Ο Μηταφίδης χρησιμοποιεί το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τον πιο περίεργο, προσβλητικό τρόπο

Ο Μηταφίδης χρησιμοποιεί το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τον πιο περίεργο, προσβλητικό τρόπο Facebook Twitter
Προφανώς και δεν είχε κακή πρόθεση απέναντι στον 15χρονο, όμως το να τον χρησιμοποιεί για να αθωώσει εμμέσως ένα σωρό άλλες εκτελέσεις είναι απλώς αδιανόητο.
12

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αγαπάει το καθεστώς του Μαδούρο της Βενεζουέλας. 

Και το δείχνει με κάθε ευκαιρία, ακόμα κι αν χρειάζεται να παραποιήσει την αλήθεια ή να χρησιμοποιήσει τους πιο παρατραβηγμένους συνειρμούς.

  

Πριν κάποιο καιρό στη Βουλή, αγνοώντας όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στη Βενεζουέλα, υποστήριζε πάνω κάτω πως όλα είναι καλά και πως δεν υπάρχει πείνα.

  

Τώρα, απαντώντας για τις δολοφονίες διαδηλωτών από παρακρατικούς του Μαδούρο, προσπάθησε να τις υποβαθμίσει λέγοντας στον FOCUS 103,6:

«Να σας θυμίσω νεκρό είχαμε κι εμείς εδώ το 2008. Ένα νεαρό παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό!»

(Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «στη χώρα αυτή δεν υπάρχει δικτατορία. Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος, εκλεγμένη κυβέρνηση, υπάρχει κρίση και σύγκρουση».)

 

Ευχαριστούμε που μας θύμισε ότι είχαμε κι εμείς νεκρό εδώ το 2008, λες και βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιος διαγωνισμός ή συμψηφισμός νεκρών. Δεν το είχαμε ξεχάσει όμως. 

Σχεδόν όλη η ελληνική κοινωνία ξεσηκώθηκε το 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όλοι την καταδικάσαμε, -ακόμα φυσικά τιμούμε τη μνήμη του Αλέξη και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

  

Και, σε αντίθεση με τη Βενεζουέλα που μέσα σε λίγες μέρες έχει πολλούς νεκρούς αλλά κανένας φταίχτης δεν μπαίνει στη φυλακή, ο δολοφόνος του παιδιού έφαγε ευτυχώς ισόβια (μόνο μην τον βγάλει η κυβέρνηση του Μηταφίδη αύριο μεθαύριο με κανα Νόμο Παρασκευόπουλου - ξέρει αυτός). Επίσης ο Κορκονέας έδρασε μόνος του χωρίς συγκεκριμένη εντολή, ενώ εκεί οι παρακρατικοί ήταν στους δρόμους για να περιορίσουν τις διαδηλώσεις -ακόμα και σκοτώνοντας διαδηλωτές- με εντολή του Προέδρου της χώρας. 


Είναι δικαιολογία για κάτι το ότι κι εμείς είχαμε νεκρό; Και στην τελική, θα κάτσουμε να συγκρίνουμε τους θανάτους να δούμε ποιος είναι χειρότερος; Θα τους συμψηφίσουμε; Κι αν ο Μηταφίδης και το LEFT.gr και όλοι οι παρόμοιοι υποβαθμίζουν τις φρικαλεότητες που γίνονται στο Καράκας δίνεται μήπως έτσι πάτημα σε κάποιους να υποβαθμίσουν και το θάνατο του Αλέξη; 

Πώς είναι δυνατόν να καπηλεύεται έτσι ένας βουλευτής τη μνήμη ενός νεκρού και να κάνει τους δικούς του άκυρους μικροκομματικούς συσχετισμούς; Προφανώς και δεν είχε κακή πρόθεση απέναντι στον 15χρονο, όμως το να τον χρησιμοποιεί για να αθωώσει εμμέσως ένα σωρό άλλες εκτελέσεις είναι απλώς αδιανόητο.  

  

Προχτές έγραψα: Το σημαντικό για τους "αριστερούς" της Ελλάδας (αλλά και για τους αντίστοιχα πωρωμένους "δεξιούς") δεν είναι αν κάποιος πεινάει ή αν κάποιος δολοφονείται απ' το κράτος, αλλά αν είναι δεξιός ή αριστερός. Αν το καθεστώς είναι αριστερό, τότε κάθε διαδηλωτής είναι εγκάθετος και πράκτορας και συμμετέχει σε πραξικόπημα. Αν το καθεστώς είναι δεξιό, τότε οι διαδηλωτές ορθώς κάνουν επανάσταση για να το ανατρέψουν και να απελευθερώσουν τη χώρα τους.

  

Στην είδηση για το Μηταφίδη συμφώνησα απόλυτα με το παρακάτω σχόλιο του/της foodinspector

Ασφαλώς το 2008 είχαμε νεκρό, ένα παιδί που εκτελέστηκε από προβληματικό ειδικό φρουρό που κακώς υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ.

Στη Βενεζουέλα έχουν πολλούς νεκρούς ήδη, εκτελεσμένους από παρακρατικούς που δεν έχει νόημα αν είναι όλοι προβληματικοί, διότι οι εντολή τους από το καθεστώς είναι να εκτελέσουν.

Θα ήταν πιο έντιμο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ότι στην αρχή -μετά το θάνατο του λαοφιλούς Ούγο Τσάβες και όσο ήταν νωπός ο θαυμασμός της κοινής γνώμης για εκείνον- έγιναν δηλώσεις υπέρ Μαδούρο με διάθεση υπερβολής και οι δηλώσεις εκείνες ήταν λανθασμένες. Ασφαλώς επίσης δεν αξίζουν δημοκρατικές δάφνες αυτοί που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο, αλλά και ο ίδιος παρότι εξελέγη δημοκρατικά είναι προφανές ότι έχει οδηγήσει τη χώρα του σε εκτροπή και ανθρωπιστική κρίση.

Το ότι δεν παραιτείται οφείλεται στην απόφασή του να μην του ξεφύγει η εξουσία και αυτό ακριβώς τον έχει κάνει αυταρχικό.

Ουδείς ισχυρίζεται ότι ο Μαδούρο είναι Βιντέλα ή Πισνοσέτ, αλλά δεν θα ήταν κακό εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να βλέπουν την πραγματικότητα και να μην θέλουν να κοιτάζουν διαρκώς αλλού ....

Mικροπράγματα
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ