τι συμβαίνει στη διάρκεια του ανδρικού οργασμού;

Στον οργασμό οι συσπάσεις του πέους είναι ανάλογες με εκείνες του κόλπου. Στην αρχή, ανάμεσα σε δύο διαδοχικές συσπάσεις, μεσολαβούν 0,8 του δευτερολέπτου, αλλά, ύστερα από τις τρεις με τέσσερις πρώτες, οι επόμενες είναι λιγότερο δυνατές και όχι τόσο συχνές. Οι χαμηλότερης έντασης συσπάσεις της ουρήθρας εξακολουθούν συνήθως για αρκετά ακόμα δευτερόλεπτα σε ακανόνιστους ρυθμούς, εκκρίνοντας ελάχιστη ποσότητα υγρού με ανύπαρκτη σχεδόν εκτοξευτική δύναμη. (από boro)

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter

7) Όταν έχουν καιρό να κάνουν σεξ, τα δύο φύλα απολαμβάνουν περισσότερο τον οργασμό;

O άντρας ναι, η γυναίκα όχι. Αν ένας άνδρας δεν έχει κάνει έρωτα για αρκετές ημέρες, εκσπερματώνει κατά κανόνα μεγαλύτερη ποσότητα σπερματικού υγρού από όσο εάν ήταν στο διάστημα αυτό σεξουαλικά δραστήριος. Η μεγαλύτερη ποσότητα προκαλεί εντονότερη απόλαυση και ίσως γι' αυτό η ηδονή που αισθάνεται ένας άνδρας είναι ισχυρότερη έπειτα από ένα διάστημα αποχής παρά ύστερα από διαδοχικούς οργασμούς. Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει για τις γυναίκες, οι οποίες απολαμβάνουν το δεύτερο ή τον τρίτο οργασμό περισσότερο από τον πρώτο. (από in.gr)

8) Φωτογραφίες: Πρόσωπα τη στιγμή του οργασμού

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter

Πάνω από 3000 οργασμοί, εδώ.

9) Χασμουρητό, όπως οργασμός

«Το χασμουρητό προσφέρει μια ευεξία ανάλογη μ' εκείνη που προκαλεί ο οργασμός»: αυτό είναι το συμπέρασμα άρθρου του Ιταλού καθηγητή Ψυχολογίας Πιέρο Σαλτσαρούλο που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Ok Salute. Ο καθηγητής βασίστηκε σε έρευνα του Αμερικανού συναδέλφου του Ρόμπερτ Προβάιν, που διδάσκει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Μέριλαντ, σύμφωνα με τον οποίο η απόλαυση που προσφέρει το χασμουρητό τοποθετείται στο 8,5 (με άριστα το 10). Τώρα εξηγείται γιατί το χασμουρητό είναι μεταδοτικό: είναι απολύτως λογικό να προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να νιώσουν κάτι που μοιάζει με οργασμό. Όπως εξηγείται και γιατί πολλές γυναίκες χασμουριούνται στη μέση της ερωτικής πράξης: θέλουν να υποκαταστήσουν τον οργασμό που δεν λέει να έρθει. (Διαστάσεις)
Μάλιστα αν κάποια παίρνει την αντικαταθλιπτική ουσία κλομιπραμίνη μπορεί να έχει οργασμό όταν χασμουριέται: Ανάμεσα στις παρενέργειες της εν λόγω ουσίας, είναι ο οργασμός μέσα από ένα χασμουρητό.

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter

10) Μια ερώτηση στη στήλη ΑΓΑΠΗΤΗ Α,ΜΠΑ:

Αγαπητή Α,μπα, ήρθε και η σειρά μου να σε ρωτήσω!!Είμαι 26 χρονών και το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω οργασμό με κανέναν άντρα. Και έχω προσπαθήσει αρκετά.
Έχω πάει ήδη σε σεξολόγο (πραγματικό σεξολόγο όχι μούφα) και μου έχει πει πως είναι ψυχολογικό και όταν βρω κάποιον που εμπιστεύομαι να πάω για ολοκληρωμένη θεραπεία. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να περιμένω μια σχέση για να λύσω αυτό το πρόβλημα.
Χώρια που με πιάνει και άγχος για το ότι μπορεί ο άλλος να το καταλάβει και τι θα πω μετά?? Θυμάμαι ότι έχεις απαντήσει σε μια ερώτηση περί γυναικείου οργασμού και ότι είναι μύθος η διαχώριση του κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού. Και επίσης η αναγνώστρια είχε διαβάσει κλινική σεξολογία και κατάλαβε πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα.
PLEASE πες μου αν ξέρεις που μπορώ να βρω τέτοια βιβλιογραφία ή οποιαδήποτε άλλη ή έχεις κάποια συμβουλή και κατεύθυνση για μεγαλύτερη γνώση του εαυτού μου και της σεξουαλικότητας μου. Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων.- eλeφαnt

 

Αφού ο σεξολόγος είπε ότι είναι ψυχολογικό θέμα (υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι δεν βρήκε κάποιο παθολογικό αίτιο) δεν είναι πιο λογικό να πας σε ψυχολόγο, αντί να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις αυτό που σε απασχολεί χωρίς βοήθεια; Βεβαίως και θα σε βοηθήσει το διάβασμα, ελπίζω να ξέρεις αγγλικά γιατί στα ελληνικά με το λίγο που έψαξα βρήκα μόνο αυτό.

ακολουθούν λινκς για διάβασμα, 1, 2, 3, 4, 5

αλλά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και θα χάσεις χρόνο προσπαθώντας να καταλάβεις μόνη σου τι είναι αυτό που σε εμποδίζει.

11) O ψεύτικος οργασμός της Μεγκ Ράιαν (απ' το When Harry met Sally)

ως απίθανη φάρσα!

12) Για ορισμένους – άτυχους – άνδρες ο οργασμός συνοδεύεται και από παράδοξα συμπτώματα.

Αυτά μπορεί να οφείλονται σε αντίδραση των νεύρων, του εγκεφάλου ή του μυϊκού συστήματος.
Α. Πονοκέφαλος ή ημικρανία
Η υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος και η έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τον οργασμό είναι πιθανό να πυροδοτήσουν τον πονοκέφαλο ή την ημικρανία. Τα ακριβή αίτια πίσω από το λεγόμενο «πονοκέφαλο του οργασμού» παραμένουν όμως άγνωστα.
Β. Πόνος στην κοιλιά
Οφείλεται στις μυϊκές συσπάσεις στην περιοχή της λεκάνης, της κοιλιάς και γύρω από τον προστάτη και την ουρήθρα.
Γ. Φτάρνισμα και χασμουρητό
Τα «συμπτώματα» αυτά δεν είναι επίπονα, μπορεί όμως να προκαλέσουν εκνευρισμό ή και απορία στη σύντροφο! Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι στον εγκέφαλο το κέντρο που ελέγχει τον οργασμό βρίσκεται κοντά στα κέντρα που ελέγχουν το φτάρνισμα και το χασμουρητό. Έτσι, η ενεργοποίηση του ενός κέντρου μπορεί να επηρεάσει και τα υπόλοιπα. (onmed.gr)

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter

13) Οργασμός μέσω... ποδιών:

Μπορεί να είναι σπάνιο, αλλά υπάρχει γυναίκα που αντιμετωπίζει «πρόβλημα» συνεχών οργασμών μόνο και μόνο επειδή έχει υποστεί ζημιά το ισχιακό νεύρο στο αριστερό της πόδι, ζημιά που έπαθε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στη χοληδόχο κύστη. Μάλιστα, μπορεί να έρθει σε οργασμό απλά και μόνο με το να στέκεται όρθια!

14) Είδηση που βάλαμε το 2012

Αυτοκτόνησε η γυναίκα με τους 50 οργασμούς την ημέρα
Περιέγραφε την ασθένεια της ως κόλαση

Στην αυτοκτονία οδηγήθηκε η 39χρονη Γκρέτσεν Μολάνεν, ο οποία δεν μπόρεσε να αντέξει το σπάνιο σύνδρομο που της προκαλούσε 50 οργασμούς την ημέρα. (Σύνδρομο Μόνιμης Σεξουαλικής Διέγερσης)
Η άτυχη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στο Σπρινγκ Χιλ, έπασχε από ασθένεια η οποία της προκαλούσε επίμονη διέγερση των γεννητικών οργάνων. Η ασθένεια αυτή την εμπόδιζε να δουλέψει, να χαρεί το σεξ αλλά και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Σε συνεντεύξεις τους είχε περιγράψει το πρόβλημα και είχε δηλώσει ότι ζει μια κόλαση.

Μια εβδομάδα πριν αυτοκτονήσει η Γκρέτσεν είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Tampa Bay Times (το συγκλονιστικό βίντεο πάνω) όπου περιέγραφε το πρόβλημά της και εξομολογούνταν τις σκέψεις της για αυτοκτονία.

15) Οι οργασμοί φαίνεται ότι λειτουργούν σαν παυσίπονο

Πειράματα που διεξήχθησαν από τον Whipple και τον Komisaruk πρότειναν ότι οι οργασμοί κι η σεξουαλική διέγερση σαν σύνολο μπορούν να προκαλέσουν αύξηση στην αντοχή του πόνου.
Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα χρησιμοποιώντας μια μηχανή που πίεζε το δάχτυλο ενός ανθρώπου σταδιακά μέχρι εκείνος να πονέσει. Όταν ζητήθηκε σε γυναίκες να αυνανιστούν, η ανοχή και η ανθεκτικότητα στον πόνο ανέβηκε κατά 50 τις εκατό. Ο Whipple και ο Komisaruk επίσης τέσταραν ποικίλα είδη περισπασμού και αποφάσισαν πως ο αυνανισμός αποσπούσε τις γυναίκες ενώ επίσης επηρέαζε την αντίληψη του πόνου.
Άλλες έρευνες από τον Whipple πρότειναν ότι η κολπική διέγερση κατά την γέννα αυξάνει την αντοχή στον πόνο και η αγωνία της γέννας θα ήταν χειρότερη χωρίς αυτό το μηχανισμό. (LIFO.gr)

Γιατί και πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού που γιορτάζουμε σήμερα Facebook Twitter
Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ