Φαντάσου ο βομβιστής αυτοκτονίας να είχε πάει στη συναυλία των Erasure

Φαντάσου ο βομβιστής αυτοκτονίας να είχε πάει στη συναυλία των Erasure Facebook Twitter
3
Φαντάσου ο βομβιστής αυτοκτονίας να είχε πάει στη συναυλία των Erasure Facebook Twitter

Είναι πολλοί αυτοί που όταν γίνεται μια τρομοκρατική επίθεση από Ισλαμιστές τα ρίχνουν όλα στην «κακιά» Δύση, που έκανε τις σταυροφορίες πριν από κάποιους αιώνες ή βομβάρδισε κάποια χώρα πολύ πιο πρόσφατα.

Πολλά και διαφορετικά πράγματα παίζουν το ρόλο τους για να φτάσει κάποιος να σκοτώνει και να σκοτώνεται στο όνομα μιας θρησκείας -χωρίς να σημαίνει ότι δικαιολογείται τίποτα φυσικά-, όμως νομίζω πως η αντίδραση του Άντι Μπελ των αγαπημένων μου Erasure (παρεμπιπτόντως, ο νέος δίσκος τους, πολύ πιο αργός απ' τους προηγούμενους, μου άρεσε αρκετά) ήταν μάλλον απερίσκεπτη. 

Μαθαίνοντας για την τραγωδία στη συναυλία της Arianna Grande στο Μάντσεστερ, αντί να σοκαριστεί με την είδηση, σοκαρίστηκε που ο βομβιστής θεωρήθηκε τρομοκράτης. «Εμείς είμαστε οι τρομοκράτες» είπε, «που βομβαρδίζουμε συνεχώς». 

Φαντάσου ο βομβιστής αυτοκτονίας να είχε πάει στη συναυλία των Erasure Facebook Twitter

«Αν σκοτώσουμε εμείς ανθρώπους είναι ΟΚ, αν κάποιος βάλει μια βόμβα είναι 'τρομοκράτης'! Γελοιότητες!!!» έγραψε εκτός των άλλων, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν του είχαν χακάρει το λογαριασμό. Κάποιοι φανς όπως μου είπε ο Mansta έσκιζαν τα εισιτήρια της επερχόμενης συναυλίας τους εκεί την επόμενη Κυριακή.

O Μπελ αναγκάστηκε (;) την επόμενη ημέρα να θυμηθεί ότι δολοφονήθηκαν και κάτι παιδιά στη συναυλία και να ζητήσει συγγνώμη για τα «αναίσθητα τουίτς» του. 

Φαντάσου ο βομβιστής αυτοκτονίας να είχε πάει στη συναυλία των Erasure Facebook Twitter

Υπάρχει μια στρεβλή λογική στους ισχυρισμούς πως «εμείς» φταίμε για όλα. Η συμμετοχή χωρών σε πολέμους -και δεν πολεμάνε πάντα μόνο Δυτικές χώρες στην ιστορία της γης- δεν γίνεται απ' τα 8χρονα κοριτσάκια και τα έφηβα γκέι αγόρια που ήταν στην Manchester Arena. Καλώς του φταίει του Άντι Μπελ ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά η σπουδή του να μην χαρακτηριστούν οι τρομοκράτες τρομοκράτες πέφτει στο κενό όταν οι βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν για άλλη μια φορά ανθρώπους τελείως άσχετους με τους πολέμους.

Απ' ό,τι βλέπω έχουν τουλάχιστον τρεις συναυλίες οι Erasure στο Μάντσεστερ τις επόμενες ημέρες. 

Αναρωτιέμαι αν ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε πάει σε μία απ' αυτές αντί για της Γκράντε, και είχε σκοτώσει δικούς τους φανς, θα καιγόταν πάλι ο Μπελ να τον αθωώσει εμμέσως ρίχνοντάς τα πάλι όλα στην κακιά Δύση; 

Mικροπράγματα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ