7 μέρη που θα ήθελα να βρεθώ αυτό το Σαββατοκύριακο - Όλα στην Ελλάδα

7 μέρη που θα ήθελα να βρεθώ αυτό το Σαββατοκύριακο - Όλα στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Είμαι στην πόλη και ο μίνι καύσωνας έχει ξεκινήσει. Η μόνη λύση είναι να ταξιδέψω με τη φαντασία, χάρη στα ιπτάμενα drones. 

Να πού θα ήθελα να βρεθώ, έστω και για πέντε λεπτά. 

Στους Πεταλιούς, του Νοτίου Ευβοϊκού

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του.
Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού.

Στο Δρέπανο Αργολίδας


Λένε οι UpDrones που τράβηξαν το βίντεο: «Δρέπανο Αργολίδας. Ο Ελληνικός Άγιος Δομίνικος απέχει μόλις δυο ώρες από την Αθήνα! Μόλις δυο ώρες από την Αθήνα και 15 λεπτά από το μαγευτικό Ναύπλιο βρίσκεται η παράλια της Πλάκας στο Δρέπανο Αργολίδας. Το σκηνικό θυμίζει εξωτικό μέρος καθώς η φύση σε συνεργασία με τους πολύ φιλόξενους κατοίκους της περιοχής είναι πνιγμένη σε δάση από μπανανιές, φοίνικες σε ένα μοναδικό πάντρεμα με τους ήδη διάσημους πορτοκαλεώνες της περιοχής.
Τα νερά κρυστάλλινα και πεντακάθαρα έτοιμα να υποδεχτούν τον καθένα για βουτιές και θαλάσσια σπορ.

Στην παραλία της Πρέβελης στην Κρήτη


Το φοινικόδασος με την λίμνη/ποτάμι, τα απόκρημνα βράχια και η παραλία της Πρέβελης, συνθέτουν ένα σπάνιας ομορφιάς τοπίο στα νότια του Ρεθύμνου που θα κερδίσει για πάντα όποιον τυχερό ταξιδιώτη βρεθεί εκεί.
Ο αγαπημένος προορισμός - μετά τα Μάταλα - των χίπηδων της δεκαετίας των 70ς και όχι τυχαία αφού σε αυτό το παραδεισένιο περιβάλλον ''τα παιδιά των λουλουδιών'' έβρισκαν την απόλυτη αρμονία ανάμεσα στην φύση και τον άνθρωπο...
Από τα Κρητικά βουνά με το Κουρταλιώτικο φαράγγι ξεκινάει ο Μέγας Ποταμός που φτάνει μέχρι την Πρέβελη για να δημιουργήσει την ενός χιλιομέτρου περίπου, λίμνη (ποτάμι) ''πνιγμένη'' μέσα στους φοίνικες του ''Θεόφραστου'' και να καταλήγει σε μία παράλληλη πορεία με την παραλία πριν εκβάλει στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Στην παραλία Ποταμός της Επανομής

Κρύβει μια απέραντη όαση άμμου, ένα Ναυάγιο και ένα ακρωτήριο που στην ουσία είναι αμμόγλωσσα και δίνει στην παραλία το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των "δύο προσώπων", δηλαδή από τη μία πλευρά έχει κύμα ενώ από την άλλη επικρατεί νηνεμία.

Στη λίμνη Στεφανιάδα στο Μουζάκι Καρδίτσας

Η μικρή, φυσική και πανέμορφη λίμνη Στεφανιάδα βρίσκεται κυριολεκτικά χωμένη στην ορεινή περιοχή των Αγράφων. Έχει ίσως τη μικρότερη ηλικία ανάμεσα στις φυσικές λίμνες της Ελλάδας. 

Δημιουργήθηκε μόλις το 1964, μετά από κατολίσθηση που έφραξε το πέρασμα χειμάρρου.

Είναι πιο μικρή κι απ' τη Λίμνη Τσιβλού στην Πελοπόννησο αλλά το φυσικό τοπίο είναι παρόμοιου και απαράμιλλου φυσικού κάλλους. 

Στο Ναύπλιο

Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend όλες τις εποχές του χρόνου. Στην πανέμορφη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση 857 κατ' άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ αν ακολουθήσετε τον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας, θα κάνετε μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας.

Στη Λίνδο της Ρόδου

Μια πτήση πάνω από τη τη μαγευτική Λίνδο, πατρίδα του γλύπτη Χάρη, που είναι ο δημιουργός του Κολοσσού της Ρόδου. Εκεί γεννήθηκαν κι άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Λύσιππος, που μαζί με τον Αθηνόδωρο και τον Αγήσανδρο φιλοτέχνησαν τη Νίκη της Σαμοθράκης καθώς και το σύμπλεγμα του Λαοκόοντος, και ακόμη του ιστοριογράφου Ευαγόρα του Λίνδιου, που έγραψε το Χρονικό της Λίνδου.

Η ακρόπολη της Λίνδου υψώνεται επιβλητικά, και διαθέτει ισχυρότατα τείχη σε απότομο βράχο ύψους 120 μέτρων, σαν μπαλκόνι με θέα στο πέλαγος. Στην κορυφή της σώζονται τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Λινδίας του 4ου π.Χ. αιώνα, των Προπυλαίων και της μεγάλης ελληνιστικής Στοάς, και το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. 

Σε ποιο απ' αυτά τα μέρη θα θέλατε να βρεθείτε αυτό το Σ/Κ;

.

.

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ